Rabarberglass

Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat
8
Rabarberglass

Ljuvlig rabarberglass som svalkar skönt under varma vår- och sommardagar. Med en bas av mascarpone och grädde blir glassen krämig och len. Sin goda smak får glassen av rabarber och vanilj. Servera rabarberglassen precis som den är, eller toppad med nötter eller bär.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Rabarberglass

Ingredienser

8-10 portioner
400 g  rabarber
2 msk  vatten
3 msk  råsocker
2 krm  vaniljpulver
2 1/2 dl  vispgrädde
250 g  mascarponeost
1   burk sötad kondenserad mjölk (à ca 400 g)

Topping

bär eller hackade nötter

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat utan topping.

Gör så här

Tips

Dekorera gärna med lite hyvlad rabarber.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
29 personer har röstat

Kommentarer

Helt ok, men blev som någon annan skrev en väldigt fet glass. Gjorde i glassmaskin men väljer nog ett annat recept för rabarberglass nästa gång

Emma

2024-01-01

Jag gjorde den i glassmaskinen. Jag upplevde den som lite för fet för min smak. Ska prova att ändra receptet en smula.

Fia

2023-06-19

Jag gjorde den i glassmaskin, det gick bra men den blev fylld till max. Har 1,5 liters-maskin. Jag vispade inte grädden utan mixade bara grädde och mascarpone för att osten skulle födela sig ordentligt. Jag hade i nästan all kompott i smeten, sparade lite till lillsyrran som fick kompott med yoghurt istället. Gott men väldigt fyllande! Nästa gång för jag nog en glass tänkt för glassmaskin, det är nog mindre grädde i de recepten.

My

2021-07-01

Näringsvärde per portion

Energi1909 KJ / 456 kCal
Fett30 g
Salt0.27 g
Kolhydrater40 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Vietnamesisk kaffeglass
Betyg 4.7 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Enkel chokladglass
Betyg 3.9 av 5.
160 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladglass på kondenserad mjölk och kokos
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst vaniljtiramisu med jordgubbar
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glass med kondenserad mjölk
Betyg 4.7 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljglass utan glassmaskin
Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga