Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Rabarberpaj med brynt smör

Lyxa till rabarberpajen med brynt smör. Det ger en fantastisk nötig touch som passar perfekt till den sötsyrliga fyllningen. En glutenfri variant? Välj ren havre och byt ut vetemjöl mot potatismjöl. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller fluffig vaniljsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg rabarbern i en smord ugnssäker form.
  3. Smält smöret i en kastrull. Låt bubbla på svag värme tills det blir gyllene och börjar dofta nötigt. Ta från värmen.
  4. Rör ner havregryn, socker, vetemjöl, bakpulver, sirap, mjölk och salt i det brynta smöret. Klicka smeten över rabarbern.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 45 minuter.
  6. Servera gärna pajen med vaniljglass eller vaniljsås.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och byt ut mjölk mot mjölkproteinfri dryck.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rabarber i bitar
  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 2 msk mjölk
  • 1 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2578 kJ / 616 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer