Rabarberpaj med brynt smör

190
14
Rabarberpaj med brynt smör

Lyxa till rabarberpajen med brynt smör. Det ger en fantastisk nötig touch som passar perfekt till den sötsyrliga fyllningen. En glutenfri variant? Välj havregryn framställda av ren havre och byt ut vetemjöl mot potatismjöl. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller fluffig vaniljsås.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Rabarberpaj med brynt smör

Ingredienser

4 portioner
500 g rabarber i bitar
150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
1 krm salt

Till servering

vaniljglass eller vaniljsås

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre och byt ut vetemjöl mot potatismjöl eller glutenfri mjölmix.
Gör äggfri: välj äggfri glass.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

190

Kommentarer

Moa

2020-10-03

Godaste pajdegen! Passar otroligt bra även till äppelpaj! Riktigt knäckig smak men viktigt att man verkligen bryner smöret ordentligt.

Ann-christin

2020-07-02

En jätte god paj. Kan varmt rekommendera den.

2020-06-12

hej! hur stor ska formen vara?

Redaktionen ICAse

2020-06-12

Hej! Tack för bra fråga! Formen ska vara ca 26 cm i diameter. Vi har nu uppdaterat receptet med måttet. Lycka till med bakningen och hoppas att du gillar pajen! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2578 KJ / 616 kCal
Fett 33 g
Salt 1.31 g
Kolhydrater 74 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept