Rabarberglass
Ljuvlig rabarberglass som svalkar skönt under varma vår- och sommardagar. Med en bas av mascarpone och grädde blir glassen krämig och len. Sin goda smak får glassen av rabarber och vanilj. Servera rabarberglassen precis som den är, eller toppad med nötter eller bär.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Ingredienser
8-10 portioner
400 g rabarber
2 msk vatten
3 msk råsocker
2 krm vaniljpulver
2 1/2 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
1 burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)
Topping
bär eller hackade nötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan topping.
Energi1909 KJ / 456 kCal
Fett30 g
Salt0.27 g
Kolhydrater40 g
Protein7 g
Kommentarer
Har gjort några recept på glass utan glassmaskin och tyvärr blev denna lite för isig för min smak. Om jag provar det igen kommer jag minska mängden kompott. Och kanske ta i lite röd hushållsfärg för att gå en finare nyans på glassen.
Martina
2024-07-16Helt ok, men blev som någon annan skrev en väldigt fet glass. Gjorde i glassmaskin men väljer nog ett annat recept för rabarberglass nästa gång
Emma
2024-01-01Jag gjorde den i glassmaskinen. Jag upplevde den som lite för fet för min smak. Ska prova att ändra receptet en smula.
Fia
2023-06-19