Klassiska köttbullar
Svensk klassiker nummer ett! Alla älskar vi köttbullar och de passar till allt från middag till aptitretare! Lätta att variera med kryddor och olika tillbehör. Favoritrecept!
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl mjölk
5 msk ströbröd
500 g nöt- eller blandfärs
1/2 gul lök (skalad och riven)
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 tsk socker
smör eller margarin
Serveringsförslag
kokt potatis eller potatismos
lingonsylt
pressgurka
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Näringsvärdet är beräknat inklusive potatismos, lingonsylt och pressgurka.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2838 KJ / 678 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater53 g
Protein34 g
Kommentarer
Gör glutenfri: Använd glutenfritt ströbröd.
Sören
2024-03-30Jättebra recept, ungarna älskar dom. Jag brukar baka dom i ugnen på 200⁰ tills dom är gyllenbruna, sedan steker jag dom. Funkar bra.
Hans
2024-03-14Jag lade till 1 tsk extra salt och lite mera kryddor. Lät allt stå en stund innan jag rullade och stekte. Blev perfekta saftiga goda bullar. Steker dessutom alltid i mors gamla instekta gjutjärnspanna. Majlis
Maj-lis
2024-03-04