Lär dig göra egna maränger, perfekt till glass, i en sviss eller som dessertgarnering. Helst ska de vara lätta, alldeles kritvita och härligt spröda. Vi visar steg för steg hur det går till.
Tips: Här hittar du alla våra
recept med maränger.
Du behöver 3 äggvitor ca 100 g, 1 dl strösocker, 1 krm ättiksprit (12 %) och 1 dl florsocker.
Sätt ugnen på 100° C. Vispa äggvitorna, hälften av strösockret och ättikan i en rostfri bunke med elvisp ca 2 minuter på medelhastighet.
Tillsätt resten av strösockret.
Vispa på hög hastighet till en fast maräng ca 4 minuter.
Sikta ner florsockret i marängen
Vänd försiktigt ner florsockret med en slickepott.
Spritsa eller klicka ut ca 30 maränger på en bakpappersklädd plåt.
Ställ in i mitten av ugnen och grädda ca 1 timme, eller något kortare för segare maränger. Stäng av ugnen och låt stå på eftervärme ca 30 minuter.