Rulltårta med rabarber
Tunn sockerkaka fylld med sötsyrlig rabarberkompott är en given gäst på säsongens fikastunder. Servera tillsammans med vispad grädde och njut av en rulltårta med smak av sommar!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023
Ingredienser
10 bitar
Rabarberkompott
250 g rabarber
1 krm vaniljpulver eller vaniljsocker (1 krm vaniljpulver motsvarar 1 tsk vaniljsocker)
1/2 dl syltsocker
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl mjölk eller vatten
Till servering
vispad grädde
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi593 KJ / 142 kCal
Fett2 g
Salt0.2 g
Kolhydrater26 g
Protein3 g
Kommentarer
Om man vill frysa den är det då bäst att skiva den först eller frysa den hel och göra resten när den är tinad?
Yasmin
2024-05-30Hej Yasmin! Det är bäst att frysa den hel. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-31Prövade med mandelmjöl efter tidigare kommentar. Tårtan fastnade på pappret. Gjorde en ny sats med vitt vanligt mjöl och det gick bra men tycker bara tårtan smakar okej;ingen hit.
Elin
2024-05-18Gudomlig kompott! Jag bytte dock vitt mjöl till mandelmjöl, äkta vaniljpulver såklart (finns ingen äkta vanilj i vaniljsocker) och kokossocker ist för vitt raffinerat socker. Jisses vad gott!
Sofie
2023-07-25