Rabarberkaka

Betyg 4.3 av 5.
391 personer har röstat
57
Rabarberkaka

Mjuk, mumsig rabarberkaka lagar du enkelt till. Efterrätt med syrlig rabarber är en favorit, speciellt när det är sommar. Du serverar kakan med vispad grädde eller vaniljglass.

Rabarberkaka

Ingredienser

12 bitar
75 g  smör eller margarin
1 tsk  kardemummakärnor
2   ägg
2 1/2 dl  strösocker
1 tsk  vaniljsocker
2 1/2 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
4 dl  rabarber (4 dl motsvarar ca 250 g)

Serveringsförslag

lättvispad grädde eller vaniljglass

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetmjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och serveringsförslag mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Näringsvärdet är beräknat per port på 8 port och utan serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
391 personer har röstat

Kommentarer

Jättegod och enkel att göra. Den är lagom söt och god att äta även utan grädde eller glass. Lars i Bagargården

Lars

2024-08-24

Min allra godaste kaka!! Superrecept.

Jannecke

2024-08-16

Jättebra recept, vi avstod kardemumma och tog kanel och lite vaniljessens, pajen räcker till tre, inte tolv haha

Veronika

2024-08-03

Näringsvärde per portion

Energi755 KJ / 180 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater28 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Rabarberlängtan
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarberpaj
Betyg 2.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smältrabarber med honung och kokos
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kall rabarber- och jordgubbssoppa
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad rabarber med nötkolasås
Betyg 4.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsrutor
Betyg 3.3 av 5.
68 personer har röstat
Under 60 min att tillaga