Bellini

Bellini är en klassisk proseccodrink som passar lika bra till helgens brunch som till fördrink. Persikospuré blandas med mousserande vin till en söt och bubblig cocktail.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Ingredienser
6 portioner
3 dl persikopuré (barnmatspuré eller se tips)
1 flaska mousserande vin (à 750 ml)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi540 KJ / 129 kCal
Fett0.1 g
Salt0 g
Kolhydrater11 g
Protein0.2 g
Kommentarer
Vill man ha alkoholfri drink, så tar man Nosecco istället för Prosecco, bubblar likadant och barnen kan få samma drink som de vuxna.
Margit
2025-03-20Brukar använda konserverade persikor eller aprikoser som jag kör i mixer först. Kanongott!
Ingela
2025-01-28Man hade kunnat komplettera receptet med hur man gör puré då det bara är att handla persikohalvor, hälla av socker lag och sen köra med mixer till slät puré. Dock mycket god drink för någon som inte är helt förtjust i mousserande vin. Jag använde mig av Cava (rekommenderad på Systemet) väldigt enkel och god drink som sagt.
Olivia
2024-06-23