Knäckig rabarberpaj

1185
191
Knäckig rabarberpaj

Syrlig rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter. Servera gärna med vaniljglass.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Knäckig rabarberpaj

Ingredienser

6 portioner
2 dl
havregryn
2 dl
socker
1 3/4 dl
vetemjöl
1/2 tsk
bakpulver
1 krm
vaniljsocker
1 krm
salt
125 g
smör
1/2 dl
vispgrädde
1/2 dl
ljus sirap
500 g
rabarber
-
smör till formen

Till servering

vaniljglass

För alla

Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre. Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut grädden till en mjölkproteinfri matlagningsgrädde och smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1185

Kommentarer

Linda

2021-06-14

Supergod och så gott med hälften jordgubbar och hälften rabarber. Körde den dock i ugnen på 175, 25-30 min. Räckte gott och väl.

Angelica

2021-06-12

Enkelt och gott!

Maria

2021-06-12

Supergod med hälften skivade jordgubbar och hälften rabarber!

Näringsvärde per portion

Energi 1918 KJ / 458 kCal
Fett 22 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 61 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept