Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Ananaspaj

En underbart ljuvlig och fräsch paj med en frisk smak av ananas. Ananaspajen är en uppskattad efterrätt som passar vid alla tillfällen. Servera med glass eller en klick grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Pajdeg: Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter (för ca 6 port) .
  3. Fyllning: Rör ihop ägget, lättcrème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
  4. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  5. Till servering: Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde. Kanske med lite rom i.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller naturligt glutenfria mjöler (ex soja-, ris-, kokos- eller mandelmjöl).
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, crème fraiche och glass eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, crème fraiche och glass eller grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat inkl serveringstillbehör.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från rätten.

Ingredienser

Portioner: 6
Pajdeg
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning
  • 1 ägg
  • 2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 500 g krossad ananas
Till servering
  • vaniljglass
  • lättvispad grädde
  • ev rom
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3206 kJ / 768 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer