Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus

124
7
Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus

Denna ljuvligt lyxiga dessert har allt och lite till. Söt och salt kolapannacotta, len chokladmousse med en bitter touch och så syrliga clementiner. Smula över några chokladcookies på toppen för gott crunch.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus

Ingredienser

8 portioner

Pannacotta

2
gelatinblad
4 dl
vispgrädde
1
burk dulce de leche eller karamelliserad mjölk (à 397 g)
1/2 tsk
flingsalt

Chokladmousse

3 dl
vispgrädde
100 g
hackad mörk choklad

Vid servering

4
clementiner
8
krossade chokladcookies

För alla

Fri från gluten och ägg om chokladcookies utesluts.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

124

Kommentarer

Malena

8/8/2020

Vispar och vispar men chokladmoussen vill inte bli fuffig.. vad gör jag för fel?? Alla andra recept jag tittar på ska det antingen vara äggula i eller så ska grädden vispas först innan chokladen kommer i. Jag har bara värmt grädden, inte kokat den och den har stått över 4 h i kyl innan jag vispade. Inget händer. Lika lös som ovispad

Redaktionen ICAse

8/8/2020

Hej Malena! Ursäkta sent svar. Hmm... det är viktigt att grädden blir iskall innan den vispas. Annars är det tyvärr svårt att veta vad som har gått fel när du gjorde moussen. Hälsningar Elina

Amanda

3/9/2019

Hade lite krossade och rostade hasselnötter istället för choklad cookies!! Väldigt gott!

Mikaela

1/24/2019

Hur stora gelatin blad är det?

Redaktionen ICAse

1/24/2019

Hej Mikaela! Har nog bara sett en storlek i affären, så köp den förpackning du ser. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3078 KJ / 735 kCal
Fett 54 g
Salt 0.88 g
Kolhydrater 51 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept