Bild laddas
Mums!

Lyxiga efterrätter

Den lyxiga efterrätten, middagens höjdpunkt för många. Därför listar vi här recept på tjusiga och galet goda efterrätter som passar perfekt till fest, helg och firande - som nyår till exempel.
Mera gott! Se alla våra recept på efterrätter!

Efterrätter med extra allt

Dessa lyxiga efterrätter har allt och lite till. Men lyxigt behöver inte betyda komplicerat. Många av dem går att förbereda i förväg.

  • Mousse med kardemumma, äpple och vit choklad

    28
    21
    För en enkel men lyxig efterrätt som passar perfekt till nyår: gör ljuvligt fluffig mousse med smak av kardemumma, och toppa kardemummamoussen med krispigt rostad vit choklad och saftiga bitar av äpple.
    Mousse med kardemumma, äpple och rostad vit choklad
  • Rosmarinstekta äpplen med sås

    8
    3
    Wow vilka smaker! Syrliga äpplen, söt kolasås och gräddig glass är jättegott, det vet ju de flesta, men med lagerblad och rosmarin så blir den här desserten en riktig fullpoängare till både vardag och fest!
    Rosmarinstekta äpplen med kola- och lagerbladsås
  • Mangomousse

    13
    3
    Vackert gul och försvinnande god är mangomoussen som du enkelt gör med frysta mangotärningar och mangodryck. Några timmar i frysen och efterrätten är klar att servera, gärna med lite mynta och limeskal på toppen.
    Mangomousse
  • Jordgubbstiramisu

    30
    1
    Tiramisu har du kanske ätit förut, men aldrig såhär! En somrig och svensk version av tiramisu i glas där lager av mascarponekräm varvas med jordgubbar och fläder. En festlig och annorlunda dessert som är enkel att göra.
    Jordgubbstiramisu
  • Pavlova med lemoncurd

    38
    0
    Barnsligt god dessert med bäriga smaker, len vaniljyoghurt och syrlig lemoncurd. Vitor som blir över när du gjort lemoncurden omvandlar du enkelt till frasiga maränger att strö över hela kalaset! Perfekta desserten till nyår.
    Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulis
  • Chokladkräm med svartvinbärsmousse

    28
    5
    Varför inte servera nyårsdesserten i glas i år? Bottna glasen med len chokladkräm och strö över ett krispigt smul på havre och kokos. Lägg på ”ägg” av svartvinbärsmousse. Avsluta med att ringla över en syndigt god kolasås smaksatt med kaffe.
    Chokladkräm med svartvinbärsmousse och kaffekolasås
  • Crème brûlée

    614
    45
    En riktig klassiker bland desserter! Crème brûlée är en högklassig efterrätt som imponerar. Vid serveringen strör du socker på desserten och bränner sockret snabbt med en brännare för att få till den läckert knäckiga ytan.
    Crème brûlée
  • Glace au four med mascarpone, apelsin och hallon

    11
    0
    Glace au four är en lyxig, fransk dessert fylld med glass blandad med mascarponeost, hallon och apelsin. På en botten av mandelmassa och apelsin, och toppad med maräng. Sött, kallt, varmt och frasigt – allt på en gång. En riktigt god och glassig efterrätt till festen!
    Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
  • Sorbet med prosecco

    18
    2
    Sorbet med prosecco är en så kallad float och ett enkelt sätt att servera en festlig drink och dessert i ett! Lägg bara en kula sorbet i coupeglas och toppa med mousserande vin.
    Sorbet med prosecco
  • Semifreddo med extra allt

    36
    11
    Semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en magiskt god glassdessert med vispgrädde och ägg. Perfekt när du vill ha en dessert som kan göras i förväg! Här smaksätter vi semifreddon med choklad och toppar med dulce de leche och rostade hasselnötter.
    Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötter
  • Mango- och yoghurtglass med rostad kokos

    20
    1
    Gör fräsch hemgjord yoghurtglass med smak av mango! En lite nyttigare glass där yoghurt, fryst mango och lite honung mixas till en glassmet och fryses in. Rostad kokos till servering blir pricken över i:et.
    Mango- och yoghurtglass med rostad kokos
  • Glace au four med brownie

    13
    1
    Desserternas dessert och ingenting för nybörjare i köket. Njut av en ljuvlig glace au four, även kallad baked alaska, med smarrig browniebotten, färska hallon och kolasås. Till receptet behöver du en kökstermometer. Desserten går också utmärkt att göra i individuella portioner.
    Glace au four med browniebotten
  • Glass med lingon, hasselnötter och ingefära

    8
    1
    Syrliga lingon med nötig glass och crumble – kanske den perfekta kombon på glass! Servera på ett tjusigt fat för extra wow-effekt. Dulche de lechen går att förbereda i förväg och har man bråttom går det bra att smaksätta färdig kolasås med ingefära istället.
    Glass med rårörda lingon, hasselnötscrumble och ingefära dulce de leche
  • En dröm av mango

    5
    1
    Lysande vackert gul och supergod mangosorbet som du enkelt gör med mangodryck och frysta mangotärningar. Kör sorbeten i glassmaskin eller gör den i frysen där du själv vispar runt sorbeten till perfekt konsistens.
    Mangosorbet
  • Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus

    150
    10
    Denna ljuvligt lyxiga dessert har allt och lite till. Söt och salt kolapannacotta, len chokladmousse med en bitter touch och så syrliga clementiner. Smula över några chokladcookies på toppen för gott crunch.
    Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus
  • Chokladfondant med After Eight

    7
    1
    Finns det något lyxigare än chokladfondant? Jodå, chokladfondant med After Eight! Låt dig förföras av denna chokladdröm med smak av mint. En underbar dessert perfekt för alla chokladälskare.
    Chokladfondant med After Eight

Du kanske också tycker om...