Rabarbersylt

Betyg 3.8 av 5.
49 personer har röstat
11
Rabarbersylt

Sommar på burk! Sötsyrlig sylt gjord på rabarber – perfekt på nybakta scones, i frukostgröten eller till en kula svalkande glass. Vi har valt att smaksätta vår hemmagjorda rabarbersylt med kardemumma för en kryddig karaktär.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Rabarbersylt

Ingredienser

ca 1 liter
1 kg  rabarber
3 dl  syltsocker
1/2 dl  färskpressad citronjuice
2 - 3 tsk  grovmalen kardemumma

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Sylten håller ca 1 månad i kylen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
49 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod sylt, frisk och syrlig. Gjorde på rabarber som jag haft i frysen sedan förra säsongen. Har nu haft rabarbersylt på min havregrynsgröt varje dag sedan 6 juni och gläds åt tanken att jag har hur mycket rabarber som helst i trädgården och allt ska bli sylt.

Svante

2022-07-13

Alldeles för surt. Skulle jag göra det här igen skulle jag inte ha i någon citronjuice.

Björn

2022-06-25

Tyckte det blev väldigt god. Speciellt med citronsaften som gjorde den lite härligt syrlig. Ska ha sylten till att göra rabarbergrottor.

Marie

2022-06-11

Testa liknande recept

Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Söt ingefärsrabarber
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarbermarmelad
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fransk rabarbermarmelad
Betyg 3.9 av 5.
119 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tuppkaka med rabarber & kardemumma
Betyg 3.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga