Ananaspaj

258
84
Ananaspaj

En underbart ljuvlig och fräsch paj med en frisk smak av ananas. Ananaspajen är en uppskattad efterrätt som passar vid alla tillfällen. Servera med glass eller en klick grädde.

Skriv ut
Ananaspaj

Ingredienser

6 portioner

Pajdeg

150 g
smör
1 dl
strösocker
3 dl
vetemjöl
1 tsk
bakpulver

Fyllning

1
burk krossad ananas (à 425 g)
1
ägg
2 dl
lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker

Till servering

vaniljglass
lättvispad grädde
rom

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller naturligt glutenfria mjöler (ex soja-, ris-, kokos- eller mandelmjöl).
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, crème fraiche och glass eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, crème fraiche och glass eller grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat inkl serveringstillbehör.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från rätten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

258

Kommentarer

Catrin

2/22/2021

Detta är mitt universalrecept, använder det till alla typer av paj. Blåbär, mango, passionsfrukt, äpple, päron, jordgubbar och vinbär har jag hunnit testa. Alla med perfekt resultat!

Redaktionen ICAse

2/22/2021

Hej Catrin! Åh så kul att höra! ❤ Tack för att du använder våra recept. Hälsningar Elina

Eva-britt

1/31/2021

Tycker att det blir bättre om man förgräddar bottnen.

Taru

1/6/2021

En annorlunda och väldigt god paj.

Näringsvärde per portion

Energi 3206 KJ / 768 kCal
Fett 47 g
Salt 0.54 g
Kolhydrater 79 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept