Rabarberlemonad

Betyg 4.6 av 5.
124 personer har röstat
28
Rabarberlemonad

Rabarberlemonad är en syrlig, söt och somrig dryck som passar lika bra i picknickkorgen som till fördrink. Den hemmagjorda rabarberlemonaden blir extra god med färskpressad citronjuice och strösocker. Välj gärna en röd rabarbersort för färgens skull.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2020

Rabarberlemonad

Ingredienser

1,5 liter
200 g  rabarber
1 dl  strösocker
12 dl  vatten
1 1/2 dl  färskpressad citronjuice
is till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
124 personer har röstat

Kommentarer

I senaste Buffé-tidningen så verkar det som att de tagit till sig av kommentarerna. De har 400g rabarber och 2dl socker till 1,5 liter vatten. De har även lagt till vaniljstång/-socker.

Jonatan

2024-06-26

Mycket god som den är eller som drinkmix. Man kan med fördel spara den kokta rabarbern. Jättegott som rabarberkompott till gröt t.ex.

Ann-christin

2024-06-01

Kände inget behov av att tillsätta mer vatten efter att jag silat av. Blev inte så stark rabarbersmak som jag hoppats på. Men kommer säkert göra sig bra med krossad is.

Therese

2024-05-21

Testa liknande recept

Hemgjord rabarbersaft
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rabarberdrink med citron och vanilj
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Iste med rabarber och citrongräs
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsshrub
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kallrörd rabarberlemonad
Betyg 3.6 av 5.
99 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbercocktail
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga