Knäckig rabarberpaj

1881
211
Knäckig rabarberpaj

Syrlig rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter. Servera gärna med vaniljglass.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Knäckig rabarberpaj

Ingredienser

6 portioner
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
1 krm salt
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
500 g rabarber
smör till formen

Till servering

vaniljglass

För alla

Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre. Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut grädden till en mjölkproteinfri matlagningsgrädde och smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1881

Kommentarer

Ann-britt

2021-09-05

Väldigt omtyckt av hela familjen. Gör den igen och igen. Har äpplen den här gången.

Emma

2021-08-18

Så nedrans god så de är farligt 😄

Alexandra

2021-08-15

Inte det minsta knäckig. Bara geggig.?

Näringsvärde per portion

Energi 1918 KJ / 458 kCal
Fett 22 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 61 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept