Nyårsdesserter - topplista!
Våra bästa recept på desserter som garanterat imponerar på dina nyårsgäster!
Den lyxiga efterrätten, middagens höjdpunkt för många. Därför listar vi här recept på tjusiga, maffiga och galet goda efterrätter som passar perfekt till nyår och andra festliga helger och tillfällen.
Mera gott! Alla våra recept på efterrätter!
Dekorera nyårstårtan fantasifullt med Merci och Toffifee, baka en magiskt god cheesecake med Werther's kolor och toppa med Werther's popcorn eller gör en enkel men lyxig nyårsdessert med Merci. Storcks godissortiment innehåller allt du behöver för ett riktigt gott avslut på året!
Dessa lyxiga efterrätter har allt och lite till. Men lyxigt behöver inte betyda komplicerat. Många av dem går att förbereda i förväg – så smidigt!
En chokladdröm till efterrätt i glas som verkligen imponerar på gästerna, men som faktiskt är busenkel att svänga ihop! Bjud på denna lyxiga nyårsdessert med enkel chokladmousse, bitar av kladdkaka, färska hallon, rostad vit choklad och vackra chokladdekorationer.
Lyxig nyårsdessert i glasFryst kolacheesecake som toppas med en otrolig kolasås och popcorn. Perfekt att servera som dessert på nyår och vid andra festliga tillfällen.
Kolacheesecake med popcornImponera på nyårsgästerna med en nyårstårta dekorerad som en klocka! Varva tårtbottnar med en härligt syrlig passionsfruktscurd, toppa med grädde smaksatt med rostad kokos och dekorera som en klocka. Gott nytt år!
NyårstårtaHar du provat vispad pannacotta? Samma goda smak men med en luftigare konsistens! Bjud på den fluffiga vaniljpannacottan tillsammans med hallon marinerade i te och ett knaprigt havresmul.
Vispad pannacotta med hallon och havresmulDenna citrussallad är perfekt när man är sugen på en enkel och fräsch efterrätt. Skiva och filea grapefrukt, apelsin och mango, ringla över marinerade russin och passionsfrukter och servera med en kula mangosorbet och pistagenötter.
Citrussallad med mangosorbet och pistagenötterFör en enkel men lyxig efterrätt som passar perfekt till nyår: gör ljuvligt fluffig mousse med smak av kardemumma, och toppa kardemummamoussen med krispigt rostad vit choklad och saftiga bitar av äpple.
Mousse med kardemumma, äpple och rostad vit chokladLen och ljuvlig chokladkräm som bakas i ugn och serveras med körsbärssylt och mandel – en elegant efterrätt som är barnsligt god. Med lite brynt smör på toppen får desserten en smak av karamell.
Bakad choklad med körsbär och mandelVår godaste chokladfondant är som en perfekt liten chokladvulkan, full med rinnig choklad. Det är en klassisk chokladfondant på kakao som du kan förbereda dagen innan och grädda precis innan servering. Det bästa är att du kan göra fondanten till din egen genom att lägga en ruta av din favoritchoklad i mitten.
Perfekt chokladfondantFinns det något mer festligt än en glassbomb? Under ett fluffigt täcke av italiensk maräng gömmer sig lager av krämig vaniljglass och sötsyrlig sorbet på en krispig botten av maräng. En riktigt smakbomb till nyårsdessert!
Glassbomb med italiensk marängWow vilka smaker! Syrliga äpplen, söt kolasås och gräddig glass är jättegott, det vet ju de flesta, men med lagerblad och rosmarin så blir den här desserten en riktig fullpoängare till både vardag och fest!
Rosmarinstekta äpplen med kola- och lagerbladsåsVackert gul och försvinnande god är mangomoussen som du enkelt gör med frysta mangotärningar och mangodryck. Några timmar i kylen och efterrätten är klar att servera, gärna med lite mynta och limeskal på toppen.
MangomousseTiramisu har du kanske ätit förut, men aldrig såhär! En somrig och svensk version av tiramisu i glas där lager av mascarponekräm varvas med jordgubbar och fläder. En festlig och annorlunda dessert som är enkel att göra.
JordgubbstiramisuBarnsligt god dessert med bäriga smaker, len vaniljyoghurt och syrlig lemoncurd. Vitor som blir över när du gjort lemoncurden omvandlar du enkelt till frasiga maränger att strö över hela kalaset! Perfekta desserten till nyår.
Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulisVarför inte servera nyårsdesserten i glas i år? Bottna glasen med len chokladkräm och strö över ett krispigt smul på havre och kokos. Lägg på ”ägg” av svartvinbärsmousse. Avsluta med att ringla över en syndigt god kolasås smaksatt med kaffe.
Chokladkräm med svartvinbärsmousse och kaffekolasåsEn riktig klassiker bland desserter! Crème brûlée är en högklassig efterrätt som imponerar. Vid serveringen strör du socker på desserten och bränner sockret snabbt med en brännare för att få till den läckert knäckiga ytan.
Crème brûléeGlace au four är en lyxig, fransk dessert fylld med glass blandad med mascarponeost, hallon och apelsin. På en botten av mandelmassa och apelsin, och toppad med maräng. Sött, kallt, varmt och frasigt – allt på en gång. En riktigt god och glassig efterrätt till festen!
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallonSorbet med prosecco är en så kallad float och ett enkelt sätt att servera en festlig drink och dessert i ett! Lägg bara en kula sorbet i coupeglas och toppa med mousserande vin.
Sorbet med proseccoSemifreddo betyder halvfryst på italienska och är en magiskt god glassdessert med vispgrädde och ägg. Perfekt när du vill ha en dessert som kan göras i förväg! Här smaksätter vi semifreddon med choklad och toppar med dulce de leche och rostade hasselnötter.
Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötterGör fräsch hemgjord yoghurtglass med smak av mango! En lite nyttigare glass där yoghurt, fryst mango och lite honung mixas till en glassmet och fryses in. Rostad kokos till servering blir pricken över i:et.
Mango- och yoghurtglass med rostad kokosDenna ljuvligt lyxiga dessert har allt och lite till. Söt och salt kolapannacotta, len chokladmousse med en bitter touch och syrliga clementiner. Smula över några chokladcookies på toppen för gott crunch.
Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrusVåra bästa recept på desserter som garanterat imponerar på dina nyårsgäster!
Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.
Gör din dessert både vacker och god med denna karamelltopping. Så gör du!
Skapa er egen glasstårta med bär och choklad! Perfekt till jul- och nyårsbordet.
En favoritdessert som har allt - vacker, enkel och god. Så här gör du!
Signerad kocken Joel Åhlin. Inspireras av ett antal magiska recept perfekta till nyår.
Med en sprakande glassbomb som dessert på festen behövs inga andra fyrverkerier.