Rabarberbulle
Bjud på bullkalas med rabarberbullar! Fylld med en smörig kardemummafyllning och toppad med både vaniljkräm och inkokt rabarber blir denna bulle snabbt en ny favorit.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022
Ingredienser
30 stora bullar
Vetedeg
5 dl kallt vatten
19 dl vetemjöl (19 dl motsvarar ca 1140 g)
2 1/4 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 msk mortlade kardemummakärnor
70 g smulad färsk jäst
2 tsk salt
1 ägg
Vaniljkräm
1 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk (3%)
4 msk strösocker
3 äggulor (3 äggulor motsvarar ca 60 g)
3 msk majsstärkelse
1 msk smör
Inkokt rabarber
500 g rabarber
1 vaniljstång
2 1/2 dl strösocker
1 msk mortlade kardemummakärnor
2 dl vatten
Fyllning
300 g rumsvarmt smör
2 1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
2 dl strösocker
1 1/2 dl florsocker
Pensling
1 uppvispat ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1587 KJ / 379 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater53 g
Protein5 g
Kommentarer
SUPERGOD vetedeg! Helt okej bullar överlag, men inte tillräckligt för att det ska vara värt att baka dem igen när de var så omständligt. Men proportionerna stämde, dock blev de gigantiska!
Ingrid
2024-05-25Väldigt omständiga, väldigt stora och vansinnigt goda.
Maria
2023-06-15Himla bra recept på själva degen. Har gjort kanel- och kardemummavarianterna flera gånger. Blir dock alltid bra mycket mer än de 30 som står i receptet. Jag har gjort 35-40 stycken och de är ändå lite stora. Nästa gång räknar jag om degen till 50g jäst. Inte lika imponerad av resten av receptet med vaniljkräm och rabarber. Vaniljkrämen räckte inte hela vägen och jag fick en tredjedel av rabarberbitarna över.
Charlotta
2022-06-18