Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus
Denna ljuvligt lyxiga dessert har allt och lite till. Söt och salt kolapannacotta, len chokladmousse med en bitter touch och syrliga clementiner. Smula över några chokladcookies på toppen för gott crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
8 portioner
Pannacotta
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1 burk dulce de leche (à 397 g)
1/2 tsk flingsalt
Chokladmousse
3 dl vispgrädde
100 g hackad mörk bakchoklad (55 %)
Vid servering
clementiner
färska hallon
krossade chokladcookies
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3078 KJ / 735 kCal
Fett54 g
Salt0.88 g
Kolhydrater51 g
Protein10 g
Kommentarer
Wow vilken dessert! 🤩 Enkelt recept och sååå gott!! Pannacottan blev lite åt det lösare hållet, men hellre det än för hård och stabbig. Funderar på att ha i en klick messmör nästa gång för att få ännu mer saltkolasmak. Chokladmoussen blev ljuvlig! Det blev ganska mycket mousse, men barnen tyckte om den så det blev gott om dessert till både barn och vuxna ☺️ Gillar inte kombon choklad och citrus så jag serverade med färska hallon, krossad daim och hackade torrostade hasselnötter - mums!
Kerstin
2024-02-25Väldigt uppskattad efterrätt bland de vuxna. Barnen 5-8 år gillade den dock inte.
Stefan
2022-06-05Gott! Kanske inte den vackraste efterrätten jag sett rent färgmässigt, men väldigt smaskig. Hade inga problem att vispa grädden, men jag kylde ned smeten till 2 grader innan vispning. Bytte chokladkakorna mot hackade kanderade nötter, blev också bra.
Maria
2022-01-10