Mangomousse

13
3
Mangomousse

Vackert gul och försvinnande god är mangomoussen som du enkelt gör med frysta mangotärningar och mangodryck. Några timmar i frysen och efterrätten är klar att servera, gärna med lite mynta och limeskal på toppen.

Skriv ut
Mangomousse

Ingredienser

6 portioner
3 gelatinblad
1 förp fryst mango (à 250 g)
2 dl fruktdryck mango
1 dl florsocker
1 - 2 lime (1-2 lime motsvarar 2 msk saft)
2 1/2 dl vispgrädde

Till servering

rostad kokos
färska hallon
mynta
gärna finrivet limeskal

För alla

Kontrollera noga innehållet i fruktdrycken.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri fruktdryck.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Anna

2021-11-08

Hur ska konsistensen bli? Min blev som en smoothie ungefär, upplevde inte att den "stelnade" i kylen alls. Hur vet man att gelebladen är smälta? Funderar på om det var där det gick fel. Smälte gelebladen i mikron.

Helena

2021-10-16

Enkel att göra, blev luftig och lätt men smakmässigt blev den lite tunn.

Jonas

2021-10-16

Makalöst god och väldigt enkel att tillaga Rostade kokos i smör och med lite strösocker.

Testa liknande recept