Matskola

Maränger

Lär dig göra egna maränger, perfekt till glass, i en sviss eller som dessertgarnering. Helst ska de vara lätta, alldeles kritvita och härligt spröda. Vi visar steg för steg hur det går till.
Tips: Här hittar du alla våra recept med maränger.

30 maränger

  1. 1. Förbered

    1. Förbered

    Du behöver 3 äggvitor ca 100 g, 1 dl strösocker, 1 krm ättiksprit (12 %) och 1 dl florsocker.

  2. 2. Börja vispa

    2. Börja vispa

    Sätt ugnen på 100° C. Vispa äggvitorna, hälften av strösockret och ättikan i en rostfri bunke med elvisp ca 2 minuter på medelhastighet.

  3. 3. Tillsätt mer socker

    3. Tillsätt mer socker

    Tillsätt resten av strösockret.

  4. 4. Fortsätt vispa

    4. Fortsätt vispa

    Vispa på hög hastighet till en fast maräng ca 4 minuter.

  5. 5. Tillsätt florsocker

    5. Tillsätt florsocker

    Sikta ner florsockret i marängen

  6. 6. Vänd ner

    6. Vänd ner

    Vänd försiktigt ner florsockret med en slickepott.

  7. 7. Spritsa

    7. Spritsa

    Spritsa eller klicka ut ca 30 maränger på en bakpappersklädd plåt.

  8. 8. Grädda

    8. Grädda

    Ställ in i mitten av ugnen och grädda ca 1 timme, eller något kortare för segare maränger. Stäng av ugnen och låt stå på eftervärme ca 30 minuter.

Maränger (grundrecept)

Maränger (grundrecept)

Betyg 4.1 av 5.
623 personer har röstat
Receptet har 42 kommentarer.

Att få till en perfekt frasig maräng går lätt med rätt recept! Efter ett gediget test kan vi lova att du med Buffémetoden lyckas med marängerna varje gång. Marängsviss here we come!

Maränger (grundrecept)

Artiklar (1527)

Det våras för rabarber!

Det våras för rabarber

Låt dig inspireras av våra sötsyrliga favoritrecept med rabarber som huvudingrediens.

Matskola

Bästa marängen

Vi grottar ner oss i bästa sättet att göra maräng, så att du kan lyckas med toppiga, spröda och lätta maränger.

Till fikat

Sockersnåla sötsaker

Det går att dra ner på sockret och ändå äta sött. Här tipsar vi om smarriga recept!