Marängtårta med citrongrädde och jordgubbar
Somrig marängtårta av sockerkaka och maräng med jordgubbar och grädde smaksatt med lemon curd. Vispa egen maräng och blanda i pistagenötter. Vill du förenkla går det också bra med färdig tårtbotten och maräng. En helt oemotståndlig fräsch, frasig och god tårta!
Ingredienser
12 bitar
Sockerkaksbotten
100 g rumstempererat smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
2 tsk bakpulver
smör eller margarin till formen
Maräng
1 1/2 dl pistagenötter (1 1/2 dl motsvarar ca 75 g)
5 äggvitor
1 krm salt
2 1/2 dl strösocker
Fyllning
2 l färska jordgubbar (+ ev extra till servering)
5 dl vispgrädde
2 dl lemon curd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi2152 KJ / 515 kCal
Fett30 g
Kolhydrater54 g
Protein7 g
Kommentarer
Supergod och lätt att göra trots många moment (för en som sällan bakar ;)). Pistagenötterna och citrongrädden var pricken över i:et.
Madelene
2023-07-28På bilden ser det ut som att det är citrongrädde på båda bottnarna, toppat med jordgubbar. I receptet verkar det som att all citrongrädde ska vara på första botten. Kan ni förtydliga?
Louise
2023-03-27Tack Louise! Du har så rätt. Nu har vi korrigerat texten. Hoppas du gillar tårtan. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-30Supergod tårta. Körde utan pistage och lite mindre lemoncurd.
Klara
2022-07-08