Knäckig rabarberpaj

Betyg 4.2 av 5.
2814 personer har röstat
335
Knäckig rabarberpaj

Godaste rabarberpajen gör du med syrliga rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter! Servera gärna med vaniljglass eller hemmagjord vaniljsås.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Knäckig rabarberpaj

Ingredienser

6 portioner
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
1 krm salt
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
500 g rabarber
smör till formen

Till servering

vaniljglass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
2814 personer har röstat

Kommentarer

Bästa pajen jag gjort någonsin! Mina föräldrar älskade den, så den kommer jag att göra fler gånger. Går säkert att göra på andra frukter/bär också. Jag tillsatte en halv påse krossade mandelspån i smeten, utöver övriga ingredienser vilket var väldigt lyckat!

Susanne

2024-11-17

The most!

Rolf

2024-10-28

En av de absolut godaste rabarberpajer jag smakat och gjort. Den hade verkligen alla komponenter. Hade även i frusna hallon. Enda minus är att den tog lång tid i ugnen.

Emma

2024-10-01

Näringsvärde per portion

Energi1918 KJ / 458 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater61 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Rabarberpaj med brynt smör
Betyg 3.8 av 5.
224 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lat rabarberpaj
Betyg 3.2 av 5.
239 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarberpaj med mandelmassa
Betyg 4.5 av 5.
107 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillbakad rabarberpaj med citron och vit choklad
Betyg 3.6 av 5.
67 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vegansk rabarberpaj
Betyg 4 av 5.
54 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smulpaj med nektarin
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga