Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus

Denna ljuvligt lyxiga dessert har allt och lite till. Söt och salt kolapannacotta, len chokladmousse med en bitter touch och syrliga clementiner. Smula över några chokladcookies på toppen för gott crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Ingredienser
8 portioner
Pannacotta
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1 burk dulce de leche (à 397 g)
1/2 tsk flingsalt
Chokladmousse
3 dl vispgrädde
100 g hackad mörk bakchoklad (55 %) eller chokladknappar
Vid servering
clementiner
färska hallon
krossade chokladcookies
Gör så här
04:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3078 KJ / 735 kCal
Fett54 g
Salt0.88 g
Kolhydrater51 g
Protein10 g
Kommentarer
Gott! Blev årets nyårsdessert och gick hem hos alla i sällskapet (1-40år). Gick fint att vispa moussen när den var riktigt kall! Går att variera toppingen om man vill, vi körde med blåbär
Charlotta
2024-12-31Hejsan, Går det att byta ut gelatinet mot agar agar istället och hur mkt isåfall?
Tanja natalie
2024-12-27Hej! Det har vi inte provat, om du provar får du gärna dela med dig av resultatet:-) Hälsningar Leif
ICA-köket
2024-12-27Wow vilken dessert! 🤩 Enkelt recept och sååå gott!! Pannacottan blev lite åt det lösare hållet, men hellre det än för hård och stabbig. Funderar på att ha i en klick messmör nästa gång för att få ännu mer saltkolasmak. Chokladmoussen blev ljuvlig! Det blev ganska mycket mousse, men barnen tyckte om den så det blev gott om dessert till både barn och vuxna ☺️ Gillar inte kombon choklad och citrus så jag serverade med färska hallon, krossad daim och hackade torrostade hasselnötter - mums!
Kerstin
2024-02-25