Rabarberbullar med kolasås

Sommarens smaker i en bulle! De här sommargoda bullarna med rabarber- och smörfyllning är toppade med ringlad kolasås och passar perfekt till sommarens alla fikastunder.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Ingredienser
ca 40 st
Rabarber- och smörfyllning
2 1/2 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
700 g rabarber
1 dl muscovadosocker
1/2 tsk havssalt
Kolasås
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 g smör
1 krm flingsalt
Vetedeg
1/2 l mjölk (3%)
50 g färsk jäst
15 dl vetemjöl (15 dl motsvarar ca 900 g)
2 1/4 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 tsk stött kardemumma
1 tsk flingsalt
mjöl till utbakning
smör till att bre degplattan med
Gör så här
00:40:00
00:05:00
00:30:00
00:10:00
00:30:00
00:50:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Energi1134 KJ / 271 kCal
Fett13 g
Salt0.5 g
Kolhydrater35 g
Protein3 g
Kommentar
Går dessa att frysa?
Melinda
2019-06-10Hej Melinda! Det går att frysa om du väntar med kolasåsen tills de tinat. Men rabarbern blir inte så rolig. Alltid godast nybakat. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-06-11