ÖVER 60 MIN | Medel

Rabarberpaj med brynt smör

Lyxa till rabarberpajen med brynt smör. Det ger en fantastisk nötig touch som passar perfekt till den sötsyrliga fyllningen. En glutenfri variant? Välj havregryn framställda av ren havre och byt ut vetemjöl mot potatismjöl. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller fluffig vaniljsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg rabarbern i en smord ugnssäker form (ca 26 cm i diameter).
  3. Smält smöret i en kastrull. Låt bubbla på svag värme tills det blir gyllene och börjar dofta nötigt. Ta från värmen.
  4. Rör ner havregryn, socker, vetemjöl, bakpulver, sirap, mjölk och salt i det brynta smöret. Klicka smeten över rabarbern.
  5. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 45 minuter.
  6. Servera gärna pajen med vaniljglass eller vaniljsås.

För alla

Fri från ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre och byt ut vetemjöl mot potatismjöl.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rabarber i bitar
  • 150 g smör
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 2 msk mjölk
  • 1 krm salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 2578 kJ / 616 kCal