Rabarbercheesecake i glas

Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat
6
Rabarbercheesecake i glas

En snabb variant på rabarbercheesecake! Varva rabarberkompott med smak av vanilj med färskostkräm och smulade digestivekex i dekorativa lager i ett glas. Avsluta med tunt hyvlad rabarber på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Rabarbercheesecake i glas

Ingredienser

4 portioner

Rabarberkompott

250 g rabarber
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten
200 g färskost
2 dl vispgrädde
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
6 digestivekex
25 g smält smör
1/2 krm salt
1/2 rabarberstjälk

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Gott 🥰 tog jordgubbar på toppen 🍓

Maria

2024-06-23

Gott! Minskade på sockret. Skippade vaniljstången o tog rikligt med krossad kardemumma istället. Toppade med färska jordgubbar.

Katarina

2024-06-12

Smaskig! Tillsatte nystött kardemumma i kompotten som pricken över i:et.

Caroline

2021-07-09

Testa liknande recept

Rabarbercocktail
Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rulltårta med rabarber
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberdröm
Betyg 2.3 av 5.
129 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sangria med rabarber
Betyg 5 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberdessert
Betyg 1.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad rabarber och rädisa
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga