Mjuk, mumsig rabarberkaka lagar du enkelt till. Efterrätt med syrlig rabarber är en favorit, speciellt när det är sommar. Du serverar kakan med vispad grädde eller vaniljglass.
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetmjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och servera med laktosfri grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Servera medmjölkfri vaniljsås eller glass.
Näringsvärdet är beräknat per port på 8 port.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott, men jag jämförde smeten mellan två snarlika recept (päronkaka med citron) och det här receptet förlorade. Var mycket torrare än det andra. Nästa gång ska jag kombinera recepten:)
Rebecca
2022-06-25En helt underbar sommarkaka!
Bo arne
2022-06-21Barnens absoluta favoritkaka! Jag brukar blanda ner kardemumman i smeten och trycker även ner rabarbern litegrann innan jag strösslar på med pärlsocker. God även utan glass eller grädde!
Anna
2022-05-29