Rabarberkaka
![Rabarberkaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250062/cf_259/rabarberkaka.jpg)
Mjuk, mumsig rabarberkaka lagar du enkelt till. Efterrätt med syrlig rabarber är en favorit, speciellt när det är sommar. Du serverar kakan med vispad grädde eller vaniljglass.
![Rabarberkaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_250062/cf_259/rabarberkaka.jpg)
Ingredienser
12 bitar
75 g smör eller margarin
1 tsk kardemummakärnor
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl rabarber (4 dl motsvarar ca 250 g)
Serveringsförslag
lättvispad grädde eller vaniljglass
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetmjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och serveringsförslag mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat per port på 8 port och utan serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi755 KJ / 180 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater28 g
Protein2 g
Kommentarer
Efter att man har fixat till formen som man ska ha så är det nog bra om man skär rabarbern så det bara är att strö på dem på smeten när den är klar. När man har smält smör och bakpulver i smeten triggas nämligen jäsmedlet igång att arbeta för tidigt av det varma smöret. Borde kanske ändras i arbetsbeskrivningen🤔 Men god och lättbakat är den😃
Carina
2024-07-19Supergod och enkel att göra
Kristina
2024-07-19Jättegod och enkel att göra. Jag blandade i lite hallon också med rabarbern. Hade kokos i formen innan jag tömde i smeten. Mums!
Karin
2024-06-25