Rabarbersaft
Vad är somrigare än hemmagjord rabarbersaft? Allt du behöver är rabarber, strösocker och vatten, lätt som en plätt! Bjud på rabarbersaften till sommarens picknickar och fikastunder.
Ingredienser
ca 5 dl
1 kg rabarber
3 dl vatten
4 dl strösocker /liter avrunnen saft
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl outspädd saft.
Energi1659 KJ / 397 kCal
Fett0 g
Salt0.03 g
Kolhydrater96 g
Protein2 g
Kommentarer
Vad betyder måttet ca 4 dl bredvid texten Ingredienser? Känns märkligt lite saft av 1 kg rabarber
Clara
2024-08-02Hej Clara! Ja, vi tyckte detsamma och provlagade receptet. Det blev nästan 5 dl så det blir inte så mycket som man kan tro. Vi uppdaterade nu till 5 dl i alla fall. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-08-21Saften blir jättegod och kan bara instämma i att det är viktigt att sila tills det slutat droppa. Av "rabarberskrufset" som blir över gör jag kräm.
Maja
2024-07-22Till er som kommenterat angående vattnet, snälla läs på lite mer om hur man gör saft. Rabarberna ska koka sönder och sen silas, den där krämen ni pratar om är inte själva saften. Man ska även sila länge för att få ut så mycket som möjligt. Ifall ni kokat rabarberna för länge så kan jag tänka mig att man inte får ut så mycket vätska men då är det ni som gjort fel, inte receptet som är fel.
Olivia
2024-07-21