Morotskaka

323
60
Morotskaka

Morotskakan är en riktig kakklassiker och given favorit till eftermiddagskaffet. En vällagad morotskaka med en perfekt glasyr av färskost, florsocker och citronjuice bakar du faktiskt själv hur enkelt som helst!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Morotskaka

Ingredienser

10 bitar
3
ägg
3 dl
socker
3 dl
finrivna morötter
1 dl
neutral rapsolja
3 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver
1 tsk
bikarbonat
3 tsk
kanel
1 tsk
salt
-
smör till formen
-
valnötter till garnering

Glasyr

200 g
färskost
2 dl
florsocker
1 msk
färskpressad citronjuice

För alla

Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett och färskostalternativ.
Innehåller gluten och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

323

Kommentarer

Ida

1/16/2021

Vegansk version: Ägg: 3 msk chiafrön + 6 msk vatten - blanda och låt stå i några minuter innan det vispas med sockret. Färskost: vegansk färskost (t.ex. oatly påmackan, violife creamy) Blir jättegott :)

Medina

1/13/2021

Så gott 👍

Henrik

1/10/2021

God kaka men jag tycker gräddningstiden är för lång. Körde på 50min men tyckte kakan blev för torr. Jag tror 40-45min är mer lagom.

Näringsvärde per portion

Energi 1397 KJ / 334 kCal
Fett 16 g
Salt 1.09 g
Kolhydrater 44 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept