Rabarberglass

17
5
Rabarberglass

Ljuvlig rabarberglass som svalkar skönt under varma vår- och sommardagar. Med en bas av mascarpone och grädde blir glassen krämig och len. Sin goda smak får glassen av rabarber och vanilj. Servera rabarberglassen precis som den är, eller toppad med nötter eller bär.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Rabarberglass

Ingredienser

8-10
400 g
rabarber
2 msk
vatten
3 msk
råsocker
2 krm
vaniljpulver
2.5 dl
vispgrädde
250 g
mascarponeost
1
burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)

Topping

bär eller hackade nötter

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat utan topping.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Dekorera gärna med lite hyvlad rabarber.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Siri

6/16/2020

Supergod i smak men den blev väldigt svår att skopa upp. Att hälla över andra hälften av kompotten var ingen bra idé, den blev som ett hårt isglasslager högst upp. Gör jag om glassen så kommer jag vända ner all kompott i glassen. Bra att veta är att glassen snarare blir beige i färgen pga kondenserade mjölken.

Redaktionen ICAse

6/16/2020

Hej Siri! Roligt att du gillade smaken. Jag frågade receptkreatören och hon sa att man ska ringla kompotten så det blir lite som swirls. Inte att den ska ligga som ett lager på glassen. Det verkar som att du fick ganska mycket kompott kvar att toppa med eller? Kan du ha använt Dulce de Leche istället för kondenserad mjölk, när glassen blev beige i färgen? Hälsningar Ulrika

Victoria

5/16/2020

Mycket god! Jag använde glassmaskin och det fungerade bra.

Redaktionen ICAse

5/16/2020

Hej Victoria! Vad kul att höra att du tyckte om glassen! Tack för att du delar med dig av tipset att det går bra att göra glassen i glassmaskinen! Hälsningar Elina

Louise

5/11/2020

Kan man köra smeten lika gärna i glassmaskin?

Redaktionen ICAse

5/11/2020

Hej Louise! Vi har inte testat göra den här glassen glassmaskin men om du gör det så kommentera gärna här igen och berätta hur den blev! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1909 KJ / 456 kCal
Fett 30 g
Salt 0.27 g
Kolhydrater 40 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept