Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Ananaspaj

(22)
60 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En underbart ljuvlig och fräsch paj med en frisk smak av ananas. Ananaspajen är en uppskattad efterrätt som passar vid alla tillfällen. Servera med glass eller en klick grädde.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 500 g krossad ananaser
Till servering
  • vaniljglass
  • lättvispad grädde
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
  3. Rör ihop ägget, lättcrème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
  4. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  5. Till servering: Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde. Kanske med lite rom i.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller naturligt glutenfria mjöler (ex soja-, ris-, kokos- eller mandelmjöl).
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer