Rabarberlemonad

34
21
Rabarberlemonad

Rabarberlemonad är en syrlig, söt och somrig dryck som passar lika bra i picknickkorgen som till fördrink. Den hemmagjorda rabarberlemonaden blir extra god med färskpressad citronjuice och strösocker. Välj gärna en röd rabarbersort för färgens skull.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Rabarberlemonad

Ingredienser

1,5 l
200 g
rabarber
1 dl
strösocker
12 dl
vatten
1 1/2 dl
färskpressad citronjuice
-
is till servering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet har uppdaterats 2020.

Gör så här

Tips

Vill du förvandla drycken till en festlig drink? Toppa rabarberlemonaden med mousserande vin.

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Krister

2020-06-28

Superenkel och god. Använder resten till filen dan efter.

Kerstin

2020-06-16

Låter jättegott! Hur länge håller sig lemonaden i kylskåp?

Redaktionen ICAse

2020-06-16

Hej Kerstin! Lemonaden håller ca 1 vecka i kylskåp. Men det är alltid viktigt att tänka på att använda rena verktyg/flaskor och god kvalitet på rabarbern. Du kan även frysa in den om du vill. Hälsningar Ulrika

Kjell

2020-06-12

Super god, tar 3/4 dl socker och 2 msk pressade citron koncentrat för att förenkla processen. Kokar tills all rabarber fallit isär (nog mer än 10 minuter) och kör enbart metall näts sil. Skär rabarbern i 3-4 cm bitar för att få "långa" fibrer. Alltid 4 satser åt gången🙂. 4 liter vatten, 3 dl socker, 1 dl citron. Och säkert "för mycket" rabarber. Har en monster buske. Blir nog dryga kg till 4 satser.

Redaktionen ICAse

2020-06-12

Hej Kjell! Tack för att du delar med dig av dina tips! Lyckans dig som har en monster till rabarberbuske! Hälsningar Elina

Testa liknande recept