Rabarberkompott
![Rabarberkompott](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240271/cf_259/rabarberkompott.jpg)
Rabarberkompott är en supersmarrig liten sommardessert, som du gör på rabarber, vatten, strösocker, vaniljsocker och potatismjöl. Kompotten smakar både sött och friskt och serveras varm tillsammans med mjölk. Himmelskt gott!
![Rabarberkompott](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_240271/cf_259/rabarberkompott.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g rabarber
1 1/2 dl vatten
3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 msk potatismjöl
mjölk till servering
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Näringsberäkningen är inkl mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi510 KJ / 122 kCal
Fett2 g
Salt0.07 g
Kolhydrater24 g
Protein3 g
Kommentarer
Går den att frysa in? Marie
Marie
2024-07-05Hej Marie! Det går bra att frysa kompotten. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-07-05Använde denna som tårtfyllning, blev supergott. Varannat lager kompott och vaniljkräm, varannat lager hackade jordgubbar och vaniljkräm. Blev supergott! 🍰
Sara
2024-06-19Ungefär hur länge ska det koka?
Sandra
2023-06-22Hej Sandra! Den ska koka tills rabarbern är mjuk, ca 5-10 minuter. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-30