Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Morotskaka

Morotskakan är en riktig kakklassiker och given favorit till eftermiddagskaffet. En vällagad morotskaka med en perfekt glasyr av färskost, florsocker och citronjuice bakar du faktiskt själv hur enkelt som helst!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form­, cm 24 cm i diameter (för 10 bitar).
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan. Blanda mjöl,­ bakpulver,­ bikarbonat, kanel och salt i en bunke. Rör ner i äggvispet.
  3. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Lägg kakan på ett fat.
  4. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienser med elvisp i några minuter tills det blivit en jämn och fluffig smet. Bred glasyren över kakan. Garnera med valnötter.

För alla

Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och färskostalternativ.
Innehåller gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl finrivna morötter
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • smör till formen
  • valnötter till garnering
Glasyr
  • 200 g färskost
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk färskpressad citronjuice
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1397 kJ / 334 kCal