Rabarberglass

23
6
Rabarberglass

Ljuvlig rabarberglass som svalkar skönt under varma vår- och sommardagar. Med en bas av mascarpone och grädde blir glassen krämig och len. Sin goda smak får glassen av rabarber och vanilj. Servera rabarberglassen precis som den är, eller toppad med nötter eller bär.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Rabarberglass

Ingredienser

8-10
400 g rabarber
2 msk vatten
3 msk råsocker
2 krm vaniljpulver
2 1/2 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)

Topping

bär eller hackade nötter

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat utan topping.

Gör så här

Tips

Dekorera gärna med lite hyvlad rabarber.

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

My

2021-07-01

Jag gjorde den i glassmaskin, det gick bra men den blev fylld till max. Har 1,5 liters-maskin. Jag vispade inte grädden utan mixade bara grädde och mascarpone för att osten skulle födela sig ordentligt. Jag hade i nästan all kompott i smeten, sparade lite till lillsyrran som fick kompott med yoghurt istället. Gott men väldigt fyllande! Nästa gång för jag nog en glass tänkt för glassmaskin, det är nog mindre grädde i de recepten.

Siri

2020-06-16

Supergod i smak men den blev väldigt svår att skopa upp. Att hälla över andra hälften av kompotten var ingen bra idé, den blev som ett hårt isglasslager högst upp. Gör jag om glassen så kommer jag vända ner all kompott i glassen. Bra att veta är att glassen snarare blir beige i färgen pga kondenserade mjölken.

Redaktionen ICAse

2020-06-30

Hej Siri! Roligt att du gillade smaken. Jag frågade receptkreatören och hon sa att man ska ringla kompotten så det blir lite som swirls. Inte att den ska ligga som ett lager på glassen. Det verkar som att du fick ganska mycket kompott kvar att toppa med eller? Kan du ha använt Dulce de Leche istället för kondenserad mjölk, när glassen blev beige i färgen? Hälsningar Ulrika

Victoria

2020-05-16

Mycket god! Jag använde glassmaskin och det fungerade bra.

Redaktionen ICAse

2020-05-18

Hej Victoria! Vad kul att höra att du tyckte om glassen! Tack för att du delar med dig av tipset att det går bra att göra glassen i glassmaskinen! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1909 KJ / 456 kCal
Fett 30 g
Salt 0.27 g
Kolhydrater 40 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden