Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Enkel

Citronrutor

Här är ett recept på sötsyrliga smaskiga citronrutor som du garnerar med vit choklad. Om du vill bjuda på något gott, fräscht men ändå fylligt och lyxigt är dessa citronrutor en höjdare! De är dessutom inte så svåra att baka.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klä en rektangulär form, ca 20 x 24 cm (för 15 st), med bakplåtspapper.
  3. Deg: Vispa snabbt ihop smör, florsocker och mjölet med elvisp.
  4. Tryck ut degen i formen, låt degen gå upp några centimeter på kanten. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.
  5. Smet: Vispa ihop ägg, socker, citronskal + juice och mjöl med elvisp.
  6. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 15–20 minuter. Låt svalna, stjälp upp kakan och skär i rutor. Garnera med riven vit choklad.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett. Ersätt den vita chokladen med mörk ren choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfet

Tips

De här sötsyrliga små juvelerna kan bakas upp till en dag i förväg.

Ingredienser

Portioner: 15 st
Deg
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl florsocker
  • 2 dl vetemjöl
Smet
  • 3 ägg
  • 2 1/4 dl socker
  • finrivet skal och juice av 1 citroner
  • 1/2 dl mjöl
Garnering
  • 1 dl finriven vit choklad
Lägg till i inköpslistan