Det våras för rabarber
Låt dig inspireras av våra sötsyrliga favoritrecept med rabarber som huvudingrediens.
Lär dig göra egna maränger, perfekt till glass, i en sviss eller som dessertgarnering. Helst ska de vara lätta, alldeles kritvita och härligt spröda. Vi visar steg för steg hur det går till.
Tips: Här hittar du alla våra recept med maränger.
Du behöver 3 äggvitor ca 100 g, 1 dl strösocker, 1 krm ättiksprit (12 %) och 1 dl florsocker.
Sätt ugnen på 100° C. Vispa äggvitorna, hälften av strösockret och ättikan i en rostfri bunke med elvisp ca 2 minuter på medelhastighet.
Tillsätt resten av strösockret.
Vispa på hög hastighet till en fast maräng ca 4 minuter.
Sikta ner florsockret i marängen
Vänd försiktigt ner florsockret med en slickepott.
Spritsa eller klicka ut ca 30 maränger på en bakpappersklädd plåt.
Ställ in i mitten av ugnen och grädda ca 1 timme, eller något kortare för segare maränger. Stäng av ugnen och låt stå på eftervärme ca 30 minuter.
Att få till en perfekt frasig maräng går lätt med rätt recept! Efter ett gediget test kan vi lova att du med Buffémetoden lyckas med marängerna varje gång. Marängsviss here we come!
Maränger (grundrecept)Låt dig inspireras av våra sötsyrliga favoritrecept med rabarber som huvudingrediens.
Vi visar steg för steg hur du gör den klassiska italienska desserten tiramisu i glas.
Vi visar steg för steg hur du gör den somriga desserten maränggrottor med jordgubbar.
Lär dig göra italiensk maräng att toppa dina bakverk och desserter med. Steg för steg!
Våra bästa recept på desserter som garanterat imponerar på dina nyårsgäster!
Här får du tips på enkel efterrätt och dessert i glas som du kan förbereda dagen innan.
Vi grottar ner oss i bästa sättet att göra maräng, så att du kan lyckas med toppiga, spröda och lätta maränger.
Vi visar steg för steg hur du gör rulltårtan kokos- och hallonstubbe. Perfekt till fikat!
Det går att dra ner på sockret och ändå äta sött. Här tipsar vi om smarriga recept!