En hyllning till den danska klassikern smörrebröd – lätta att göra, goda att äta och perfekt som förrätt eller till lunch. Smörrebröd-recept kan varieras i det oändliga och toppas med allt från rostbiff till potatis, räkor eller rödspätta. Vi listar några av våra smörrebröds-favoriter!
Här hittar du goda smörrebröd.
Smörrebröd är den klassiska, danska öppna smörgåsen med matig topping. I denna variant serveras potatis, picklad rödlök, rädisor och dillmajonnäs på mörkt rågbröd som utmärkt förrätt eller lättare lunch.
Gör ett enkelt och matigt smörrebröd till lunch eller middag. På rågbröd serverar vi färdigpanerad och krispigt stekt torsk med picklad blomkål, sallad och en majonnäsbaserad remoulad med kapris. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Danskarnas nationalrätt smörrebröd är perfekt till förrätt, lättare lunch eller till buffén. I det här vegetariska receptet får rågbrödet sällskap av potatis, grön sparris och en nötig solroskräm.
Smörrebröd med spätta är så gott. Lev ut dansken i dig när du serverar den friterade spättan tillsammans med en remouladsås med rotselleri, picklad silverlök och knapriga hasselnötter som topping på rågbröd för en makalöst god och matig macka.
Strömming och rödbetor är härliga smakkompisar som utgör huvudrollerna i detta smörrebröd. Servera stekt strömming tillsammans med inlagd rödbeta och äpple på mörkt rågbröd, toppa med rödlök och dragon.
Mumsig macka på danskt vis! Servera ovo-vegetariska smörrebröd med örtmajonnäs, grillad fänkål och krämigt ägg. Toppa mackan med rostat bovete och krasse.
Goda små smörrebröd - se hit för enkla laxsnittar! Servera rökt eller gravad lax på skivor av rågbröd med en len färskost- och senapskräm, syrlig gurka med smak av citron och dill och riven pepparrot.
Inget kan vara godare till brunch än dessa danska smörrebröd med leverpastej, champinjoner och salt bacon! Lägg bara upp pastej, knaprigt fläsk, gurka och den nyfrästa svampen på ett mättande, grovt bröd och servera. En snabb och enkel måltid!
Detta matjessmörrebröd passar utmärkt som läcker förrätt. Klicka på din röra av ägg, lök, senap och crème fraiche på ett mörkt bröd och toppa med matjessill och krispig, skivad lök. En grön dillkvist på toppen ger ett extra blickfång vid servering.
Goda små smörrebröd - se hit för enkla laxsnittar! Servera rökt eller gravad lax på skivor av rågbröd med en len färskost- och senapskräm, syrlig gurka med smak av citron och dill och riven pepparrot.
Smörrebröd är namnet på den traditionella danska öppna smörgåsen med topping. Mackan blev populär i Köpenhamn på 1880-talet och är idag lite av Danmarks nationalrätt. Enligt traditionen består smörrebröd av ett krispigt salladsblad på en skiva grovt rågbröd, toppad med valfritt pålägg och garnityr. Till skillnad från vanliga smörgåsar ska själva brödet i ett smörrebröd knappt synas. Rågbrödet är endast till för att bära upp påläggen och bör därför ätas med kniv och gaffel.
Scones, curd och clotted cream - vi bjuder på recepten för en lyckad afternoon tea.
Imponera på dina gäster med dessa recept på snacks som gör sig perfekt på grillen.
Receptlista över populära och riktigt smarriga lakto-ovo-vegetariska rätter.
Fynda i kyl och frys och inspireras till kvällens vardagsmiddag.
Soppa är gott, enkelt och oftast snällt mot plånboken. Dessutom är det en trevlig middag för många. Här är några favoriter!
Perfekt som plockmat på minglet, aptitretare på buffébordet eller som förrätt.
Goda mackor till middag? Vi serverar mackor med allt från kryddiga köttbullar till kalvstek