Lammstek med vitlök och örter
En saftig lammstek med smak av vitlök, örter och vin serverad med lök och morötter. Kom ihåg att använda en kökstermometer när du sätter in lammet i ugnen– på så sätt kan du få lammsteken precis som du vill ha den!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2018
Ingredienser
4 portioner
2 stora vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 kruka rosmarin
1 kruka timjan
2 msk finrivet citronskal
2 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar
1 krm chiliflakes
ca 1 kg urbenad lammstek
smör och olja tilll stekning
2 dl vitt elller rött vin
1 gul lök
2 morötter
steksnöre
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1486 KJ / 357 kCal
Fett11 g
Salt3.99 g
Kolhydrater8 g
Protein53 g
Kommentarer
Jag skulle vilja fråga kan man första koka lamm och sen steka jag hördes att det måste första koka lamm sen steka jag steka lamm mesta Jag hörde att lamm ska tillagas först för att det ska bli mjukare om köttet tillagas först eller ugnen
Refika
2024-10-17Hej Refika! Det beror nog på vilken del av lammet man använder. I just detta recept som är på steken så räcker det med att köra i ugnen. Men använder man någon del av framdelen av lammet så är det nog bra att koka först och sen grilla av i ugnen. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-18Supergott!! tog lite mer vitlök o fler grönsaker, palsternacka och rödbeta och åt potatisgratäng till.
Maria
2024-10-06Jätte gott. Håller med Mats om mer vitlök och hacka örterna fint. 😋
Maria
2024-04-07