Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Tonicbål med fläder och rabarber

Blanda en läskande alkoholfri sommardrink i en stor glasburk med tappkran och låt gästerna förse sig själva. Med lock på burken håller sig sötsugna getingar borta. Variera med jordgubbs-, blåbärs- eller svartvinbärssaft nästa gång!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser i en stor glasburk med lock och tappkran, eller i en stor skål.
  2. Till servering: Fyll på med is, citronskivor och myntablad. Sätt på locket och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera bålen med is vid sidan av ifall den ska stå framme ett tag, så vattnas inte smakerna ur. Ställ gärna fram skålar med färska bär och skivad citron och/eller lime samt en kruka mynta eller två för extra piff i glaset.

Ingredienser

Portioner: 4 liter
  • 4 dl konc rabarbersaft
  • 4 dl konc flädersaft
  • 3 l tonic water
  • 2 dl färskpressad citronjuice
Till servering
  • is
  • citronskivor
  • mynta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?