Rabarbermarmelad

1
0
Rabarbermarmelad

Ta tillvara vårens rabarber och koka en ljuvlig söt och syrlig rabarbermarmelad med smak av vanilj. Passar utmärkt till sconesen, på pannkakan och gröten eller till ostbrickan.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Rabarbermarmelad

Ingredienser

ca 1 liter
1 kg rabarber
1 vaniljstång
5 dl syltsocker
1/2 dl vatten
1/2 dl färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Tips

Marmeladen håller ca 1 månad i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1787 KJ / 424 kCal
Fett 1 g
Salt 0 g
Kolhydrater 104 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden