Ugnsbakad rabarber med nötkolasås
Sugen på en härligt somrig dessert? Låt sötsyrlig rabarber bli mjuk i ugnen med smör, citron och socker. Servera sen den varma rabarbern tillsammans med glass och en knäckig kolasås med nötter och brynt smör.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019
Ingredienser
4 portioner
300 g färsk rabarber
3/4 dl råsocker
3 msk smör (+ extra till formen)
1 msk färskpressad citronjuice
Nötkolasås
100 g smör
1 dl råsocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
1/2 tsk flingsalt
1 dl grovhackade nötter (gärna pistage- eller hasselnötter)
Till servering
vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inklusive en portion vaniljglass.
Energi3247 KJ / 776 kCal
Fett52 g
Salt1.75 g
Kolhydrater72 g
Protein4 g
Kommentarer
När jag hällde över kolasåsen i en skål var det lite kvar i kastrullen, så jag hällde i de hackade nötterna och stekte dem i det. Det blev väldigt gott att strö över det sen!
Alva
2024-07-05Ljuvligt gott för en rabarberälskare! Jag tog färdig kolasås för enkelhetens skull och toppade med hackade pistagenötter.
Lotta
2024-06-22Somrigt och smarrigt!
Maria
2024-06-02