Krispiga smashed potatoes

Smashed potatoes, alltså smashad potatis, är en perfekt rätt att laga när man är lite stressad. Inte för att det går fort, utan för att man får använda knytnävarna! De kokta potatisarna ska helt enkelt få sig en omgång innan de åker in i ugnen. Men glöm inte att krydda de smashade godingarna med ett hemmagjort örtsmör först.

Ingredienser
4 portioner
900 g amadine potatis
1 msk smör
1 msk olivolja
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk panko eller vanligt ströbröd
Till servering
grillad kyckling
röd mangold
Gör så här
00:15:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2201 KJ / 527 kCal
Fett24 g
Salt3.43 g
Kolhydrater41 g
Protein34 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Har inte testat med panko tidigare, härligt krispigt.
Jessica
2024-08-18Koka med skal bör det väl stå i receptet?
Jonas
2024-03-25Går det att smasha potatisen kall, dagen efter man kokat den 🤔
Lotta
2023-08-24Hej Lotta! Våra kockar har klurat lite och godast är att göra dem samma dag men det kommer att fungera. Eventuellt blir potatisen lite fastare/torrare och du kan behöva ha på mer olja/smör. Och tiden i ugnen kan behöva justeras så att potatisen verkligen blir varm, så du får hålla lite koll i ugnen. Lycka till och hoppas du gillar potatisen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-30