ÖVER 60 MIN | Medel

Rabarberlemonad

Rabarberlemonad är en syrlig, söt och somrig dryck som passar lika bra i picknickkorgen som till fördrink. Den hemmagjorda rabarberlemonaden blir extra god med färskpressad citronjuice och strösocker. Välj gärna en röd rabarbersort för färgens skull.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1,5 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva rabarbern. Lägg i en kastrull med socker och hälften av vattnet. Låt koka 5–10 minuter. Låt svalna.
  2. Sila genom en silduk eller finmaskig sil. Blanda med resten av vattnet (kallt), citronjuice och is i en stor kanna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet har uppdaterats 2020.

Tips

Vill du förvandla drycken till en festlig drink? Toppa rabarberlemonaden med mousserande vin.

Ingredienser

Portioner: 1,5 l
  • 200 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 12 dl vatten
  • 1 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • is till servering