Gravad lax

Betyg 4.1 av 5.
133 personer har röstat
33
Gravad lax

Här är ett gott recept på hur du gör egen gravad lax - en riktig klassiker. Allt du behöver är fryst lax, dill, socker, vitpeppar och salt. Lätt att förbereda och behöver två dygn i kylskåp för att bli klar, sedan har du din egen gravade lax!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998

Gravad lax

Ingredienser

10 bufféportioner
1 kg fryst lax (mellanbiten)
2 tsk grovstött vitpeppar
4 msk salt
6 msk strösocker
1 dl grovhackad dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
133 personer har röstat

Kommentarer

kan man använda strösött istället för vanlig socker...har diabetes

Marketta

2024-03-28

Hej Marketta! Det är tyvärr inget vi rekommenderar, sockret hjälper bla till med konserveringen. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-03-28

Med förhållandet 4 msk salt och 6 msk socker passar det oss perfekt . Faktiskt bättre än köpt tycker vi i familjen den går åt som smör 🤗

Hans-erik

2023-12-16

Simple and tasty!

Sun

2023-04-19

Näringsvärde per bufféportion

Energi2108 KJ / 504 kCal
Fett30 g
Salt10 g
Kolhydrater13 g
Protein46 g

Testa liknande recept

Limegravad lax
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad makrill
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad morot och lax med äpple och senapsdressing
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Klassisk rödbetsgravad lax
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmad lax
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad lax på färsk lax
Betyg 4.3 av 5.
148 personer har röstat
Över 60 min att tillaga