Rabarbersylt

11
6
Rabarbersylt

Sommar på burk! Sötsyrlig sylt gjord på rabarber – perfekt på nybakta scones, i frukostgröten eller till en kula svalkande glass. Vi har valt att smaksätta vår hemmagjorda rabarbersylt med kardemumma för en kryddig karaktär.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Rabarbersylt

Ingredienser

ca 1 liter
1 kg
rabarber
3 dl
syltsocker
1/2 dl
färskpressad citronjuice
2 - 3 tsk
grovmalen kardemumma

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Sylten håller ca 1 månad i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Ann

2021-06-13

Godaste sylten jag gjort. Krämig, lagom söt och pricken över i är kardemumman.

Mitra

2021-06-13

Blev för syrligt med så mycket citronsaft.

Charlotta

2021-06-12

Kan man inte ha i konserverande medel och få den att hålla längre?

Testa liknande recept