Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Rabarberlemonad

Gör en syrlig, söt och underbart somrig dryck som passar lika bra i picknickkorgen som till fördrink. Den hemmagjorda rabarberlemonaden blir extra god med färskpressad citronjuice och rörsocker. Välj gärna en röd rabarbersort för färgens skull.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1,5 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär rabarbern i mindre bitar.
  2. Lägg i en kastrull tillsammans med 1 liter av vattnet (för ca 1 ½ liter) och rörsocker. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter.
  3. Sila genom en finmaskig sil. Låt svalna.
  4. Blanda med 5 dl kallt vatten (för ca 1 ½ liter) och citronjuice. Häll upp i glas med is.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är baserat på 1 dl rabarberlemonad.

Ingredienser

Portioner: 1,5 l
  • 500 g rabarber
  • 1 1/2 l vatten
  • 2 dl rörsocker
  • 2 dl färskpressad citronjuice
  • is till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 237 kJ / 57 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer