Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sallad på rabarber och getost

Getost och bakade rödbetor är en pålitlig smakkombo som här får ett lite otippat men sällsynt gott sällskap med rabarber. En välkomponerad sallad där den syrliga rabarbern får en lyckad matchning med getosten och en fänkålsdoftande dressing. Välj gärna olika sorters betor så blir salladen extra färgglad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tvätta betorna men de behöver inte skalas. 
  3. Lägg ut grovsalt i en ugnssäker form, lägg på betorna och baka i ugnen ca 30-40 min, eller tills de är mjuka. Tar det längre tid så täck med aluminiumfolie. Låt svalna och skala sedan med en skalkniv, och skär betorna i ca 1-2 cm stora bitar. Saltet kan man spara och använda på liknande sätt igen vid ett senare tillfälle.
  4. Ansa rabarbern och skär i ca 2 cm bitar. 
  5. Blanda socker och rabarber och lägg det i en liten ugnssäker form. Tillaga i ugn 200°C i ca 7-10 minuter. Rabarben är klar när den är lite mjuk men inte mosig. Låt svalna i rumstempratur. 
  6. Skala och skiva rödlöken i tunna skivor. Mortla fänkålen. Plocka persiljan. 
  7. Blanda olivolja, lönnsirap, fänkålen och vinäger i en skål. Smaka av med salt och rikligt med svartpeppar. Blanda i betor, persilja, lök, pinjenötter och rör om. Vänd försiktigt ner rabarbern och osten. 
  8. Till servering: Servera som en sallad eller på en skiva lättrostat rågbröd.

För alla

Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g betor (röd- gul- och/eller polkabetor)
  • 2 dl grovsalt
  • 300 g rabarber
  • 1/2 dl socker
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 tsk malda fänkålsfrön
  • 1/2 kruka kruspersilja
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk lönnsirap
  • 1 msk sherryvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 20 g rostade pinjenötter
  • 100 g rumstempererad getost
Till servering
  • rågbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1972 kJ / 472 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer