Kycklingpaj

Gillar du paj så kommer du att älska den här kycklingpajen med kycklingfilé, bacon och purjolök. Extra krämig blir den med äggstanning och den lagrade osten. Vem vet, kanske kommer du att ge den här pajen utmärkelsen “världens godaste paj".

Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
1 msk iskallt vatten
Fyllning
140 g skivat bacon
1 liten purjolök (ca 200 g)
300 g kycklingfilé
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl avrunna strimlade soltorkade tomater
Äggstanning
4 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk (3 %)
1/2 tsk salt
2 krm peppar
150 g riven lagrad ost (gärna Folke)
Till servering
sallad
sås (se länk i text)
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:05:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4499 KJ / 1075 kCal
Fett79 g
Salt5.3 g
Kolhydrater44 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakar fantastiskt. Och jag som inte gillar paj egentligen. Körde med Icas färdiga pajdeg.
Niclas
2025-06-27Jag har nog väldigt svårt att tycka att Bacon och kyckling passar ihop. Har svårt med Baconsmaken överhuvudtaget i maträtter, men om JAG hoppar över den, tillsätter lite vitlök istället, i liten mängd, så blev detta den godaste pajen :)
Lena
2025-05-24Jättegott!
Andrea
2025-04-26