En snabb variant på rabarbercheesecake! Varva rabarberkompott med smak av vanilj med färskostkräm och smulade digestivekex i dekorativa lager i ett glas. Avsluta med tunt hyvlad rabarber på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria kex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och grädde.
Gör mjölkproteinfri byt ut färskost och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Smaskig! Tillsatte nystött kardemumma i kompotten som pricken över i:et.
Caroline
2021-07-09Brynte de grovsmulade kexen i smör i en stekpanna för att få en liten mer nötaktig smak & lät dem sen svalna innan ihopläggningen. Rabarberkompotten får en söt smak så man kan utan problem minska på sockermängden (om man vill) eftersom färskostkrämen” oxå va väldigt söt. Men överlag så var efterrätten supergod men som sagt lite för söt dör min del så därför 4/5 stjärnor⭐️
Anna
2021-06-28@Ann-christin. Har inte provat men tror inte att det blir lika bra som att göra den när man ska äta den. Tror att kexsmulorna blir degiga om dom får stå över natten. Kanske om man förbereder rabarbern+ färskostsmeten i varsit lager och sen dagen efter ha på digistven. Men då kan färskostsmeten släppa ifrån sig vätska och det alldeles dimmigt i botten.
Albin
2021-06-24