Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus

169
16
Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus

Denna ljuvligt lyxiga dessert har allt och lite till. Söt och salt kolapannacotta, len chokladmousse med en bitter touch och så syrliga clementiner. Smula över några chokladcookies på toppen för gott crunch.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus

Ingredienser

8 portioner

Pannacotta

2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1 burk dulce de leche eller karamelliserad mjölk (à 397 g)
1/2 tsk flingsalt

Chokladmousse

3 dl vispgrädde
100 g hackad mörk choklad

Vid servering

4 clementiner
8 krossade chokladcookies

För alla

Fri från gluten och ägg om chokladcookies utesluts.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

169

Kommentarer

Stefan

2022-06-05

Väldigt uppskattad efterrätt bland de vuxna. Barnen 5-8 år gillade den dock inte.

Maria

2022-01-10

Gott! Kanske inte den vackraste efterrätten jag sett rent färgmässigt, men väldigt smaskig. Hade inga problem att vispa grädden, men jag kylde ned smeten till 2 grader innan vispning. Bytte chokladkakorna mot hackade kanderade nötter, blev också bra.

Catharina

2022-01-01

Väldig god dessert. Dock är det helt omöjligt att vispa chockladmousse när man värmt grädden även om man låter den kallna. Jag vispar istället grädde först och smälter chokladen för sig, och sen blandar ihop som man brukar göra när man gör chokladmousse. Lite syrliga apelsinklyftor på toppen bryter av fint!

Näringsvärde per portion

Energi 3078 KJ / 735 kCal
Fett 54 g
Salt 0.88 g
Kolhydrater 51 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden