Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma

Smarrig kladdkaka med rabarber, vit choklad och kardemumma. Ett lättlagat och somrigt recept där rabarberns syrliga strävhet balanseras av den söta och mjuka kladdkakan.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.  
  2. Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.  
  3. Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning.
  4. Blanda i socker och salt. Rör ner ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Mortla kardemumman, vänd ner den och mjölet i smeten. Häll den i formen. Skär rabarbern i bitar och blanda med potatismjölet och strö över kakan.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30-35 minuter. 
  6. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm. Låt kakan svalna i formen på ett galler. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.
  7. Till garnering: Pudra eventuellt över florsocker innan servering.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och vit choklad.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 100 g smör
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk hela kardemummakärnor
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
  • 200 g rabarber
  • 1/2 msk potatismjöl
Till garnering
  • ev florsocker
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer