Räktårta

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Räktårta

Räktårta är perfekt att bjuda på som förrätt eller till buffén. Den här tårtan består av en botten på kavring och smör och en fyllning på bland annat ägg, räkor, rödlök, crème fraiche och dill. Toppa kavringstårtan med färsk gräslök, rädisor, salladsärtor och tångcaviar.  

Räktårta

Ingredienser

12 bufféportioner

Botten

200 g kavring
75 g smör eller margarin

Fyllning

4 gelatinblad
2 ägg
1 förp räkor i lake (à 580 g)
1 rödlök
1 citron (finrivet skal och 2 tsk saft, för 12 bufféportioner)
20 g färsk dill
2 dl crème fraiche
3 dl gräddfil
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar

Topping

20 g färsk gräslök
4 rädisor
10 salladsärtor
1/2 förp röd tångcaviar eller stenbitsrom (à 70 g)

Gör så här

00:15:00
00:05:00
00:08:00
04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi892 KJ / 213 kCal
Fett15 g
Salt1.6 g
Kolhydrater9 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Silltårta
Betyg 4.1 av 5.
91 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessilltårta
Betyg 4.5 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessill med kavring och Västerbottensost
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxtårta med ärtkräm
Betyg 3.1 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Timjankorv med krämig sommarsallad
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sillröra med kavringssmul
Betyg 3.1 av 5.
110 personer har röstat
Under 45 min att tillaga