Rulltårta med rabarber
Tunn sockerkaka fylld med sötsyrlig rabarberkompott är en given gäst på säsongens fikastunder. Servera tillsammans med vispad grädde och njut av en rulltårta med smak av sommar!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023
Ingredienser
10 bitar
Rabarberkompott
250 g rabarber
1 krm vaniljpulver eller vaniljsocker (1 krm vaniljpulver motsvarar 1 tsk vaniljsocker)
1/2 dl syltsocker
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl mjölk eller vatten
Till servering
vispad grädde
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör mjölkproteinfri; byt mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi593 KJ / 142 kCal
Fett2 g
Salt0.2 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g
Kommentarer
Gudomlig kompott! Jag bytte dock vitt mjöl till mandelmjöl, äkta vaniljpulver såklart (finns ingen äkta vanilj i vaniljsocker) och kokossocker ist för vitt raffinerat socker. Jisses vad gott!
Sofie
2023-07-25🎼 mUms i TiDen 🎶 🇸🇪
Irene
2023-07-07Jättebra recept! Jag har blandat i lite jordgubbssylt några gånger också vilket är en väldigt god combo.
Rebecka
2023-06-15