Gravad lax

Betyg 4.1 av 5.
116 personer har röstat
31
Gravad lax

Här är ett gott recept på hur du gör egen gravad lax - en riktig klassiker. Allt du behöver är fryst lax, dill, socker, vitpeppar och salt. Lätt att förbereda och behöver två dygn i kylskåp för att bli klar, sedan har du din egen gravade lax!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1998

Gravad lax

Ingredienser

10 portioner buffé
1 kg  fryst lax (mellanbiten)
2 tsk  grovstött vitpeppar
4 msk  salt
6 msk  strösocker
1 dl  grovhackad dill

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Vill du göra mer Klimaträtt välj mervärdesmärkt fisk.

Gör så här

Tips

Se alla våra gravlaxrecept om du vill få tips på olika smaksättningar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
116 personer har röstat

Kommentarer

Simple and tasty!

Sun

2023-04-19

Blir toppen så länge man är noga med att hälla bort vätskan som bildas. Annars blir den som sagt för salt. Pär

Pär-olov

2023-04-04

Helt fel proportioner borde vara 1/2 dl salt och 1 dl socker. Detta recept gör laxen oätlig, 200 spänn rakt ner i soporna, mycket besviken.

Anna

2022-04-22

Hej Anna! Tråkigt att höra att det inte blev bra för dig. Våra kockar har provlagat receptet på nytt och vi har gjort en justering där vi har ändrat mängden socker från 5 msk till 6 msk. Med 6 msk socker blev laxen bra. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-03-17

Näringsvärde per portion

Energi2108 KJ / 504 kCal
Fett30 g
Salt10 g
Kolhydrater13 g
Protein46 g

Testa liknande recept

Limegravad lax
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad makrill
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk rödbetsgravad lax
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmad lax
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad lax på färsk lax
Betyg 4.2 av 5.
121 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gravad lax med pepparrot
Betyg 4.1 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga