Mums!

Lyxiga efterrätter

Den lyxiga efterrätten, middagens höjdpunkt för många. Därför listar vi här recept på tjusiga och galet goda efterrätter som passar perfekt till fest, helg och firande - som nyår till exempel.
Mera gott! Se alla våra recept på efterrätter!

Efterrätter med extra allt

Dessa lyxiga efterrätter har allt och lite till. Men lyxigt behöver inte betyda komplicerat. Många av dem går att förbereda i förväg.

  • Pannacotta

    Pannacotta

    Betyg 4.8 av 5.
    105 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer.

    Klassiskt grundrecept på pannacotta, som är en underbart god efterrätt med lyxig känsla. Pannacottan, italienarnas klassiska efterrätt, får här en fin vaniljsmak från vaniljstången som kokas med grädden och den serveras allra helst med färska bär.

    Pannacotta
  • Vispad pannacotta med hallon och havresmul

    Vispad pannacotta med hallon och havresmul

    Betyg 4.4 av 5.
    47 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer.

    Har du provat vispad pannacotta? Samma goda smak men med en luftigare konsistens! Bjud på den fluffiga vaniljpannacottan tillsammans med hallon marinerade i te och ett knaprigt havresmul.

    Vispad pannacotta med hallon och havresmul
  • Citrussallad med mangosorbet och pistagenötter

    Citrussallad med mangosorbet och pistagenötter

    Betyg 5 av 5.
    17 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer.

    Denna citrussallad är perfekt när man är sugen på en enkel och fräsch efterrätt. Skiva och filea grapefrukt, apelsin och mango, ringla över marinerade russin och passionsfrukter och servera med en kula mangosorbet och pistagenötter.

    Citrussallad med mangosorbet och pistagenötter
  • Mousse med kardemumma, äpple och rostad vit choklad

    Mousse med kardemumma, äpple och vit choklad

    Betyg 3.8 av 5.
    33 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer.

    För en enkel men lyxig efterrätt som passar perfekt till nyår: gör ljuvligt fluffig mousse med smak av kardemumma, och toppa kardemummamoussen med krispigt rostad vit choklad och saftiga bitar av äpple.

    Mousse med kardemumma, äpple och rostad vit choklad
  • Bakad choklad med körsbär och mandel

    Bakad choklad med körsbär och mandel

    Betyg 3.7 av 5.
    17 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer.

    Len och ljuvlig chokladkräm som bakas i ugn och serveras med körsbärssylt och mandel – en elegant efterrätt som är barnsligt god. Med lite brynt smör på toppen får desserten en smak av karamell.

    Bakad choklad med körsbär och mandel
  • Perfekt chokladfondant

    Perfekt chokladfondant

    Betyg 3.4 av 5.
    364 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer.

    Vår godaste chokladfondant är som en perfekt liten chokladvulkan, full med rinnig choklad. Det är en klassisk chokladfondant på kakao som du kan förbereda dagen innan och grädda precis innan servering. Det bästa är att du kan göra fondanten till din egen genom att lägga en ruta av din favoritchoklad i mitten.

    Perfekt chokladfondant
  • Glassbomb med italiensk maräng

    Glassbomb med italiensk maräng

    Betyg 4.5 av 5.
    28 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer.

    Finns det något mer festligt än en glassbomb? Under ett fluffigt täcke av italiensk maräng gömmer sig lager av krämig vaniljglass och sötsyrlig sorbet på en krispig botten av maräng. En riktigt smakbomb till nyårsdessert!

    Glassbomb med italiensk maräng
  • Fattiga riddare med inkokta aprikoser och färskostkräm

    Fattiga riddare med inkokta aprikoser och färskostkräm

    Betyg 4.6 av 5.
    5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Namnet till trots är denna dessert allt annat än fattig! Smörstekta skivor av brioche som steks gyllene, doppas i citronsocker och serveras med inkokta aprikoser och en vispad kräm av färskost och grädde.

    Fattiga riddare med inkokta aprikoser och färskostkräm
  • Rosmarinstekta äpplen med kola- och lagerbladsås

    Rosmarinstekta äpplen med sås

    Betyg 4.6 av 5.
    21 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer.

    Wow vilka smaker! Syrliga äpplen, söt kolasås och gräddig glass är jättegott, det vet ju de flesta, men med lagerblad och rosmarin så blir den här desserten en riktig fullpoängare till både vardag och fest!

    Rosmarinstekta äpplen med kola- och lagerbladsås
  • Mangomousse

    Mangomousse

    Betyg 4.4 av 5.
    23 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer.

    Vackert gul och försvinnande god är mangomoussen som du enkelt gör med frysta mangotärningar och mangodryck. Några timmar i kylen och efterrätten är klar att servera, gärna med lite mynta och limeskal på toppen.

    Mangomousse
  • Jordgubbstiramisu

    Jordgubbstiramisu

    Betyg 4.8 av 5.
    37 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Tiramisu har du kanske ätit förut, men aldrig såhär! En somrig och svensk version av tiramisu i glas där lager av mascarponekräm varvas med jordgubbar och fläder. En festlig och annorlunda dessert som är enkel att göra.

    Jordgubbstiramisu
  • Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulis

    Pavlova med lemoncurd

    Betyg 3.8 av 5.
    41 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Barnsligt god dessert med bäriga smaker, len vaniljyoghurt och syrlig lemoncurd. Vitor som blir över när du gjort lemoncurden omvandlar du enkelt till frasiga maränger att strö över hela kalaset! Perfekta desserten till nyår.

    Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulis
  • Chokladkräm med svartvinbärsmousse och kaffekolasås

    Chokladkräm med svartvinbärsmousse

    Betyg 4.3 av 5.
    34 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer.

    Varför inte servera nyårsdesserten i glas i år? Bottna glasen med len chokladkräm och strö över ett krispigt smul på havre och kokos. Lägg på ”ägg” av svartvinbärsmousse. Avsluta med att ringla över en syndigt god kolasås smaksatt med kaffe.

    Chokladkräm med svartvinbärsmousse och kaffekolasås
  • Crème brûlée

    Crème brûlée

    Betyg 4.1 av 5.
    1037 personer har röstat
    Receptet har 94 kommentarer.

    En riktig klassiker bland desserter! Crème brûlée är en högklassig efterrätt som imponerar. Vid serveringen strör du socker på desserten och bränner sockret snabbt med en brännare för att få till den läckert knäckiga ytan.

    Crème brûlée
  • Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon

    Glace au four med mascarpone, apelsin och hallon

    Betyg 4.5 av 5.
    14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Glace au four är en lyxig, fransk dessert fylld med glass blandad med mascarponeost, hallon och apelsin. På en botten av mandelmassa och apelsin, och toppad med maräng. Sött, kallt, varmt och frasigt – allt på en gång. En riktigt god och glassig efterrätt till festen!

    Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon
  • Sorbet med prosecco

    Sorbet med prosecco

    Betyg 3.7 av 5.
    19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Sorbet med prosecco är en så kallad float och ett enkelt sätt att servera en festlig drink och dessert i ett! Lägg bara en kula sorbet i coupeglas och toppa med mousserande vin.

    Sorbet med prosecco
  • Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötter

    Semifreddo med extra allt

    Betyg 4.8 av 5.
    42 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer.

    Semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en magiskt god glassdessert med vispgrädde och ägg. Perfekt när du vill ha en dessert som kan göras i förväg! Här smaksätter vi semifreddon med choklad och toppar med dulce de leche och rostade hasselnötter.

    Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötter
  • Godaste chokladmoussen

    Godaste chokladmoussen

    Betyg 3.2 av 5.
    372 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer.

    Godaste chokladmoussen, vi lovar! Den här klassiska chokladmoussen kan du lugnt förbereda och servera som efterrätt vilken nyårsafton, lördagkväll eller parmiddag som helst. Smält bara choklad, blanda med äggulor, tillsätt florsocker och om du vill kan du smaksätta med lite apelsin och kaffe. Vispa grädde och vänd ned i smeten. Häll upp chokladmoussen i glas och servera efter några timmar i kylen.

    Godaste chokladmoussen
  • Mango- och yoghurtglass med rostad kokos

    Mango- och yoghurtglass med rostad kokos

    Betyg 3.8 av 5.
    24 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Gör fräsch hemgjord yoghurtglass med smak av mango! En lite nyttigare glass där yoghurt, fryst mango och lite honung mixas till en glassmet och fryses in. Rostad kokos till servering blir pricken över i:et.

    Mango- och yoghurtglass med rostad kokos
  • Glace au four med browniebotten

    Glace au four med brownie

    Betyg 3.9 av 5.
    13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Desserternas dessert och ingenting för nybörjare i köket. Njut av en ljuvlig glace au four, även kallad baked alaska, med smarrig browniebotten, färska hallon och kolasås. Till receptet behöver du en kökstermometer. Desserten går också utmärkt att göra i individuella portioner.

    Glace au four med browniebotten
  • Glass med rårörda lingon, hasselnötscrumble och ingefära dulce de leche

    Glass med lingon, hasselnötter och ingefära

    Betyg 4.5 av 5.
    8 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Syrliga lingon med nötig glass och crumble – kanske den perfekta kombon på glass! Servera på ett tjusigt fat för extra wow-effekt. Dulche de lechen går att förbereda i förväg och har man bråttom går det bra att smaksätta färdig kolasås med ingefära istället.

    Glass med rårörda lingon, hasselnötscrumble och ingefära dulce de leche
  • Mangosorbet

    En dröm av mango

    Betyg 4.3 av 5.
    16 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer.

    Lysande vackert gul och supergod mangosorbet som du enkelt gör med mangodryck och frysta mangotärningar. Kör sorbeten i glassmaskin eller gör den i frysen där du själv vispar runt sorbeten till perfekt konsistens.

    Mangosorbet
  • Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus

    Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus

    Betyg 4.4 av 5.
    177 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer.

    Denna ljuvligt lyxiga dessert har allt och lite till. Söt och salt kolapannacotta, len chokladmousse med en bitter touch och syrliga clementiner. Smula över några chokladcookies på toppen för gott crunch.

    Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus
  • Cannoli

    Cannoli

    Betyg 5 av 5.
    1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Sicilianskt bakverk i form av rör, som friteras och sedan fylls med krämig ricotta som smaksatts med choklad och apelsinskal. Kombinationen krispiga rån med den krämiga fyllningen gör dessa bakverk underbart goda. Njut gärna med en god kopp kaffe.

    Cannoli

Artiklar (1540)

Nu unnar vi oss!

Maffiga nyårsdesserter

Recept på svustiga nyårsdesserter som får prick alla att storkna pga så goda.

Sagolikt sött

Sött på rekordtid!

Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.

Glassigt!

Krans av glass och bär

Skapa er egen glasstårta med bär och choklad! Perfekt till jul- och nyårsbordet.