Rabarbercheesecake i glas

24
4
Rabarbercheesecake i glas

En snabb variant på rabarbercheesecake! Varva rabarberkompott med smak av vanilj med färskostkräm och smulade digestivekex i dekorativa lager i ett glas. Avsluta med tunt hyvlad rabarber på toppen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Rabarbercheesecake i glas

Ingredienser

4 portioner

Rabarberkompott

250 g
rabarber
1
vaniljstång
1/2 dl
strösocker
1/2 dl
vatten
200 g
färskost
2 dl
vispgrädde
3/4 dl
florsocker
1 tsk
vaniljsocker
6
digestivekex
25 g
smält smör
1/2 krm
salt
1/2
rabarberstjälk

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och grädde.
Gör mjölkproteinfri byt ut färskost och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Caroline

2021-07-09

Smaskig! Tillsatte nystött kardemumma i kompotten som pricken över i:et.

Anna

2021-06-28

Brynte de grovsmulade kexen i smör i en stekpanna för att få en liten mer nötaktig smak & lät dem sen svalna innan ihopläggningen. Rabarberkompotten får en söt smak så man kan utan problem minska på sockermängden (om man vill) eftersom färskostkrämen” oxå va väldigt söt. Men överlag så var efterrätten supergod men som sagt lite för söt dör min del så därför 4/5 stjärnor⭐️

Albin

2021-06-24

@Ann-christin. Har inte provat men tror inte att det blir lika bra som att göra den när man ska äta den. Tror att kexsmulorna blir degiga om dom får stå över natten. Kanske om man förbereder rabarbern+ färskostsmeten i varsit lager och sen dagen efter ha på digistven. Men då kan färskostsmeten släppa ifrån sig vätska och det alldeles dimmigt i botten.

Testa liknande recept