Gravad lax

75
26
Gravad lax

Här är ett gott recept på hur du gör egen gravad lax - en riktig klassiker. Allt du behöver är fryst lax, dill, socker, vitpeppar och salt. Lätt att förbereda och behöver två dygn i kylskåp för att bli klar, sedan har du din egen gravade lax!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998

Gravad lax

Ingredienser

4 portioner
1 kg
fryst lax (mellanbiten)
2 tsk
grovstött vitpeppar
4 msk
salt
5 msk
strösocker
-
grovhackad dill

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Vill du göra mer Klimaträtt välj mervärdesmärkt fisk.
Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Se alla våra gravlaxrecept om du vill få tips på olika smaksättningar.

Vad tyckte du om receptet?

75

Kommentarer

Nour

12/25/2020

Hej! Jag följde upp receptet och det blev succé. Jag tackar er för det. En fråga som inte gick att slippa var oljan, dvs. det kom en orange olja ur laxen som kunde synas på serveringsfatet... är det normalt?

Göran

12/21/2020

Blir mycket god, gjort den tidigare.

Jimmy

12/17/2020

Följ receptet till punkt och pricka så blir det väldigt gott och bra.Ps.går att frysa in hållet ett par tre månader....

Näringsvärde per portion

Energi 2108 KJ / 504 kCal
Fett 30 g
Salt 10 g
Kolhydrater 13 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept