Marängtårta med citrongrädde och jordgubbar

149
8
Marängtårta med citrongrädde och jordgubbar

Somrig marängtårta av sockerkaka och maräng med jordgubbar och grädde smaksatt med lemon curd. Vispa egen maräng och blanda i pistagenötter. Vill du förenkla går det också bra med färdig tårtbotten och maräng. En helt oemotståndlig fräsch, frasig och god tårta!

Skriv ut
Marängtårta med citrongrädde och jordgubbar

Ingredienser

12 bitar

Sockerkaksbotten

100 g rumstempererat smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
2 tsk bakpulver
smör eller margarin till formen

Maräng

1 1/2 dl pistagenötter (1 1/2 dl motsvarar ca 75 g)
5 äggvitor
1 krm salt
2 1/2 dl strösocker

Fyllning

2 l färska jordgubbar
5 dl vispgrädde
2 dl lemon curd

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör eller margarin, mjölk och vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av matfett, mjölk och vispgrädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

149

Kommentarer

Dominique

2021-08-17

Fråga om man gör den dagen innan servering, kan man frysa in bottnarna? och eftersom det inte är säsong för jordgubbar, kan man testa andra bär? Blåbär? Hallon?

Åsa sofia

2021-08-02

Den enklaste o godaste tårtan som räcker till många gäster!!

Ros-marie

2021-06-26

Gjorde glutenfri genom att byta ut vetemjölet till potatismjöl, blev bra!

Näringsvärde per portion

Energi 2152 KJ / 515 kCal
Fett 30 g
Kolhydrater 54 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept