Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rabarbersaft

Vad är somrigare än hemmagjord rabarbersaft? Allt du behöver är rabarber, strösocker och vatten, lätt som en plätt! Bjud på rabarbersaften till sommarens picknickar och fikastunder.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, ansa och skär rabarbern i bitar. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i rabarbern. Koka under lock tills rabarbern kokat sönder. Lägg en ren handduk i ett durkslag som ställs över en bunke. Sila saften genom den.
  2. Mät upp saften, koka upp den och rör ner sockret. Koka upp och skumma saften.
  3. Häll upp saften på rengjorda flaskor. Fyll ända upp. Sätt på korken och låt saften kallna.

Tips

Går jättebra att frysa.

Ingredienser

Portioner: ca 4 dl
  • 1 kg rabarber
  • 3 dl vatten
  • 4 dl strösocker /liter avrunnen saft
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!