Morotskaka

Betyg 4.2 av 5.
1753 personer har röstat
140
Morotskaka

Morotskakan är en riktig kakklassiker och given favorit till eftermiddagskaffet. En vällagad morotskaka med en perfekt glasyr av färskost, smör, florsocker och citronjuice bakar du faktiskt själv hur enkelt som helst!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Morotskaka

Ingredienser

10 bitar
smör till formen
3 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
1 tsk  bikarbonat
3 tsk  kanel
1/2 tsk  salt
3   ägg
3 dl  strösocker
3 dl  finrivna morötter
1 dl  neutral rapsolja

Glasyr

300 g  färskost
100 g  rumstempererat smör
3 dl  florsocker
1 tsk  färskpressad citronjuice
valnötter till garnering

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Receptet är uppdaterat aug 2021 och mars 2024.

Gör så här

Tips

Glasyren kan också göras utan smör, då bör glasyren göras i samband med servering av kakan. Vispa då ihop alla ingredienser tills det blir en jämn och fluffig smet. Bred på den kalla kakan omgående och servera.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
1753 personer har röstat

Kommentarer

Varför står det 100 st på glasyren? Ska det inte vara gram?

Isabell

2024-03-23

Hej Isabell! Jo såklart att det ska vara gram. Receptet är nu uppdaterat. Tack för att du hjälpte till och uppmärksamma oss på detta. Vänliga hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-03-25

Tips för att göra glasyren bättre! Jag vispar först smöret lite och sen ner med de andra ingredienserna och vispa ihop till önskad konsistens. Använder: 200g philadelphiaost 75 g smör 3,5 dl florsocker Ev citron

Evelina

2024-02-27

Hej Evelina och alla andra kunder som haft problem med glasyren! Vi har nu sett över receptet och lagt in lite smör i glasyren, då blir den fluffig och samtidigt fast som man önskar. Det går också att göra glasyren utan smör men då bör den bredas på den kalla kakan omgående och serveras direkt. Vänliga hälsningar Harriet

Redaktionen

2024-03-05

Kakan blev god i smak men vad gäller glasyren blev den helt rinnig när jag följde receptet..

Martina

2024-02-24

Näringsvärde per portion

Energi1714 KJ / 410 kCal
Fett24 g
Salt1.09 g
Kolhydrater44 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Cheesecake med bär
Betyg 3.8 av 5.
412 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cupcakes
Betyg 4 av 5.
2368 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Klassisk cheesecake
Betyg 3.5 av 5.
114 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting
Betyg 4.5 av 5.
147 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chili cheese krustader
Betyg 4.6 av 5.
35 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Overnight oats på chiafrön och färskost
Betyg 4.4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga