Rabarberkompott
Rabarberkompott är en supersmarrig liten sommardessert, som du gör på rabarber, vatten, strösocker, vaniljsocker och potatismjöl. Kompotten smakar både sött och friskt och serveras varm tillsammans med mjölk. Himmelskt gott!
Ingredienser
4 portioner
500 g rabarber
1 1/2 dl vatten
3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 msk potatismjöl
mjölk till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl mjölk.
Energi510 KJ / 122 kCal
Fett2 g
Salt0.07 g
Kolhydrater24 g
Protein3 g
Kommentarer
Går den att frysa in? Marie
Marie
2024-07-05Hej Marie! Det går bra att frysa kompotten. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-07-05Använde denna som tårtfyllning, blev supergott. Varannat lager kompott och vaniljkräm, varannat lager hackade jordgubbar och vaniljkräm. Blev supergott! 🍰
Sara
2024-06-19Ungefär hur länge ska det koka?
Sandra
2023-06-22Hej Sandra! Den ska koka tills rabarbern är mjuk, ca 5-10 minuter. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-30