Rabarbersylt
Sommar på burk! Sötsyrlig sylt gjord på rabarber – perfekt på nybakta scones, i frukostgröten eller till en kula svalkande glass. Vi har valt att smaksätta vår hemgjorda rabarbersylt med kardemumma för en kryddig karaktär.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021
Ingredienser
ca 1 liter
1 kg rabarber
3 dl syltsocker
1/2 dl färskpressad citronjuice
2 - 3 tsk grovmalen kardemumma
Kommentarer
Skippade citronjuice eftersom att mina rabarber var tillräckligt sura. Tillsatte 1 tsk malen kademumma, det blev för mycket, skulle tagit 1/2 tsk. Jättebra recept!
Oliver
2023-12-18Alldeles för kort hållbarhet för att jag ska idas stå och koka. 1 månad! Normalt håller sig sylt i flera år. Vad är det i ert recept som gör att sylten blir en färskvara trots citronsaft och syltsocker?
Ann
2023-10-15Barnslig som jag är så är det till pannkakor som gäller 😂
Anne-marie
2023-07-18