Steg för steg!

Göra smörgåstårta

Smörgåstårtan är en älskad klassiker till fest och vi vill slå ett slag för att göra egen smörgåstårta! Här visar vi steg för steg hur du enkelt fixar den vackraste och godaste smörgåstårtan.

Så här gör du egen smörgåstårta

Vi har utgått från vårt recept Smörgåstårta med räkor och lax. Att göra sin egen smörgåstårta är lite pilligt men slutresultatet gör det värt det. Nedanför visar vi hur du bygger smörgåstårtan, steg för steg!

  1. 1.

    1.

    Kantskär bröden. Lägg ut 4 av bröden som på bilden. Skär av 1/3 på 2 utav bröden.

  2. 2.

    2.

    Lägg ihop bröden du har skurit i som på bilden.

  3. Räkfyllning breds på bröden

    3.

     Bred på räkfyllningen.

  4. Brödskivor läggs på

    4.

    Lägg på två hela brödskivor.

  5. Skivor av avokado läggs på bröden

    5.

    Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna. Skär avokadorna i skivor och pressa över citronjuice. Fördela avokadoskivorna över bröden. 

  6. Brödskivor läggs på avokadoskivorna

    6.

    Skär två av de resterande bröden enligt steg ett. Lägg på dem som bilden visar.

  7. Laxröran breds på brödskivorna på smörgåstårtan

    7.

    Bred på laxröran. Avsluta med att lägga på två hela brödskivor som bilden i steg fyra visar. 

  8. Pepparrotskräm spacklas på

    8.

    Bred/spackla tårtan med pepparrotskrämen på ovansidan och runt om på kanterna.

  9. Smörgåstårta spacklad med pepparrotskräm

    9.

    Ställ smörgåstårtan kallt, gärna över natten. Sätt tandpetare i smörgåstårtan innan du täcker den med plastfolie så håller den stilen!

  10. Polkabetor hyvlas på mandolin

    10.

    Hyvla fänkål och betor tunt på mandolin. Lägg i varsin bunke med kallt vatten.

  11. Sparris på skärbräda

    11.

    Hyvla långa remsor av sparrisen med en potatis-/grönsaksskalare. Skär av sparrisstrimlorna längst ner så de är ca 10 cm långa. Lägg i kallt vatten. Strimla salladsärterna och lägg i kallt vatten. Ställ alla grönsaker kallt. Hit kan förberedas.

  12. Smörgåstårtan garneras med ärtskott och hyvlad sparris

    12.

    Nu börjar det roliga – garneringen! Häll av grönsakerna. Lägg dem på hushållspapper och torka torra. Börja med att försiktigt trycka fast ärtskotten och den hyvlade sparrisen runt om tårtans kanter, men spara några sparrisar till ytterligare garnering.

  13. Smörgåstårtan toppas med med grönsaker, lax, rom och dill.

    13.

    Toppa tårtan med fänkål, betor, sparris, salladsärter, picklad lök, räkor, lax, rom och dill.

  14. Färdig smörgåstårta

    14.

    Nu är tårtan färdig att avnjutas. Hoppas den ska smaka!

Artiklar (1582)

Ett fint välkomnande

Dopfika

Här tipsar vii om mat och presenter som passar till dopfikat eller namngivningsceremonin.

Planera festen!

Beräkna buffé

More is more! Här hittar du några tumregler att ugå ifrån till din bjudning.

Genidrag!

Baka i långpanna

Vi löser fikat med recept på långpannebak som räcker till många!

Svensk mathistoria

Smörgåstårtans historia

Fin, folklig och en massa gott i lager på lager. Vi dyker ner i svenskarnas favvotårta.