Rabarbersylt

Betyg 3.9 av 5.
59 personer har röstat
18
Rabarbersylt

Sommar på burk! Sötsyrlig sylt gjord på rabarber – perfekt på nybakta scones, i frukostgröten eller till en kula svalkande glass. Vi har valt att smaksätta vår hemgjorda rabarbersylt med kardemumma för en kryddig karaktär.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Rabarbersylt

Ingredienser

ca 1 liter
1 kg  rabarber
3 dl  syltsocker
1/2 dl  färskpressad citronjuice
2 - 3 tsk  grovmalen kardemumma

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Bra att veta om att koka sylt.

Tips

Sylten håller ca 1 månad i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
59 personer har röstat

Kommentarer

Skippade citronjuice eftersom att mina rabarber var tillräckligt sura. Tillsatte 1 tsk malen kademumma, det blev för mycket, skulle tagit 1/2 tsk. Jättebra recept!

Oliver

2023-12-18

Alldeles för kort hållbarhet för att jag ska idas stå och koka. 1 månad! Normalt håller sig sylt i flera år. Vad är det i ert recept som gör att sylten blir en färskvara trots citronsaft och syltsocker?

Ann

2023-10-15

Barnslig som jag är så är det till pannkakor som gäller 😂

Anne-marie

2023-07-18

Testa liknande recept

Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarbermarmelad
Betyg 4.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söt ingefärsrabarber
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fransk rabarbermarmelad
Betyg 4 av 5.
133 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga