Rabarbermarmelad
Ta tillvara vårens rabarber och koka en ljuvlig söt och syrlig rabarbermarmelad med smak av vanilj. Passar utmärkt till scones, på pannkakan och gröten eller till ostbrickan.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022
Ingredienser
ca 1 liter
1 kg rabarber
1 vaniljstång
5 dl syltsocker
1/2 dl vatten
1/2 dl färskpressad citronjuice
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Bra att veta om att koka marmelad.
Tips
En öppnad burk håller ca 1 månad i kylskåp. Titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1787 KJ / 424 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater104 g
Protein5 g
Kommentarer
Mycket bra och enkelt recept.
Ann-charlott
2023-09-04Kan man frysa in marmeladen?
Sinikka anneli
2023-08-07Jag min dumming trodde ju att den bara kunde stå och koka för sig själv. Rörde om efter 5 minuter och efter nästa 5 minuter var det fastbränt i botten på grytan. Smakade okej med en ton av bränt 🙈😅
Ingrid
2023-08-02