Gravad lax
Här är ett gott recept på hur du gör egen gravad lax - en riktig klassiker. Allt du behöver är fryst lax, dill, socker, vitpeppar och salt. Lätt att förbereda och behöver två dygn i kylskåp för att bli klar, sedan har du din egen gravade lax!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998
Ingredienser
10 bufféportioner
1 kg fryst lax (mellanbiten)
2 tsk grovstött vitpeppar
4 msk salt
6 msk strösocker
1 dl grovhackad dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi2108 KJ / 504 kCal
Fett30 g
Salt10 g
Kolhydrater13 g
Protein46 g
Kommentarer
kan man använda strösött istället för vanlig socker...har diabetes
Marketta
2024-03-28Hej Marketta! Det är tyvärr inget vi rekommenderar, sockret hjälper bla till med konserveringen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-03-28Med förhållandet 4 msk salt och 6 msk socker passar det oss perfekt . Faktiskt bättre än köpt tycker vi i familjen den går åt som smör 🤗
Hans-erik
2023-12-16Simple and tasty!
Sun
2023-04-19