Lammstek med vitlök och örter

En saftig lammstek med smak av vitlök, örter och vin serverad med lök och morötter. Kom ihåg att använda en kökstermometer när du sätter in lammet i ugnen– på så sätt kan du få lammsteken precis som du vill ha den!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018

Ingredienser
4 portioner
2 stora vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 kruka rosmarin
1 kruka timjan
2 msk finrivet citronskal
2 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
1 krm chiliflakes
ca 1 kg urbenad lammstek
smör och olja till stekning
2 dl vitt eller rött vin
1 gul lök
2 morötter
steksnöre
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1486 KJ / 357 kCal
Fett11 g
Salt3.99 g
Kolhydrater8 g
Protein53 g
Kommentarer
41 stHur mycket är en kruka rosmarin och timjan? Är det 10 gram eller kanske 30 gram? Jag har egenodlade örter så jag vet inte hur mycket en kruka är.
Christina
Hej Christina! Örterna från en kruka rosmarin väger ca 20 g med stjälk och timjan ca 15 g. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag har ingen köttermometer Hur lång tid i ugn
Birgitta
Hej Birgitta! Den tar ca50-60 minuter i ugnen, bäst är såklart att använda termometer, Hälsningar Niclas
ICA-köket
Anders@ samma galna idiot som står å skär bort fetan på fläskkotletterna….
Jerry