Morotskaka

632
79
Morotskaka

Morotskakan är en riktig kakklassiker och given favorit till eftermiddagskaffet. En vällagad morotskaka med en perfekt glasyr av färskost, florsocker och citronjuice bakar du faktiskt själv hur enkelt som helst!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Morotskaka

Ingredienser

10 bitar
3
ägg
3 dl
socker
3 dl
finrivna morötter
1 dl
neutral rapsolja
3 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1 tsk
bikarbonat
3 tsk
kanel
1 tsk
salt
-
smör till formen
-
valnötter till garnering

Glasyr

200 g
färskost
2 dl
florsocker
1 msk
färskpressad citronjuice

För alla

Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och färskostalternativ.
Innehåller gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

632

Kommentarer

Johanna

2021-04-24

Bra recept OM man kortar tiden i ugnen till 40-45 min, samt minskar på saltet till en halv tsk. En hel tesked förstör tyvärr hela kakan, om man inte är ute efter kraftig saltsmak.

Egil

2021-04-17

Glömde skriva att jag tycker man ska dubbla alla ingredienser vad gäller glasyren. Varför snåla på det som är gott ; )

Egil

2021-04-17

En riktigt god morotskaka! Men, för att den ska bli ännu bättre så skulle jag önska några saker som även en del andra har noterat här. Sen är ju smaken olika... 40-45 minuter i ugnen istället för 60 min. 4-5 dl morötter, istället för 3 dl 1/2 tsk salt istället för 1 tsk Lägg rivet skal från 1 citron överst på glasyren. Det blir så smarrigt! Lycka till!

Näringsvärde per portion

Energi 1397 KJ / 334 kCal
Fett 16 g
Salt 1.09 g
Kolhydrater 44 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept