Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus

Denna ljuvligt lyxiga dessert har allt och lite till. Söt och salt kolapannacotta, len chokladmousse med en bitter touch och syrliga clementiner. Smula över några chokladcookies på toppen för gott crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Ingredienser
8 portioner
Pannacotta
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1 burk dulce de leche (à 397 g)
1/2 tsk flingsalt
Chokladmousse
3 dl vispgrädde
100 g hackad mörk bakchoklad (55 %) eller chokladknappar
Vid servering
clementiner
färska hallon
krossade chokladcookies
Gör så här
04:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3078 KJ / 735 kCal
Fett54 g
Salt0.88 g
Kolhydrater51 g
Protein10 g
Kommentarer
19 stGott! Blev årets nyårsdessert och gick hem hos alla i sällskapet (1-40år). Gick fint att vispa moussen när den var riktigt kall! Går att variera toppingen om man vill, vi körde med blåbär
Charlotta
Hejsan, Går det att byta ut gelatinet mot agar agar istället och hur mkt isåfall?
Tanja natalie
Hej! Det har vi inte provat, om du provar får du gärna dela med dig av resultatet:-) Hälsningar Leif
ICA-köket
Wow vilken dessert! 🤩 Enkelt recept och sååå gott!! Pannacottan blev lite åt det lösare hållet, men hellre det än för hård och stabbig. Funderar på att ha i en klick messmör nästa gång för att få ännu mer saltkolasmak. Chokladmoussen blev ljuvlig! Det blev ganska mycket mousse, men barnen tyckte om den så det blev gott om dessert till både barn och vuxna ☺️ Gillar inte kombon choklad och citrus så jag serverade med färska hallon, krossad daim och hackade torrostade hasselnötter - mums!
Kerstin
Väldigt uppskattad efterrätt bland de vuxna. Barnen 5-8 år gillade den dock inte.
Stefan
Gott! Kanske inte den vackraste efterrätten jag sett rent färgmässigt, men väldigt smaskig. Hade inga problem att vispa grädden, men jag kylde ned smeten till 2 grader innan vispning. Bytte chokladkakorna mot hackade kanderade nötter, blev också bra.
Maria
Väldig god dessert. Dock är det helt omöjligt att vispa chockladmousse när man värmt grädden även om man låter den kallna. Jag vispar istället grädde först och smälter chokladen för sig, och sen blandar ihop som man brukar göra när man gör chokladmousse. Lite syrliga apelsinklyftor på toppen bryter av fint!
Catharina
Helene: Jag frågade på systembolaget, de rekommenderade dessertvin "Moscato D'Asti".
Hanna
Vad skulle ni välja att dricka till denna dessert?
Helene
Väldigt god! Inte för söt/sliskig. Hade funkat att bara göra pannacottan och toppa med lite hallon och något krispigt med.
Ida
Jag följde receptet.för själva pannacottan, i övrigt skar jag små bitar av persimoner (frukt) och lade hälften i botten och resten ovanpå efter att pannacottan hade stelnat. Receptet för själva pannacottan var väldigt bra! Fin konsistens och inte för hård/lös. Den lilla duetten med flingsaltet höjde smakern på ett bra sätt. Portionen var mycket lagom,, ska man ha mousse och kakor, skulle jag nog halvera receptet.
Maj