Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Rabarberkaka

Mjuk, mumsig rabarberkaka lagar du enkelt till. Efterrätt med syrlig rabarber är en favorit, speciellt när det är sommar. Du serverar kakan med vispad grädde eller vaniljglass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 kaka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 1 kaka).
  3. Smält matfettet. Stöt kardemummakärnorna i en mortel.
  4. Vispa ägg, socker och vanilj pösigt.
  5. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det och matfettet i smeten. Häll smeten i formen. Strö på rabarbertärningarna (skurna i ca 1 cm stora tärningar) och kardemumman.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen 25-30 minuter. Kakan ska vara lite kladdig och seg.
  7. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetmjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och servera med laktosfri grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Servera medmjölkfri vaniljsås eller glass.

Näringsvärdet är beräknat per port på 8 port.

Ingredienser

Portioner: 1 kaka
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl rabarber
  • lättvispad grädde eller vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1196 kJ / 286 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer