Rabarberkräm
Hemgjord rabarberkräm är snabbt och enkelt att göra. Passa på och njut av rabarbern när den är i säsong, då blir rabarberkrämen extra fräsch. Rabarberkräm med kardemumma är en variant för en ännu godare smak. Servera den lena krämen med mjölk, ljummen eller kall, båda varianterna är lika goda.
Ingredienser
4 portioner
4 dl vatten
2 dl strösocker
600 g ansad och tunt skivad rabarber (600 g motsvarar ca 15 dl)
2 msk potatismjöl
Serveringsförslag
mjölk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan mjölk till servering.
Energi884 KJ / 211 kCal
Fett0.3 g
Salt0.01 g
Kolhydrater48 g
Protein1 g
Kommentarer
Jag brukar använda 1-3 msk mer potatismjöl än receptet, Alla gånger jag har haft det angivna är har det blivit soppa. (Gör oftast 6 eller 8 portioner)
Dennis
2024-12-04Mums
Catharina
2024-09-01Kan man göra krämen på fryst rabarber?
Emelie
2024-08-08Hej Emelie! Ja, det går fint det! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-12