Rabarber- och jordgubbspaj

8
0
Rabarber- och jordgubbspaj

Sugen på att baka en smulpaj med rabarber? Gör en somrig rabarber- och jordgubbspaj som får fikagästerna på fall! Servera gärna rabarberpajen med vaniljsås, gräddglass eller lättvispad grädde.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Rabarber- och jordgubbspaj

Ingredienser

8 portioner

Smuldeg

150 g
kylskåpskallt smör
3 dl
vetemjöl
2 dl
havregryn
1 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
400 g
rabarber (400 g motsvarar ca 3-4 stjälkar)
200 g
jordgubbar
1/2 dl
strösocker
1 msk
potatismjöl

Serveringsförslag

vaniljsås, glass eller lättvispad grädde

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Testa liknande recept