Citronkladdkaka

Kladdkaka är en klassisk favorit som aldrig slår fel. Denna saftiga och krämiga citronkladdkaka med frisk och syrlig smak är det perfekta fikat eller avslutning på middagen. Pudra kakan med florsocker och servera med lättvispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Ingredienser
10 bitar
200 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl färskpressad citronjuice
3 dl vetemjöl
Serveringsförslag
florsocker
vispgrädde
Gör så här
00:15:00
00:25:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag och per bit på 10 bitar.
Energi1430 KJ / 342 kCal
Fett18 g
Salt0.6 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g
Kommentarer
Lätt att göra, fräsch och god. Går utmärkt att göra dagen innan, blir då härligt krämig.
Susanne
2025-01-10Håller med tidigare kommentarer, skulle plocka ut den efter 15 minuter för att få den kladdig.
Mikael
2025-01-06Ganska lätt att tillaga och super gott!
Zena
2024-12-14