Citronkladdkaka
Kladdkaka är en klassisk favorit som aldrig slår fel. Denna saftiga och krämiga citronkladdkaka med frisk och syrlig smak är det perfekta fikat eller avslutning på middagen. Pudra kakan med florsocker och servera med lättvispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023
Ingredienser
10 bitar
200 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl färskpressad citronjuice
3 dl vetemjöl
Serveringsförslag
florsocker
vispgrädde
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag och per bit på 10 bitar.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1430 KJ / 342 kCal
Fett18 g
Salt0.6 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g
Kommentarer
20 min var alldeles för lång tid i ugnen. Skulle säga 17-18 min max. Hur som helst var den ändå god 🙂
Jenny
2024-07-16Super gott med bär och vaniljglass till och inte allt för söt heller
Josefin
2024-04-30Jätte bra att ha till påsk.🐣 Jag gjorde choklad fågel nest på toppen med choklad egg.🥚
Madeleine
2024-03-30