Knäckig rabarberpaj
![Knäckig rabarberpaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_229438/cf_259/knackig_rabarberpaj.jpg)
Godaste rabarberpajen gör du med syrliga rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter! Servera gärna med vaniljglass.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012
![Knäckig rabarberpaj](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_229438/cf_259/knackig_rabarberpaj.jpg)
Ingredienser
6 portioner
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
1 krm salt
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
500 g rabarber
smör till formen
Till servering
vaniljglass
För alla
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre. Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och glass mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut grädden till en mjölkproteinfri matlagningsgrädde och smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Här finns en toppen bra film på hur du lagar Knäckig rabarberpaj.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1918 KJ / 458 kCal
Fett22 g
Salt0.5 g
Kolhydrater61 g
Protein4 g
Kommentarer
Enkel och supergod!
Jenni
2024-07-24God och enkel paj att göra! Blev otroligt uppskattad på jobbet. Gjorde dubbel sats av knäck-lagret och det behövdes absolut för att täcka rabarbern (och jordgubbarna som jag hade i). Gjorde också några enportionspajer i miniformat, blev också toppen.
Linnéa
2024-07-16Alltså detta recept fungerade inte. Efter 50 minter var rabarber fortfarande hård, för lite deg och degen var inte ens gräddad. Drog på till 200 grader efter det och då blev det mer knäckighet. Om du inte gillar det för syrligt så tillsätt socker i frukten.
Elizabet
2024-07-07