Rabarberkaka

Betyg 4.3 av 5.
392 personer har röstat
58
Rabarberkaka

Mjuk, mumsig rabarberkaka lagar du enkelt till. Efterrätt med syrlig rabarber är en favorit, speciellt när det är sommar. Du serverar kakan med vispad grädde eller vaniljglass.

Rabarberkaka

Ingredienser

12 bitar
75 g smör eller margarin
1 tsk kardemummakärnor
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl rabarber (4 dl motsvarar ca 250 g)

Serveringsförslag

lättvispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
392 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god kaka, enkel att göra. Fungerar även att kombinera med svarta vinbär tycker vi

Anna

2024-11-23

Jättegod och enkel att göra. Den är lagom söt och god att äta även utan grädde eller glass. Lars i Bagargården

Lars

2024-08-24

Min allra godaste kaka!! Superrecept.

Jannecke

2024-08-16

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per port på 8 port och utan serveringsförslag.
Energi755 KJ / 180 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater28 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Rabarberkaka i långpanna
Betyg 4.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smältrabarber med honung och kokos
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Varm rabarberkompott med vanilj och hallon
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarberlängtan
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarberpaj
Betyg 2.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsbakad rabarber med nötkolasås
Betyg 4.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga