Rabarberkaka
Mjuk, mumsig rabarberkaka lagar du enkelt till. Efterrätt med syrlig rabarber är en favorit, speciellt när det är sommar. Du serverar kakan med vispad grädde eller vaniljglass.
Ingredienser
12 bitar
75 g smör eller margarin
1 tsk kardemummakärnor
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl rabarber (4 dl motsvarar ca 250 g)
Serveringsförslag
lättvispad grädde eller vaniljglass
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetmjölet mot glutenfri finmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och serveringsförslag.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och serveringsförslag mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat per port på 8 port och utan serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi755 KJ / 180 kCal
Fett6 g
Salt0.1 g
Kolhydrater28 g
Protein2 g
Kommentarer
Jättegod och enkel att göra. Den är lagom söt och god att äta även utan grädde eller glass. Lars i Bagargården
Lars
2024-08-24Min allra godaste kaka!! Superrecept.
Jannecke
2024-08-16Jättebra recept, vi avstod kardemumma och tog kanel och lite vaniljessens, pajen räcker till tre, inte tolv haha
Veronika
2024-08-03