Rabarberpaj med brynt smör
Lyxa till rabarberpajen med brynt smör. Det ger en fantastisk nötig touch som passar perfekt till den sötsyrliga fyllningen. En glutenfri variant? Välj havregryn framställda av ren havre och byt ut vetemjöl mot potatismjöl. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller fluffig vaniljsås.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015
Ingredienser
4 portioner
500 g rabarber i bitar
150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
1 krm salt
Till servering
vaniljglass eller vaniljsås
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre och byt ut vetemjöl mot potatismjöl eller glutenfri mjölmix.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre och byt ut vetemjöl mot potatismjöl eller glutenfri mjölmix.
Gör äggfri: välj äggfri glass.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2578 KJ / 616 kCal
Fett33 g
Salt1.31 g
Kolhydrater74 g
Protein5 g
Kommentarer
Skulle man kunna använda äpplen i stället för rabarber?
Kristina
2023-08-15Hej Kristina! Ja, det funkar säkert. Vi har även ett väldigt omtycket recept med äpplen som liknar detta, Bittes äppelpaj: https://www.ica.se/recept/bittes-appelpaj-641589/. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-08-15Gott recept men för att bryna smör så rekommenderar jag att värma smöret till 125 grader. Låt även rabarbern stå i socker och kanel någon timma innan det läggs i formen. Servera med rårörd vaniljsås
Markus
2023-06-24Verkligen god! Att den var enkel att göra är ytterligare ett plus.
Linda
2023-06-06