Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Knäckig rabarberpaj

(140)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Syrlig rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter. Servera gärna med vaniljglass.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g rabarber
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljsocker
  • 125 g smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl ljus sirap
  • smör till formen
Till servering
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
  4. Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Bred på smeten.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
  6. Till servering: Servera gärna ljummen med vaniljglass.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: ersätt smör, grädde och glass med laktosfria produkter.
Gör mjölkproteinfri: ersätt smör med mjölkfritt matfett. Byt grädde mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Servera med mjölkfri glass, t ex Tofuline eller Oatly.
Gör äggfri: välj äggfri glass.