Ananaspaj

En underbart ljuvlig och fräsch paj med en frisk smak av ananas. Ananaspajen är en uppskattad efterrätt som passar vid alla tillfällen. Servera med glass eller en klick grädde.

Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 burk krossad ananas (à 425 g)
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Till servering
vaniljglass
lättvispad grädde
rom
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller naturligt glutenfria mjöler (ex soja-, ris-, kokos- eller mandelmjöl).
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, crème fraiche och glass eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, crème fraiche och glass eller grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat inkl serveringstillbehör.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från rätten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3206 KJ / 768 kCal
Fett47 g
Salt0.54 g
Kolhydrater79 g
Protein7 g
Kommentarer
Alla bara älskar denna paj o så enkel att göra!!
Marie
2023-06-30När jag gör detta recept så byter jag ut ananasen mot blåbär, hallon eller jordgubbar och det blir jättegott
Anna
2023-05-13Gott i gott, gott
Jan
2023-04-30