Rabarberkaka i långpanna
Upplev en underbar smak av sommaren med vår saftiga rabarberkaka i långpanna - perfekt för både stora sällskap och speciella tillfällen. Den här enkla luftiga och sötsyrliga kakan som smaksätts med kardemumma bakar du med färska rabarber och serverar med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Ingredienser
30 bitar
7 dl rabarber (7 dl motsvarar ca 400 g)
200 g smör (+extra till att smöra långpannan med)
1 msk kardemummakärnor
5 ägg
5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
8 dl vetemjöl (8 dl motsvarar ca 480 g)
1 msk bakpulver
2 dl mjölk
1/2 dl pärlsocker
Serveringsförslag
lättvispad grädde eller vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit och utan serveringsförslag.
Energi808 KJ / 193 kCal
Fett7 g
Salt0.2 g
Kolhydrater29 g
Protein3 g
Kommentarer
Fick denna kaka hemma hos en kompis, då mycket god. Litade på att receptet kunde följas, ställde en timer på 30 minuter då 40 minuter i ugnen lät länge. Tittade till kakan efter 27 minuter och då var det hög tid att ta ut den. Har inte smaka än men skulle tyvärr tro att den är ganska torr. Min uppmaning till redaktionen på Ica är att ni ändrar receptet till "grädda omkring 30 minuter".
Therese
2024-07-26Jag gjorde halv sats med 3 ägg och använde en form ca 20x30 cm. Gräddade den ca 30 min. Jättegod och saftig!
Marianne
2024-07-14Mkt god kaka! Enkel. @Ben - prova inställningen på ugnen som har två raka streck. Undvik det vågiga strecket, det står för Grill. På så sätt undviker du skorpor i framtiden! Lycka till.
Mathias
2024-07-04