Ljuvlig rabarberglass som svalkar skönt under varma vår- och sommardagar. Med en bas av mascarpone och grädde blir glassen krämig och len. Sin goda smak får glassen av rabarber och vanilj. Servera rabarberglassen precis som den är, eller toppad med nötter eller bär.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Näringsvärdet är beräknat utan topping.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag gjorde den i glassmaskinen. Jag upplevde den som lite för fet för min smak. Ska prova att ändra receptet en smula.
Fia
2023-06-19Jag gjorde den i glassmaskin, det gick bra men den blev fylld till max. Har 1,5 liters-maskin. Jag vispade inte grädden utan mixade bara grädde och mascarpone för att osten skulle födela sig ordentligt. Jag hade i nästan all kompott i smeten, sparade lite till lillsyrran som fick kompott med yoghurt istället. Gott men väldigt fyllande! Nästa gång för jag nog en glass tänkt för glassmaskin, det är nog mindre grädde i de recepten.
My
2021-07-01Supergod i smak men den blev väldigt svår att skopa upp. Att hälla över andra hälften av kompotten var ingen bra idé, den blev som ett hårt isglasslager högst upp. Gör jag om glassen så kommer jag vända ner all kompott i glassen. Bra att veta är att glassen snarare blir beige i färgen pga kondenserade mjölken.
Siri
2020-06-16Hej Siri! Roligt att du gillade smaken. Jag frågade receptkreatören och hon sa att man ska ringla kompotten så det blir lite som swirls. Inte att den ska ligga som ett lager på glassen. Det verkar som att du fick ganska mycket kompott kvar att toppa med eller? Kan du ha använt Dulce de Leche istället för kondenserad mjölk, när glassen blev beige i färgen? Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-30