Bild laddas
Matskola

Maränger

Lär dig göra egna maränger, perfekt till glass, i en sviss eller som dessertgarnering. Helst ska de vara lätta, alldeles kritvita och härligt spröda. Vi visar steg för steg hur det går till.
Tips: Här hittar du alla våra recept med maränger.

30 maränger

  1. Bild laddas

    1. Förbered

    Du behöver 3 äggvitor ca 100 g, 1 dl strösocker, 1 krm ättiksprit (12 %) och 1 dl florsocker.

  2. Bild laddas

    2. Börja vispa

    Sätt ugnen på 100° C. Vispa äggvitorna, hälften av strösockret och ättikan i en rostfri bunke med elvisp ca 2 minuter på medelhastighet.

  3. Bild laddas

    3. Tillsätt mer socker

    Tillsätt resten av strösockret.

  4. Bild laddas

    4. Fortsätt vispa

    Vispa på hög hastighet till en fast maräng ca 4 minuter.

  5. Bild laddas

    5. Tillsätt florsocker

    Sikta ner florsockret i marängen

  6. Bild laddas

    6. Vänd ner

    Vänd försiktigt ner florsockret med en slickepott.

  7. Bild laddas

    7. Spritsa

    Spritsa eller klicka ut ca 30 maränger på en bakpappersklädd plåt.

  8. Bild laddas

    8. Grädda

    Ställ in i mitten av ugnen och grädda ca 1 timme, eller något kortare för segare maränger. Stäng av ugnen och låt stå på eftervärme ca 30 minuter.

Maränger (grundrecept)

531
28
Att få till en perfekt frasig maräng går lätt med rätt recept! Efter ett gediget test kan vi lova att du med Buffémetoden lyckas med marängerna varje gång. Marängsviss here we come!
Maränger (grundrecept)
Det våras för rabarber!

Det våras för rabarber

Låt dig inspireras av våra sötsyrliga favoritrecept med rabarber som huvudingrediens.
Bild laddas
Klassisk dessert på nytt sätt!

Tiramisu i glas - instruktioner

Vi visar steg för steg hur du gör den klassiska italienska desserten tiramisu i glas.
Bild laddas
Ett gott nytt år!

Nyårsdesserter - topplista!

Våra bästa recept på desserter som garanterat imponerar på dina nyårsgäster!
Bild laddas
Matskola

Marängtopping, så gör du!

Lär dig göra italiensk maräng att toppa dina bakverk och desserter med. Steg för steg!
Bild laddas
Matskola

Jordgubbar i maränggrottor

Vi visar steg för steg hur du gör den somriga desserten maränggrottor med jordgubbar.
Bild laddas
Matskola

Bästa marängen

Vi grottar ner oss i bästa sättet att göra maräng, så att du kan lyckas med toppiga, spröda och lätta maränger.
Bild laddas
Enkel efterrätt

Enkelt och elegant - dessert i glas!

Här får du tips på enkel efterrätt och dessert i glas som du kan förbereda dagen innan.
Bild laddas
Till fikat

Sockersnåla sötsaker

Det går att dra ner på sockret och ändå äta sött. Här tipsar vi om smarriga recept!
Bild laddas

Kokos- och hallonstubbe, så gör du

Vi visar steg för steg hur du gör rulltårtan kokos- och hallonstubbe. Perfekt till fikat!
Bild laddas