Rabarberkräm

Betyg 4.5 av 5.
111 personer har röstat
33
Rabarberkräm

Hemgjord rabarberkräm är snabbt och enkelt att göra. Passa på och njut av rabarbern när den är i säsong, då blir rabarberkrämen extra fräsch. Rabarberkräm med kardemumma är en variant för en ännu godare smak. Servera den lena krämen med mjölk, ljummen eller kall, båda varianterna är lika goda.

Rabarberkräm

Ingredienser

4 portioner
4 dl vatten
2 dl strösocker
600 g ansad och tunt skivad rabarber (600 g motsvarar ca 15 dl)
2 msk potatismjöl

Serveringsförslag

mjölk

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
111 personer har röstat

Kommentarer

Jag brukar använda 1-3 msk mer potatismjöl än receptet, Alla gånger jag har haft det angivna är har det blivit soppa. (Gör oftast 6 eller 8 portioner)

Dennis

2024-12-04

Mums

Catharina

2024-09-01

Kan man göra krämen på fryst rabarber?

Emelie

2024-08-08

Hej Emelie! Ja, det går fint det! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-08-12

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan mjölk till servering.
Energi884 KJ / 211 kCal
Fett0.3 g
Salt0.01 g
Kolhydrater48 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Rabarberkompott
Betyg 3.9 av 5.
100 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubb- och rabarberkompott
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Easter mess
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbsglass med rabarber, lakrits och mynta
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk rabarberpaj
Betyg 4 av 5.
54 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbspaj
Betyg 4.6 av 5.
114 personer har röstat
Under 45 min att tillaga