Rabarberpaj med brynt smör
Lyxa till rabarberpajen med brynt smör. Det ger en fantastisk nötig touch som passar perfekt till den sötsyrliga fyllningen. En glutenfri variant? Välj havregryn framställda av ren havre och byt ut vetemjöl mot potatismjöl. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller fluffig vaniljsås.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015
Ingredienser
4 portioner
500 g rabarber i bitar
150 g smör
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl ljus sirap
2 msk mjölk
1 krm salt
Till servering
vaniljglass eller vaniljsås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2578 KJ / 616 kCal
Fett33 g
Salt1.31 g
Kolhydrater74 g
Protein5 g
Kommentarer
Kan man göra den i långpanna? Hur mycket ska det vara av ingredienserna då?
Anneli
2024-05-25Hej Anneli! Ja, det går jättebra. Ta receptet gånger två som blir det lagom! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-27Går den bra att frysa?
Suzanne
2024-05-15Hej Suzanne! Vi skulle inte rekommendera det. Vi tror att den blir för blöt då. Men om det ändå blir över kan det ju vara värt att testa? Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-15Skulle man kunna använda äpplen i stället för rabarber?
Kristina
2023-08-15Hej Kristina! Ja, det funkar säkert. Vi har även ett väldigt omtycket recept med äpplen som liknar detta, Bittes äppelpaj: https://www.ica.se/recept/bittes-appelpaj-641589/. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-08-15