Knäckig rabarberpaj
Godaste rabarberpajen gör du med syrliga rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter! Servera gärna med vaniljglass eller hemmagjord vaniljsås.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
Ingredienser
6 portioner
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
1 krm salt
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
500 g rabarber
smör till formen
Till servering
vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1918 KJ / 458 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater61 g
Protein4 g
Kommentarer
Bästa pajen jag gjort någonsin! Mina föräldrar älskade den, så den kommer jag att göra fler gånger. Går säkert att göra på andra frukter/bär också. Jag tillsatte en halv påse krossade mandelspån i smeten, utöver övriga ingredienser vilket var väldigt lyckat!
Susanne
2024-11-17The most!
Rolf
2024-10-28En av de absolut godaste rabarberpajer jag smakat och gjort. Den hade verkligen alla komponenter. Hade även i frusna hallon. Enda minus är att den tog lång tid i ugnen.
Emma
2024-10-01