Rabarbermarmelad

Betyg 4.7 av 5.
31 personer har röstat
13
Rabarbermarmelad

Ta tillvara vårens rabarber och koka en ljuvlig söt och syrlig rabarbermarmelad med smak av vanilj. Passar utmärkt till scones, på pannkakan och gröten eller till ostbrickan.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2022

Rabarbermarmelad

Ingredienser

ca 1 liter
1 kg  rabarber
1   vaniljstång
5 dl  syltsocker
1/2 dl  vatten
1/2 dl  färskpressad citronjuice

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Bra att veta om att koka marmelad.

Tips

En öppnad burk håller ca 1 månad i kylskåp. Titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Med syltsocker håller marmeladen minst 1 år oöppnad. Och öppnad i kylskåp flera månader.

Irene

2024-06-02

Mycket gott, blandning av rabarber, vaniljstång och citron, mums!

Britt-inger

2024-05-06

Mycket bra och enkelt recept.

Ann-charlott

2023-09-04

Näringsvärde per portion

Energi1787 KJ / 424 kCal
Fett1 g
Salt0 g
Kolhydrater104 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Söt ingefärsrabarber
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpamarmelad med lime och vanilj
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsinmarmelad med lime
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbermarmelad till ostbrickan
Betyg 4.4 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga