Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rabarberkompott

Rabarberkompott är en supersmarrig liten sommardessert, som du gör på rabarber, vatten, strösocker, vaniljsocker och potatismjöl. Kompotten smakar både sött och friskt och serveras varm tillsammans med mjölk. Himmelskt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär rabarbern i små bitar. Lägg dem i en kastrull, blanda ner vatten, socker och vaniljsocker. Koka tills rabarbern är mjuk.
  2. Blanda potatismjölet med lite kallt vatten och rör ner i krämen, låt koka några minuter och ta av den från värmen.
  3. Servera kompotten varm med mjölk.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Näringsberäkningen är inkl mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rabarber
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • mjölk till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 510 kJ / 122 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept