Rabarberbullar med kolasås

16
1
Rabarberbullar med kolasås

Sommarens smaker i en bulle! De här sommargoda bullarna med rabarber- och smörfyllning är toppade med ringlad kolasås och passar perfekt till sommarens alla fikastunder.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Rabarberbullar med kolasås

Ingredienser

Ca 40 st

Rabarber- och smörfyllning

2 1/2 dl
strösocker
200 g
rumsvarmt smör
700 g
rabarber
1 dl
muscovadosocker
1/2 tsk
havssalt

Kolasås

2 dl
vispgrädde
1 dl
strösocker
1 dl
ljus sirap
100 g
smör
1 krm
flingsalt

Vetedeg

1/2 l
mjölk (3%)
50 g
färsk jäst
15 dl
vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g)
2 1/4 dl
strösocker
200 g
rumsvarmt smör
1 1/2 tsk
stött kardemumma
1 tsk
flingsalt
-
mjöl till utbakning
-
smör till att bre degplattan med

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein. Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och vispgrädde.

Näringsvärdet är beräknat per bulle.

Gör så här

Tips

Pudra gärna över florsocker när bullarna svalnat.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Melinda

2019-06-10

Går dessa att frysa?

Redaktionen ICAse

2019-06-11

Hej Melinda! Det går att frysa om du väntar med kolasåsen tills de tinat. Men rabarbern blir inte så rolig. Alltid godast nybakat. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1134 KJ / 271 kCal
Fett 13 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 35 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept