Räktårta
Räktårta är perfekt att bjuda på som förrätt eller till buffén. Den här tårtan består av en botten på kavring och smör och en fyllning på bland annat ägg, räkor, rödlök, crème fraiche och dill. Toppa kavringstårtan med färsk gräslök, rädisor, salladsärtor och tångcaviar.
Ingredienser
12 bufféportioner
Botten
200 g kavring
75 g smör eller margarin
Fyllning
4 gelatinblad
2 ägg
1 förp räkor i lake (à 580 g)
1 rödlök
1 citron (finrivet skal och 2 tsk saft, för 12 bufféportioner)
20 g färsk dill
2 dl crème fraiche
3 dl gräddfil
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
Topping
20 g färsk gräslök
4 rädisor
10 salladsärtor
1/2 förp röd tångcaviar eller stenbitsrom (à 70 g)
Gör så här
00:15:00
00:05:00
00:08:00
04:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi892 KJ / 213 kCal
Fett15 g
Salt1.6 g
Kolhydrater9 g
Protein9 g
Kommentarer