Rabarberchutney

63
17
Rabarberchutney

En härlig rabarberchutney som passar till det mesta från grillen. Låt rabarber, lök och chili koka ihop sakta med honung, vinäger och salt till en smakrik chutney som du ger en liten ton av citrus med hjälp av ingefära. Färgen på chutneyn varierar beroende på vilken rabarbersort som används – men den blir alltid lika god.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999

Rabarberchutney

Ingredienser

10 portioner
500 g rabarber
1 gul eller röd lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
3/4 dl honung
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 msk färskriven ingefära

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

63

Kommentarer

Ketty

2022-08-11

Måste gå att skriva ut

Agnetha

2022-07-18

Fungerar det med äppelcidervinäger istället?

Redaktionen ICAse

2022-07-19

Hej Agnetha! Ja, det funkar även med äppelcidervinäger. Hoppas att du gillar chutneyn! Hälsningar Elina

Mariette

2022-07-04

Hur länge håller sig chutney sig i kylen? Kan den frysas med bra resultat?

Redaktionen ICAse

2022-07-06

Hej Mariette! Chutneyn funkar att frysa. Med bra råvaror, god hygien, rena burkar så bör chutneyn hålla i kylskåp ett par månader. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka om man är osäker när burken tas fram. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 564 KJ / 135 kCal
Fett 0.1 g
Salt 2 g
Kolhydrater 31 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden