Rabarberkräm

Betyg 4.5 av 5.
83 personer har röstat
22
Rabarberkräm

Hemgjord rabarberkräm är snabbt och enkelt att göra. Passa på och njut av rabarbern när den är i säsong, då blir rabarberkrämen extra fräsch. Rabarberkräm med kardemumma är en variant för en ännu godare smak. Servera den lena krämen med mjölk, ljummen eller kall, båda varianterna är lika goda.

Rabarberkräm

Ingredienser

4 portioner
4 dl  vatten
2 dl  strösocker
600 g  ansad och tunt skivad rabarber (600 g motsvarar ca 15 dl)
2 msk  potatismjöl

Serveringsförslag

mjölk

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat utan mjölk till servering.

Gör så här

Tips

Koka gärna krämen med 1/2 tsk mortlade kardemummakärnor (för 4 port). Strö över ett par teskedar socker på krämen medan den svalnar, då blir det inte skinn på ytan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
83 personer har röstat

Kommentarer

Halva mängden socker och kokte bara i 10 minuter. Väldigt gott.

Bengt

2024-05-18

Den blev så god ... <3 <3 <3 ❤️🧡💛💚💙💜❤️

Göran

2024-03-17

Lite för mycket socker, annars gott

Carola

2023-07-21

Näringsvärde per portion

Energi884 KJ / 211 kCal
Fett0.3 g
Salt0.01 g
Kolhydrater48 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Rabarberkompott
Betyg 3.8 av 5.
95 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk rabarberpaj
Betyg 4 av 5.
50 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Staffans jordgubbs- och rabarberkräm
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubb- och rabarberkompott
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbspaj
Betyg 4.5 av 5.
106 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Easter mess
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga