Morotskaka

Morotskakan är en riktig kakklassiker och given favorit till eftermiddagskaffet. En vällagad morotskaka med en perfekt glasyr av färskost, smör, florsocker och citronjuice bakar du faktiskt själv hur enkelt som helst!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Ingredienser
10 bitar
smör till formen
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 tsk kanel
1/2 tsk salt
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl finrivna morötter
1 dl neutral rapsolja
Glasyr
300 g färskost
100 g rumstempererat smör
3 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronjuice
valnötter till garnering
Gör så här
00:35:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1714 KJ / 410 kCal
Fett24 g
Salt1.09 g
Kolhydrater44 g
Protein3 g
Kommentarer
Faaaan va gott
Joel
2025-02-25Blir lätt klumpar i glasyren så om man först vispar sockret och smöret och sedan tillsätter osten får man en lenare frosting.
Håkan
2025-02-22Går att göra glutenfri, använde semper fin mix glutenfritt mjöl. Bytte bara ut vetemjölet till det glutenfria.
Linnea
2025-02-20