Rabarberkaka

Mjuk, mumsig rabarberkaka lagar du enkelt till. Efterrätt med syrlig rabarber är en favorit, speciellt när det är sommar. Du serverar kakan med vispad grädde eller vaniljglass.

Ingredienser
12 bitar
75 g smör eller margarin
1 tsk kardemummakärnor
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl rabarber (4 dl motsvarar ca 250 g)
Serveringsförslag
lättvispad grädde eller vaniljglass
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per port på 8 port och utan serveringsförslag.
Energi755 KJ / 180 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater28 g
Protein2 g
Kommentarer
Kan jag ha frysta rabarber i? Eller måste dom tinas innan jag har i dom? // Erika
Erika
2025-02-17Hej Erika! Jag skulle tina dom på hushållspapper först. Tänker att de kan bli lite blött annars. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-02-17Väldigt god kaka, enkel att göra. Fungerar även att kombinera med svarta vinbär tycker vi
Anna
2024-11-23Jättegod och enkel att göra. Den är lagom söt och god att äta även utan grädde eller glass. Lars i Bagargården
Lars
2024-08-24