Ananaspaj
En underbart ljuvlig och fräsch paj med en frisk smak av ananas. Ananaspajen är en uppskattad efterrätt som passar vid alla tillfällen. Servera med glass eller en klick grädde.
Ingredienser
6 portioner
Pajdeg
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 burk krossad ananas (à 425 g)
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Till servering
vaniljglass
lättvispad grädde
rom
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl serveringstillbehör.
Energi3206 KJ / 768 kCal
Fett47 g
Salt0.54 g
Kolhydrater79 g
Protein7 g
Kommentarer
Hej kan man ersätta Créme fraiche med gräddfilen på påfyllning
Hafssa
2024-10-23Hej Hafssa! Jag tror tyvärr att den kommer att spricka då tack vare den lägre fetthalten. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-10-24Hur stor pajform? T ex till 12 personer Ulrica
Ulrica
2024-07-12Hej Ulrica! Jag skulle inte rekommendera att göra en dubbelt så stor paj. Om du behöver göra för 12 personer gör då receptet 2 gånger istället. Det är osäkert hur fyllningen fungerar om du dubblerar och hur lång tid pajen då behöver i ugnen för att bli bra. Om du behöver förbereda två pajer så går pajen bra att frysa. Lycka till! Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-12Förgräddar någon pajskalet eller kör ni direkt
Chatrine
2024-04-20