Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus

Betyg 4.4 av 5.183 personer har röstat
Receptet har 19 kommentarer
Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus

Denna ljuvligt lyxiga dessert har allt och lite till. Söt och salt kolapannacotta, len chokladmousse med en bitter touch och syrliga clementiner. Smula över några chokladcookies på toppen för gott crunch.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Pannacotta upplagd i flera små portionsskålar på fot. Toppad med chokladmousse och färska bär.

Ingredienser

8 portioner

Pannacotta

2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1 burk dulce de leche (à 397 g)
1/2 tsk flingsalt

Chokladmousse

3 dl vispgrädde
100 g hackad mörk bakchoklad (55 %) eller chokladknappar

Vid servering

clementiner
färska hallon
krossade chokladcookies

Gör så här

04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

19 st
  • Gott! Blev årets nyårsdessert och gick hem hos alla i sällskapet (1-40år). Gick fint att vispa moussen när den var riktigt kall! Går att variera toppingen om man vill, vi körde med blåbär

    Charlotta

  • Hejsan, Går det att byta ut gelatinet mot agar agar istället och hur mkt isåfall?

    Tanja natalie

    Hej! Det har vi inte provat, om du provar får du gärna dela med dig av resultatet:-) Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Wow vilken dessert! 🤩 Enkelt recept och sååå gott!! Pannacottan blev lite åt det lösare hållet, men hellre det än för hård och stabbig. Funderar på att ha i en klick messmör nästa gång för att få ännu mer saltkolasmak. Chokladmoussen blev ljuvlig! Det blev ganska mycket mousse, men barnen tyckte om den så det blev gott om dessert till både barn och vuxna ☺️ Gillar inte kombon choklad och citrus så jag serverade med färska hallon, krossad daim och hackade torrostade hasselnötter - mums!

    Kerstin

  • Väldigt uppskattad efterrätt bland de vuxna. Barnen 5-8 år gillade den dock inte.

    Stefan

  • Gott! Kanske inte den vackraste efterrätten jag sett rent färgmässigt, men väldigt smaskig. Hade inga problem att vispa grädden, men jag kylde ned smeten till 2 grader innan vispning. Bytte chokladkakorna mot hackade kanderade nötter, blev också bra.

    Maria

  • Väldig god dessert. Dock är det helt omöjligt att vispa chockladmousse när man värmt grädden även om man låter den kallna. Jag vispar istället grädde först och smälter chokladen för sig, och sen blandar ihop som man brukar göra när man gör chokladmousse. Lite syrliga apelsinklyftor på toppen bryter av fint!

    Catharina

  • Helene: Jag frågade på systembolaget, de rekommenderade dessertvin "Moscato D'Asti".

    Hanna

  • Vad skulle ni välja att dricka till denna dessert?

    Helene

  • Väldigt god! Inte för söt/sliskig. Hade funkat att bara göra pannacottan och toppa med lite hallon och något krispigt med.

    Ida

  • Jag följde receptet.för själva pannacottan, i övrigt skar jag små bitar av persimoner (frukt) och lade hälften i botten och resten ovanpå efter att pannacottan hade stelnat. Receptet för själva pannacottan var väldigt bra! Fin konsistens och inte för hård/lös. Den lilla duetten med flingsaltet höjde smakern på ett bra sätt. Portionen var mycket lagom,, ska man ha mousse och kakor, skulle jag nog halvera receptet.

    Maj

Näringsvärde per portion

Energi3078 KJ / 735 kCal
Fett54 g
Salt0.88 g
Kolhydrater51 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Apelsin- och chokladlatte
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Snickers i glas
    Betyg 3.9 av 5.47 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fyllda pepparkakor med kolasmörkräm
    Betyg 4.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad