Rabarberchutney
En härlig rabarberchutney som passar till det mesta från grillen. Låt rabarber, lök och chili koka ihop sakta med honung, vinäger och salt till en smakrik chutney som du ger en liten ton av citrus med hjälp av ingefära. Färgen på chutneyn varierar beroende på vilken rabarbersort som används – men den blir alltid lika god.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999
Ingredienser
10 portioner
500 g rabarber
1 gul eller röd lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
3/4 dl honung
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 msk färskriven ingefära
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi564 KJ / 135 kCal
Fett0.1 g
Salt2 g
Kolhydrater31 g
Protein2 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott till vaniljglass ! Prova det!
Leif
2024-06-04Otroligt god! Fick hejda mig från att fortsätta "provsmaka" ;) Jag skalade inte, sköljde bara rent. La till 1 msk rörsocker och duttade i lite extra honung... alltså mumma!!! Röd och smaskig!
Annelie
2024-05-29Jättegott!! Gott tillsammans många maträtter !
Kaija
2023-11-25