Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Rabarberglass

Ljuvlig rabarberglass som svalkar skönt under varma vår- och sommardagar. Med en bas av mascarpone och grädde blir glassen krämig och len. Sin goda smak får glassen av rabarber och vanilj. Servera rabarberglassen precis som den är, eller toppad med nötter eller bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull med vatten, socker och vanilj. Låt koka på svag värme 10–15 minuter till en kompott. Låt svalna.
  2. Vispa grädden fluffig. Vispa ihop mascarpone och kondenserad mjölk. Blanda ner hälften av rabarberkompotten och vänd sist ner grädden. Häll i en form och ringla över resterande kompott. Ställ i frysen minst 6 timmar.
  3. Ta fram ca 20 minuter före servering.
  4. Till servering: Kula glassen och toppa gärna med bär, hackade nötter eller bjud i våffelstrutar.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat utan topping.

Tips

Dekorera gärna med lite hyvlad rabarber.

Ingredienser

Portioner: 8-10
  • 400 g rabarber
  • 2 msk vatten
  • 3 msk råsocker
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 250 g mascarponeost
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
Topping
  • bär eller hackade nötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1909 kJ / 456 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer