En klassisk smörgåstårta med räkor och lax är den perfekta kalasmaten för alla typer av firanden, det är enkelt och festligt när du vill laga mat till många. Lägg gärna lite tid på att garnera din smörgåstårta med krispigt grönt och polkabetor. Med sina tre smakfulla fyllningar av räkor, lax, och avokado så kan det här vara den godaste smörgåstårtan.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt landgångsbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Uteslut de kokta äggen i laxfyllningen och välj ev fintärnad kokt potatis i stället.
Näringsberäkningen är beräknat per portion på 6 portioner utan picklad lök och dillvippor.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde den vegetarisk genom att byta ut laxen till vegiar och räkorna till naturell tofu och tångrom (använde även tångrom till dekoreringen). Blev en jättegod smörgåstårta som uppskattades av alla!
Elin
2021-11-18Jättegod! Men smaka av alla rörorna och låt smakerna va lite i överkant! De smakar mindre när de väl är i tårtan. Jag använde jättefranska som jag skat av kanterna på, funka fin fint! Ps, vattenläggningen tar bort nästan all smak från fänkålen och betorna.
Sandra
2020-11-09Denna är verkligen en jättegod tårta som man absolut borde testa om man inte redan gjort det. smakerna passa så bra ihop, blev så förvånad över hur gott det var med picklad rödlök på.
Frida
2020-07-29