Rabarbercheesecake i glas
En snabb variant på rabarbercheesecake! Varva rabarberkompott med smak av vanilj med färskostkräm och smulade digestivekex i dekorativa lager i ett glas. Avsluta med tunt hyvlad rabarber på toppen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
4 portioner
Rabarberkompott
250 g rabarber
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten
200 g färskost
2 dl vispgrädde
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
6 digestivekex
25 g smält smör
1/2 krm salt
1/2 rabarberstjälk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott 🥰 tog jordgubbar på toppen 🍓
Maria
2024-06-23Gott! Minskade på sockret. Skippade vaniljstången o tog rikligt med krossad kardemumma istället. Toppade med färska jordgubbar.
Katarina
2024-06-12Smaskig! Tillsatte nystött kardemumma i kompotten som pricken över i:et.
Caroline
2021-07-09