Citronkladdkaka

16
3
Citronkladdkaka

Kladdkaka är en klassisk favorit som aldrig slår fel. Denna saftiga och krämiga citronkladdkaka med frisk och syrlig smak är det perfekta fikat eller avslutning på middagen. Pudra kakan med florsocker och servera med lättvispad grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Citronkladdkaka

Ingredienser

10 bitar
200 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl färskpressad citronjuice
3 dl vetemjöl

Serveringsförslag

florsocker
vispgrädde

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag och per bit på 10 bitar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Sabine

2023-01-25

Jag serverade kakan med turkisk yoghurt som jag blandade i florsocker och lite vaniljsocker, jättegott till.

Frida

2023-01-24

Otroligt god!

Boel

2023-01-21

Kan det fungera att dra ner smöret och lägga till vit choklad?

Näringsvärde per portion

Energi 1430 KJ / 342 kCal
Fett 18 g
Salt 6 g
Kolhydrater 40 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden