Rabarbersaft

Betyg 3.9 av 5.
248 personer har röstat
51
Rabarbersaft

Vad är somrigare än hemmagjord rabarbersaft? Allt du behöver är rabarber, strösocker och vatten, lätt som en plätt! Bjud på rabarbersaften till sommarens picknickar och fikastunder.

Rabarbersaft

Ingredienser

ca 4 dl
1 kg  rabarber
3 dl  vatten
4 dl  strösocker /liter avrunnen saft

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl outspädd saft.

Gör så här

Tips

Går jättebra att frysa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
248 personer har röstat

Kommentarer

Saften blir jättegod och kan bara instämma i att det är viktigt att sila tills det slutat droppa. Av "rabarberskrufset" som blir över gör jag kräm.

Maja

2024-07-22

Till er som kommenterat angående vattnet, snälla läs på lite mer om hur man gör saft. Rabarberna ska koka sönder och sen silas, den där krämen ni pratar om är inte själva saften. Man ska även sila länge för att få ut så mycket som möjligt. Ifall ni kokat rabarberna för länge så kan jag tänka mig att man inte får ut så mycket vätska men då är det ni som gjort fel, inte receptet som är fel.

Olivia

2024-07-21

Jag valde att ha i ca 8dl vatten. Blev bra. Blandar jag 1 på 4 smakar det bra.

Willy henrik

2024-06-29

Näringsvärde per portion

Energi1659 KJ / 397 kCal
Fett0 g
Salt0.03 g
Kolhydrater96 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Falsk hjortronsylt
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Söt ingefärsrabarber
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarbermarmelad
Betyg 4.7 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbercheesecake i glas
Betyg 4.1 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberkaka
Betyg 4.3 av 5.
386 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fransk rabarbermarmelad
Betyg 4 av 5.
135 personer har röstat
Över 60 min att tillaga