Rabarberkaka i långpanna

Betyg 4.8 av 5.
20 personer har röstat
8
Rabarberkaka i långpanna

Upplev en underbar smak av sommaren med vår saftiga rabarberkaka i långpanna - perfekt för både stora sällskap och speciella tillfällen. Den här enkla luftiga och sötsyrliga kakan som smaksätts med kardemumma bakar du med färska rabarber och serverar med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Rabarberkaka i långpanna

Ingredienser

30 bitar
7 dl  rabarber (7 dl motsvarar ca 400 g)
200 g  smör (+extra till att smöra långpannan med)
1 msk  kardemummakärnor
5   ägg
5 dl  strösocker
1 msk  vaniljsocker
8 dl  vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)
1 msk  bakpulver
2 dl  mjölk
1/2 dl  pärlsocker

Serveringsförslag

lättvispad grädde eller vaniljglass

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, mjölk och serveringsförslag mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat per bit och utan serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Mycket god kaka men jag uteslöt kardemumma.

Ritha

2024-06-18

Väldigt söt.

Therese elisabe

2024-06-17

En härlig kaka ( kanske mer kardemumma gjorde halv sats blev lagom stor. Bjarne

Bjarne

2024-06-10

Näringsvärde per portion

Energi808 KJ / 193 kCal
Fett7 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Rabarberkaka med vaniljglasyr
Betyg 3.7 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarberpaj
Betyg 2.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarberlängtan
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kardemummakaka
Betyg 3.8 av 5.
182 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsdessert
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kanelbullar i långpanna
Betyg 4.4 av 5.
71 personer har röstat
Över 60 min att tillaga