Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Klassiska köttbullar

(53)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Svensk klassiker nummer ett! Alla älskar vi köttbullar och de passar till allt från middag till aptitretare! Lätta att variera med kryddor och olika tillbehör. Favoritrecept!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 5 msk ströbröd
  • 500 g nöt- eller blandfärs
  • 1/2 gul lök (skalad och riven)
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1/2 tsk socker
  • smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjölk och ströbröd. Låt svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, lök, ägg, salt, peppar och socker i ströbrödsblandningen. Arbeta färsen smidig.
  2. Fukta händerna med kallt vatten och forma köttbullar. Stek några i taget i matfett, skaka pannan då och då så att köttbullarna rullar runt och håller sig runda.
  3. Servera köttbullarna med kokt potatis eller potatismos och lingonsylt.

För alla

Glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Laktosfri: använd laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ, använd ströbröd utan mjölk och mjölkfritt matfett.
Äggfri: uteslut ägget.

Näringsvärde
Per portion

Fett: 0 g
Energi
2006 kJ / 480 kCal
Läs mer om näringsvärden