Sallad på rabarber och getost

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
1
Sallad på rabarber och getost

Getost och bakade rödbetor är en pålitlig smakkombo som här får ett lite otippat men sällsynt gott sällskap med rabarber. En välkomponerad sallad där den syrliga rabarbern får en lyckad matchning med getosten och en fänkålsdoftande dressing. Välj gärna olika sorters betor så blir salladen extra färgglad.

Sallad på rabarber och getost

Ingredienser

4 portioner
800 g  betor (röd- gul- och/eller polkabetor)
2 dl  grovsalt
300 g  rabarber
1/2 dl  strösocker
1/2   rödlök
1/2 tsk  malda fänkålsfrön
1/2   kruka kruspersilja
3 msk  olivolja
2 msk  lönnsirap
1 msk  sherryvinäger
salt och svartpeppar
20 g  rostade pinjenötter
100 g  rumstempererad getost

Till servering

rågbröd

För alla

Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Älskar denna! Brukar blanda i spenatblad innan servering också. Och ibland adderar jag sötpotatis.

Sara

2020-06-13

Näringsvärde per portion

Energi1972 KJ / 472 kCal
Fett22 g
Salt4.62 g
Kolhydrater54 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Raftsjöhöjdens potatispanna med getost
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönsakspasta på betor med fetaost och blåbär
Betyg 3.6 av 5.
73 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med gulbetor och fetaost
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämig potatissallad med rädisor, purjolök och citron
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostbiffsallad
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med getost och rosmarinstekt persika
Betyg 4.8 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga