Rabarberglass

Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat
9
Rabarberglass

Ljuvlig rabarberglass som svalkar skönt under varma vår- och sommardagar. Med en bas av mascarpone och grädde blir glassen krämig och len. Sin goda smak får glassen av rabarber och vanilj. Servera rabarberglassen precis som den är, eller toppad med nötter eller bär.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Rabarberglass

Ingredienser

8-10 portioner
400 g  rabarber
2 msk  vatten
3 msk  råsocker
2 krm  vaniljpulver
2 1/2 dl  vispgrädde
250 g  mascarponeost
1   burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)

Topping

bär eller hackade nötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Har gjort några recept på glass utan glassmaskin och tyvärr blev denna lite för isig för min smak. Om jag provar det igen kommer jag minska mängden kompott. Och kanske ta i lite röd hushållsfärg för att gå en finare nyans på glassen.

Martina

2024-07-16

Helt ok, men blev som någon annan skrev en väldigt fet glass. Gjorde i glassmaskin men väljer nog ett annat recept för rabarberglass nästa gång

Emma

2024-01-01

Jag gjorde den i glassmaskinen. Jag upplevde den som lite för fet för min smak. Ska prova att ändra receptet en smula.

Fia

2023-06-19

Näringsvärde per portion

Energi1909 KJ / 456 kCal
Fett30 g
Salt0.27 g
Kolhydrater40 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Rabarberisglass med vanilj och fläder
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersorbet med kanelkaramell
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frozen yoghurt med jordgubbar, rabarber och pistagenötter
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vietnamesisk kaffeglass
Betyg 4.7 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glass med kondenserad mjölk
Betyg 4.8 av 5.
61 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljglass utan glassmaskin
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga