Denna ljuvligt lyxiga dessert har allt och lite till. Söt och salt kolapannacotta, len chokladmousse med en bitter touch och så syrliga clementiner. Smula över några chokladcookies på toppen för gott crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Fri från gluten och ägg om chokladcookies utesluts.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt uppskattad efterrätt bland de vuxna. Barnen 5-8 år gillade den dock inte.
Stefan
2022-06-05Gott! Kanske inte den vackraste efterrätten jag sett rent färgmässigt, men väldigt smaskig. Hade inga problem att vispa grädden, men jag kylde ned smeten till 2 grader innan vispning. Bytte chokladkakorna mot hackade kanderade nötter, blev också bra.
Maria
2022-01-10Väldig god dessert. Dock är det helt omöjligt att vispa chockladmousse när man värmt grädden även om man låter den kallna. Jag vispar istället grädde först och smälter chokladen för sig, och sen blandar ihop som man brukar göra när man gör chokladmousse. Lite syrliga apelsinklyftor på toppen bryter av fint!
Catharina
2022-01-01