Tonicbål med fläder och rabarber

24
10
Tonicbål med fläder och rabarber

Blanda en läskande alkoholfri sommardrink i en stor glasburk med tappkran och låt gästerna förse sig själva. Med lock på burken håller sig sötsugna getingar borta. Variera med jordgubbs-, blåbärs- eller svartvinbärssaft nästa gång!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Tonicbål med fläder och rabarber

Ingredienser

4 liter
4 dl
konc rabarbersaft
4 dl
konc flädersaft
3 l
tonic water
2 dl
färskpressad citronjuice

Till servering

is
citronskivor
mynta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera bålen med is vid sidan av ifall den ska stå framme ett tag, så vattnas inte smakerna ur. Ställ gärna fram skålar med färska bär och skivad citron och/eller lime samt en kruka mynta eller två för extra piff i glaset.

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Eva

2019-12-30

Vitt vin borde väl fungera bra ;) Hälsningar, Eva

Redaktionen ICAse

2020-01-03

Hej Eva! Inget vi har provat men det borde väl gå bra. Hälsningar Michelle

Hannele

2019-07-12

Väldigt god, vuxen smak, även utan alkohol. Serverade på sonens bröllop och fick göra en sats till då den var så omtryckt

Fredrika

2018-06-17

Hej det låter jättestarkt med 75cl. Jag brukar ta 4cl i ett highballglas och ca 3dl övrig väska. Förenkelhetens skull 1cl per dl. Alltså 4l drinkbål blir 40cl gin.

Testa liknande recept