Morotskakan är en riktig kakklassiker och given favorit till eftermiddagskaffet. En vällagad morotskaka med en perfekt glasyr av färskost, florsocker och citronjuice bakar du faktiskt själv hur enkelt som helst!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Receptet är uppdaterat aug 2021.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man ta apelsinjuice stället för citron?
Amanda
2023-03-22Hej Amanda! Ja, det går bra med färskpressad apelsinjuice och även limejuice funkar. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-22God morotskaka, lagom fluffig utan bikarbonat också. Hade den i endast 30 min, räckte gott o väl (olika från ugn till ugn). Dock är 300g färskost otroligt mycket för denna kaka. Blev lite som en sörja. Hade nog räckt med 200 eller 250 g. Jag hade också i vaniljsocker i frostingen, lite sötare smak blev det och inte för mycket smak av färskost !:)
Anna
2023-02-26Har inte smakat ännu, annat än på smet och glasyr och så långt väl godkänt. Rev i lite limeskal och ett krm kardemumma i glasyren, Ska bli spännande!
Marianne
2023-02-25