Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Morotskaka

Morotskakan är en riktig kakklassiker och given favorit till eftermiddagskaffet. En vällagad morotskaka med en perfekt glasyr av färskost, florsocker och citronjuice bakar du faktiskt själv hur enkelt som helst!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl finrivna morötter
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • smör till formen
  • valnötter till garnering
Glasyr
  • 200 g färskost
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk färskpressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form­, cm 24 cm i diameter (för 10 bitar).
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan. Blanda mjöl,­ bakpulver,­ bikarbonat, kanel och salt i en bunke. Rör ner i äggvispet.
  3. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Lägg kakan på ett fat.
  4. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet. Bred glasyren över kakan. Garnera med valnötter.

För alla

Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och färskostalternativ, t ex tofu.
Innehåller gluten och ägg.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(40)