Hoppa till sidans innehåll

Inspireras av våra bästa recept till midsommar - vad sägs om matjessill, krossad färskpotatis, smördegsflarn, midsommarplättar och sotad lax? När kockduon Jesper Näsström och Sabina Karlsson dukar upp till midsommarfest blir det klassiska nordiska smaker i ny tappning.

Text Sonja Nettelbladt Foto Fabian Björnstjerna
Tips: Här hittar du alla våra midsommarrecept!

Jesper och Sabinas midsommarrecept

 • Midsommarplättar med sikrom och syrad lök

  Letar du efter något enkelt och gott till buffébordet? Uppdatera vardagsplättarna genom att toppa dem med sikrom, syrad lök, gräddfil och dill. Toppingen kan enkelt varieras efter säsong, tycke och smak!

  - Midsommarplättar med sikrom och syrad lök

  Spara

 • Hemkryddad snaps med blåbär och kardemumma

  Krydda din egen snaps med egna kryddor och somriga ingredienser. Här kryddas brännvinet med färska blåbär och mortlad kardemumma. Enkelt och trevligt på midsommarbordet!

  - Hemkryddad snaps med blåbär och kardemumma

  Spara

 • Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil

  Sommarens smaker på en tallrik! Den här rätten med smulad kavring, ägg, färskpotatis, gräddfil och Västerbottensost passar bra på buffébordet eller som förrätt. Enkel och snabb att både förbereda och laga!

  - Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil

  Spara

 • Dillknäcke

  Vad passar bättre in på midsommarens buffébord än knäckebröd. Lika gott sällskap till sillen som till färskpotatisen! Det här knäckebrödet är tunt, krispigt och bakas på ingredienser som honung och dill.

  - Dillknäcke

  Spara

 • Inlagd sill med aquavit, dill och gurka

  Gör succé med hemmagjord inlagd sill! Denna variant smaksätts med aquavit, dillfrön, gurka och hackad dill. Servera med kokt eller krossad potatis på midsommarbordet!

  - Inlagd sill med aquavit, dill och gurka

  Spara

 • Sotad lax med picklat äpple och brynt smör

  Bjud på en magisk smakkombination av sotad lax, picklat äpple och brynt smör. Denna ljuvliga rätt passar extra bra ihop med ett glas torr äppelcider.

  - Sotad lax med picklat äpple och brynt smör

  Spara

 • Krossad färskpotatis med Västerbottensost

  Ta färskpotatisen till nya höjder med smulad Västerbottensost, schalottenlök, gräslök och dill. Potatisen krossar du med en gaffel direkt på tallriken tillsammans med smör. Enkelt och gott!

  - Krossad färskpotatis med Västerbottensost

  Spara

 • Smördegsflarn med rotselleri, crème fraiche och fetaost

  Vill du uppdatera smakerna till midsommar? Testa de här smördegsflarnen med rotselleri, crème fraiche och fetaost. Köper du färdig smördeg går denna rätt på ett kick!

  - Smördegsflarn med rotselleri, crème fraiche och fetaost

  Spara

 • Somrig mazarintårta med färska bär

  Ingen midsommar utan tårta! Den här varianten är helt glutenfri med en botten gjord på mandelmassa, ägg, smör och hallon. Servera tårtan med färska jordgubbar, hallon och vispad grädde smaksatt med vaniljpulver!

  - Somrig mazarintårta med färska bär

  Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer