Här är ett gott recept på hur du gör egen gravad lax - en riktig klassiker. Allt du behöver är fryst lax, dill, socker, vitpeppar och salt. Lätt att förbereda och behöver två dygn i kylskåp för att bli klar, sedan har du din egen gravade lax!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Simple and tasty!
Sun
2023-04-19Blir toppen så länge man är noga med att hälla bort vätskan som bildas. Annars blir den som sagt för salt. Pär
Pär-olov
2023-04-04Helt fel proportioner borde vara 1/2 dl salt och 1 dl socker. Detta recept gör laxen oätlig, 200 spänn rakt ner i soporna, mycket besviken.
Anna
2022-04-22Hej Anna! Tråkigt att höra att det inte blev bra för dig. Våra kockar har provlagat receptet på nytt och vi har gjort en justering där vi har ändrat mängden socker från 5 msk till 6 msk. Med 6 msk socker blev laxen bra. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-03-17