Rabarbermarmelad
![Rabarbermarmelad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_239241/cf_259/rabarbermarmelad.jpg)
Ta tillvara vårens rabarber och koka en ljuvlig söt och syrlig rabarbermarmelad med smak av vanilj. Passar utmärkt till scones, på pannkakan och gröten eller till ostbrickan.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022
![Rabarbermarmelad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_239241/cf_259/rabarbermarmelad.jpg)
Ingredienser
ca 1 liter
1 kg rabarber
1 vaniljstång
5 dl syltsocker
1/2 dl vatten
1/2 dl färskpressad citronjuice
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Bra att veta om att koka marmelad.
Tips
En öppnad burk håller ca 1 månad i kylskåp. Titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1787 KJ / 424 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater104 g
Protein5 g
Kommentarer
Med syltsocker håller marmeladen minst 1 år oöppnad. Och öppnad i kylskåp flera månader.
Irene
2024-06-02Mycket gott, blandning av rabarber, vaniljstång och citron, mums!
Britt-inger
2024-05-06Mycket bra och enkelt recept.
Ann-charlott
2023-09-04