Rabarberkräm

Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
0
Rabarberkräm

Hemgjord rabarberkräm är snabbt och enkelt att göra. Passa på och njut av rabarbern när den är i säsong, då blir rabarberkrämen extra fräsch. Servera den lena krämen med mjölk, ljummen eller kall båda varianterna är lika goda.

Rabarberkräm

Ingredienser

4 portioner
4 dl  vatten
2 dl  strösocker
600 g  tunt skivad rabarber
2 msk  potatismjöl

Serveringsförslag

mjölk

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat utan mjölk till servering.

Gör så här

Tips

Strö över ett par teskedar socker på krämen medan den svalnar, då blir det inte skinn på ytan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi884 KJ / 211 kCal
Fett0.3 g
Salt0.01 g
Kolhydrater48 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Rabarberkompott
Betyg 3.7 av 5.
80 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk rabarberpaj
Betyg 3.9 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordgubb- och rabarberkompott
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Easter mess
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbspaj
Betyg 4.4 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga