Ugnsbakad rabarber med nötkolasås

14
2
Ugnsbakad rabarber med nötkolasås

Sugen på en härligt somrig dessert? Låt sötsyrlig rabarber bli mjuk i ugnen med smör, citron och socker. Servera sen den varma rabarbern tillsammans med glass och en knäckig kolasås med nötter och brynt smör.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Ugnsbakad rabarber med nötkolasås

Ingredienser

4 portioner
300 g
färsk rabarber
3/4 dl
råsocker
3 msk
smör (+ extra till formen)
1 msk
färskpressad citronjuice

Nötkolasås

100 g
smör
1 dl
råsocker
1 dl
ljus sirap
1 dl
vispgrädde
1/2 tsk
flingsalt
1 dl
grovhackade nötter (gärna pistage- eller hasselnötter)

Till servering

vaniljglass

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin. Gör mjölkproteinfri Kolasås, smaksätt med flingsalt och hackade nötter. Servera med mjölkproteinfri glass.
Gör äggfri: välj glass utan ägg till servering.

Näringsvärdet är beräknat inklusive en portion vaniljglass.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Angelica

2020-06-01

Otroligt gott! Körde helt utan nötter.

Fredrika

2019-06-02

Underbart gott!! Vi hackade rostade hasselnötter och strödde på allt istället för att ha det i kolasåsen.

Näringsvärde per portion

Energi 3247 KJ / 776 kCal
Fett 52 g
Salt 1.75 g
Kolhydrater 72 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept