Citronrutor
Här är ett recept på citronkaka i långpanna som ger dig sötsyrliga smaskiga citronrutor som du sedan garnerar med vit choklad. Om du vill bjuda på något gott, fräscht men ändå fylligt och lyxigt är dessa citronrutor en höjdare! De är dessutom inte så svåra att baka.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011
Ingredienser
15 bitar
Deg
100 g rumstempererat smör
3/4 dl florsocker
2 dl vetemjöl
Smet
3 ägg
2 1/4 dl strösocker
1 stor citron (finrivet skal och saft, 1 citron motsvarar ca 3/4 dl saft)
1/2 dl vetemjöl
Garnering
florsocker
1 dl finriven vit choklad
För alla
Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 15 bitar utan garnering.
Gör så här
Tips
De här sötsyrliga små juvelerna kan bakas upp till en dag i förväg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi687 KJ / 164 kCal
Fett7 g
Salt0.1 g
Kolhydrater23 g
Protein2 g
Kommentarer
Använde en långpanna och gjorde därför dubbel sats. Blev ändå en otroligt tunn kaka. Smeten täckte knappt botten.
Julia
2024-06-03Inte jättegod men funkar
Sabina
2024-05-07Hej, hur ska denna ätas? Som en sockerkaka, eller som en godbit med grädde el liknande?🍋
Cecilia
2024-03-28Hej Cecilia! Det är lite valfritt. Men det lät ju riktigt gott med grädde till. Den är väldigt rik i citronsmaken så det kan vara härligt att lätta upp den med grädde.
Redaktionen
2024-03-28