Rabarber- och jordgubbspaj

52
6
Rabarber- och jordgubbspaj

Sugen på att baka en smulpaj med rabarber? Gör en somrig rabarber- och jordgubbspaj som får fikagästerna på fall! Servera gärna rabarberpajen med vaniljsås, gräddglass eller lättvispad grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Rabarber- och jordgubbspaj

Ingredienser

8 portioner

Smuldeg

150 g kylskåpskallt smör
3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
400 g rabarber (400 g motsvarar ca 3-4 stjälkar)
200 g jordgubbar
1/2 dl strösocker
1 msk potatismjöl

Serveringsförslag

vaniljsås, glass eller lättvispad grädde

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix och välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentarer

Torunn

2022-05-17

Har ingen pajform, funkar den att göra i eldfast glasform

Rima

2022-05-16

En återkommande favorit och barnen älskar pajen

Sara

2021-08-10

Gjorde på frysta jordgubbar och det blev kanon! La också till 1 krm salt vilket var lyckat.