Rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma
Smarrig kladdkaka med rabarber, vit choklad och kardemumma. Ett lättlagat och somrigt recept där rabarberns syrliga strävhet balanseras av den söta och mjuka kladdkakan.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ingredienser
10 bitar
100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
1 krm salt
2 ägg
1/2 tsk hela kardemummakärnor
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
200 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
Till garnering
florsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har inte bakat ännu men har bara fryst rabarber hemma. Funkar det o isåfall vilken mängd, samma?
Ingalill
2024-07-26Hej Ingalill! Ja, det ska fungera. Ta dubbelt så mycket potatismjöl bara och tina rabarbern precis innan du ska baka! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-27Jättegod! En given sommarhit!
Marianne
2024-07-14Brukar baka denna med Lailas glutenfria mjölmix, istället för vetemjöl. Helt klart ett favoritrecept, supergott!
Emma
2024-05-09