Ugnsbakad rabarber med nötkolasås

17
5
Ugnsbakad rabarber med nötkolasås

Sugen på en härligt somrig dessert? Låt sötsyrlig rabarber bli mjuk i ugnen med smör, citron och socker. Servera sen den varma rabarbern tillsammans med glass och en knäckig kolasås med nötter och brynt smör.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Ugnsbakad rabarber med nötkolasås

Ingredienser

4 portioner
300 g färsk rabarber
3/4 dl råsocker
3 msk smör (+ extra till formen)
1 msk färskpressad citronjuice

Nötkolasås

100 g smör
1 dl råsocker
1 dl ljus sirap
1 dl vispgrädde
1/2 tsk flingsalt
1 dl grovhackade nötter (gärna pistage- eller hasselnötter)

Till servering

vaniljglass

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin. Gör mjölkproteinfri Kolasås, smaksätt med flingsalt och hackade nötter. Servera med mjölkproteinfri glass.
Gör äggfri: välj glass utan ägg till servering.

Näringsvärdet är beräknat inklusive en portion vaniljglass.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Kjell

2022-05-26

Vad har smöret för funktion i rabarberrätten? För mig kändes den flottig.

Kjell

2022-05-26

Vad har smöret för funktion

Sandra

2022-03-30

Något av det godaste man kan äta i efterrättsväg

Näringsvärde per portion

Energi 3247 KJ / 776 kCal
Fett 52 g
Salt 1.75 g
Kolhydrater 72 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden