Sallad på rabarber och getost

5
1
Sallad på rabarber och getost

Getost och bakade rödbetor är en pålitlig smakkombo som här får ett lite otippat men sällsynt gott sällskap med rabarber. En välkomponerad sallad där den syrliga rabarbern får en lyckad matchning med getosten och en fänkålsdoftande dressing. Välj gärna olika sorters betor så blir salladen extra färgglad.

Skriv ut
Sallad på rabarber och getost

Ingredienser

4 portioner
800 g
betor (röd- gul- och/eller polkabetor)
2 dl
grovsalt
300 g
rabarber
1/2 dl
strösocker
1/2
rödlök
1/2 tsk
malda fänkålsfrön
1/2
kruka kruspersilja
3 msk
olivolja
2 msk
lönnsirap
1 msk
sherryvinäger
-
salt och svartpeppar
20 g
rostade pinjenötter
100 g
rumstempererad getost

Till servering

rågbröd

För alla

Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Sara

2020-06-13

Älskar denna! Brukar blanda i spenatblad innan servering också. Och ibland adderar jag sötpotatis.

Näringsvärde per portion

Energi 1972 KJ / 472 kCal
Fett 22 g
Salt 4.62 g
Kolhydrater 54 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept