Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

99
44
Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

Smarrig kladdkaka med rabarber, vit choklad och kardemumma. Ett lättlagat och somrigt recept där rabarberns syrliga strävhet balanseras av den söta och mjuka kladdkakan.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Skriv ut
Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

Ingredienser

10 bitar
100 g
smör
100 g
vit choklad
2 dl
strösocker
1 krm
salt
2
ägg
1/2 tsk
hela kardemummakärnor
2 dl
vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
200 g
rabarber
1/2 msk
potatismjöl

Till garnering

florsocker

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och vit choklad.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

99

Kommentarer

Frida

2021-06-18

Hej. Jag har malen kardemumma, hur mycket tror ni jag ska ta av den när det är 0,5tsk hel? Halva mängden?

Anita

2021-06-08

Hej. Undrar om den ska serveras med vispad grädde eller vaniljsås?

Redaktionen ICAse

2021-06-08

Hej Anita! Du kan servera rabarberkladdkakan med valfritt tillbehör: lättvispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass, allt det är jättegott till! Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Kristin

2021-06-06

Lena: definitivt kortare gräddning. Jag skulle ha kollat med sticka efter 8-10 minuter beroende på hur stora formarna är.

Testa liknande recept