Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rabarberpaj med brynt smör

(15)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Lyxa till rabarberpajen med brynt smör. Det ger en fantastisk nötig touch som passar perfekt till den sötsyrliga fyllningen. En glutenfri variant? Välj ren havre och byt ut vetemjöl mot potatismjöl. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller fluffig vaniljsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2015
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rabarber i bitar
  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 2 msk mjölk
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg rabarbern i en smord ugnssäker form.
  3. Smält smöret i en kastrull. Låt bubbla på svag värme tills det blir gyllene och börjar dofta nötigt. Ta från värmen.
  4. Rör ner havregryn, socker, vetemjöl, bakpulver, sirap, mjölk och salt i det brynta smöret. Klicka smeten över rabarbern.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 45 minuter.
  6. Servera gärna pajen med vaniljglass eller vaniljsås.

Näringsvärde
Per portion

Energi
2578 kJ / 616 kCal
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO-e/portion

0 - 0,7 kg CO-e/portion
0,7 - 1,4 kg CO-e/portion
1,4 - 2,4 kg CO-e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept