Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ugnsbakad rabarber med nötkolasås

Sugen på en härligt somrig dessert? Låt sötsyrlig rabarber bli mjuk i ugnen med smör, citron och socker. Servera sen den varma rabarbern tillsammans med glass och en knäckig kolasås med nötter och brynt smör.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Ansa, skölj och skär rabarbern i ca 10 cm långa bitar. Lägg i en smord ugnsform och strö över socker. Klicka på smör och ringla över citronjuice. Ställ in i ugnen 20–30 minuter tills rabarbern mjuknar. Ös då och då med vätskan.
  3. Nötkolasås: Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt. Tillsätt övriga ingredienser utom nötterna. Koka upp och låt koka på svag värme ca 5 minuter. Rör ner nötterna.
  4. Till servering: Servera den varma rabarbern och nötkolasåsen med vaniljglass.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin. Gör mjölkproteinfri Kolasås, smaksätt med flingsalt och hackade nötter. Servera med mjölkproteinfri glass.
Gör äggfri: välj glass utan ägg till servering.

Näringsvärdet är beräknat inklusive en portion vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g färsk rabarber
  • 3/4 dl råsocker
  • 3 msk smör (+ extra till formen)
  • 1 msk färskpressad citronjuice
Nötkolasås
  • 100 g smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 dl grovhackade nötter (gärna pistage- eller hasselnötter)
Till servering
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3247 kJ / 776 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer