Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus

Denna ljuvligt lyxiga dessert har allt och lite till. Söt och salt kolapannacotta, len chokladmousse med en bitter touch och så syrliga clementiner. Smula över några chokladcookies på toppen för gott crunch.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinblad i kallt vatten.
  2. Pannacotta: Koka upp vispgrädde i en kastrull, ta från värmen. Vispa genast ner dulce de leche eller karamelliserad mjölk. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem under fortsatt vispning. Rör ner flingsalt.
  3. Häll smeten i 8 glas (för 8 port). Ställ i kylen minst 4 timmar.
  4. Chokladmousse: Värm vispgrädde (koka ej). Ta från värmen och rör ner choklad. Låt svalna helt i kylen.
  5. Vid servering: Vispa chokladmoussen fluffig. Toppa pannacottan med moussen, clementiner skurna i hinnfria klyftor och krossade chokladcookies.

För alla

Fri från gluten och ägg om chokladcookies utesluts.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 8
Pannacotta
  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 burk dulce de leche eller karamelliserad mjölk (à 397 g)
  • 1/2 tsk flingsalt
Chokladmousse
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g hackad mörk choklad
Vid servering
  • 4 clementiner
  • 8 krossade chokladcookies
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3078 kJ / 735 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept