Rabarberkompott

69
3
Rabarberkompott

Rabarberkompott är en supersmarrig liten sommardessert, som du gör på rabarber, vatten, strösocker, vaniljsocker och potatismjöl. Kompotten smakar både sött och friskt och serveras varm tillsammans med mjölk. Himmelskt gott!

Skriv ut
Rabarberkompott

Ingredienser

4 portioner
500 g rabarber
1 1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 1/2 msk potatismjöl
mjölk till servering

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Näringsberäkningen är inkl mjölk.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

69

Kommentarer

Åsa

2021-06-03

Kan man frysa in om inte allt går åt?

Linnea

2020-07-15

Hej! Hur länge håller den i kylen?

Redaktionen ICAse

2020-07-16

Hej Linnea! Den håller sig bra i upp till en vecka i kylen. Se bara till att använda rena redskap när du tar av den. Hoppas att du gillar den! Hälsningar Elina

Ulla

2020-06-03

Alltid gott i sommarens soliga dagar serveras kall.

Näringsvärde per portion

Energi 510 KJ / 122 kCal
Fett 2 g
Salt 0.07 g
Kolhydrater 24 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept