Ett gott nytt år!

Nyårsdesserter - topplista!

Den festliga och lyxiga efterrätten är nyårsmenyns höjdpunkt för många. Här listar vi våra bästa recept på desserter, klassiker och nykomlingar, som kommer att imponera på dina nyårsgäster.
Tips! Se flera underbara och goda desserter till nyår.

Topplista på efterrätter till nyår

Avrunda årets sista festmåltid med en lyxig dessert. Här listar vi våra bästa desserter perfekta till nyår. 

  • Pannacotta

    Pannacotta

    Betyg 4.8 av 5.
    104 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer.

    Klassiskt grundrecept på pannacotta, som är en underbart god efterrätt med lyxig känsla. Pannacottan, italienarnas klassiska efterrätt, får här en fin vaniljsmak från vaniljstången som kokas med grädden och den serveras allra helst med färska bär.

    Pannacotta
  • Sviss med citron, björnbär och lakrits

    Sviss med citron, björnbär och lakrits

    Betyg 4.7 av 5.
    28 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Här har du en marängsviss med twist! Syrliga björnbär möter söta maränger och krämig vaniljglass. Vaniljglassen varvas med lemoncurd, björnbär och grädde med smak av lakrits. Snabb, enkel och lyxig dessert, bättre blir det knappast!

    Sviss med citron, björnbär och lakrits
  • Glasstårta tiramisu

    Glasstårta tiramisu

    Betyg 3.9 av 5.
    28 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer.

    Krämig vaniljglass och kaffe i kombination med den lite bittra likören amaretto ger smak till denna höjdarefterrätt. Glasstårtan är perfekt som nyårsdessert då den går att göra i förväg och frysa in. Pudra bara över kakao vid servering.

    Glasstårta tiramisu
  • Pannacotta med grapefrukt

    Pannacotta med grapefrukt

    Betyg 5 av 5.
    9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Den omåttligt populära efterrätten pannacotta är både enkel och god! Här smaksätts den med grapefrukt och serveras med filéer av grapefrukt, vispad vaniljgrädde och hackade pistagenötter. Addera lite röd karamellfärg om du vill ha en rosa pannacotta!

    Pannacotta med grapefrukt
  • Gino

    Gino

    Betyg 4.6 av 5.
    139 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer.

    Ugnsgratinerad frukt med vit choklad är en klassisk efterrätt som skapades på stockholmskrogarna i början på 90-talet. Denna enkla och läckra dessert innehåller endast bananer, kiwi, jordgubbar och vit choklad och blir klar på 5 snabba minuter i ugnen. Serveras med vaniljglass.

    Gino
  • Godaste chokladmoussen

    Godaste chokladmoussen

    Betyg 3.2 av 5.
    372 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer.

    Godaste chokladmoussen, vi lovar! Den här klassiska chokladmoussen kan du lugnt förbereda och servera som efterrätt vilken nyårsafton, lördagkväll eller parmiddag som helst. Smält bara choklad, blanda med äggulor, tillsätt florsocker och om du vill kan du smaksätta med lite apelsin och kaffe. Vispa grädde och vänd ned i smeten. Häll upp chokladmoussen i glas och servera efter några timmar i kylen.

    Godaste chokladmoussen
  • Glassbomb med italiensk maräng

    Glassbomb med italiensk maräng

    Betyg 4.5 av 5.
    28 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer.

    Finns det något mer festligt än en glassbomb? Under ett fluffigt täcke av italiensk maräng gömmer sig lager av krämig vaniljglass och sötsyrlig sorbet på en krispig botten av maräng. En riktigt smakbomb till nyårsdessert!

    Glassbomb med italiensk maräng
  • Granité på citrus med crème fraiche och maräng

    Granité på citrus med crème fraiche och maräng

    Betyg 4.5 av 5.
    20 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer.

    Sugen på en fräsch efterrätt? Gör granité av saftig citrus och servera med frisk crème fraiche och flarn av hemgjord maräng kryddad med svartpeppar. En oväntad och magiskt god smakkombination som garanterat gör succé hos gästerna!

    Granité på citrus med crème fraiche och maräng
  • Karamelliserad ananas med kokossorbet

    Karamelliserad ananas med kokossorbet

    Betyg 3.8 av 5.
    9 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer.

    Låt karamelliserad ananas bli en ljuvlig och festlig dessert tillsammans med hemgjord kokossorbet. Du gör sorbeten i glassmaskin av mjölk, socker, honung, kokosmjölk och limejuice.

    Karamelliserad ananas med kokossorbet
  • Crème brûlée

    Crème brûlée

    Betyg 4.1 av 5.
    1035 personer har röstat
    Receptet har 93 kommentarer.

    En riktig klassiker bland desserter! Crème brûlée är en högklassig efterrätt som imponerar. Vid serveringen strör du socker på desserten och bränner sockret snabbt med en brännare för att få till den läckert knäckiga ytan.

    Crème brûlée
  • Pannacottapaj med pistage, choklad och hallon

    Pannacottapaj med pistage, choklad och hallon

    Betyg 3.7 av 5.
    32 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer.

    Smarrigare pannacottapaj med vit choklad än denna hittar du inte. Pannacottapajen passar bra till efterrätt på nyår men du kan naturligtvis servera den hela året. Toppa pajen med pannacotta med fräscha hallon och gärna mynta.

    Pannacottapaj med pistage, choklad och hallon
  • Chokladmousse på kakao med jordnötscrunch

    Chokladmousse på kakao med jordnötscrunch

    Betyg 3.1 av 5.
    27 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer.

    Chokladmousse på kakao med jordnötsströssel säger du när du serverar detta till gästerna! Låt de sedan gissa den hemliga ingrediensen. Ok, vi skvallrar – det är avokado. Med kakao, vanilj, honung, avokado, salta jordnötter och finriven mörk choklad lämnar denna lena och mäktiga kreation inget kvar att önska.

    Chokladmousse på kakao med jordnötscrunch
  • Ananas "baked Alaska"

    Ananas "baked Alaska"

    Betyg 4.4 av 5.
    22 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer.

    Baked Alaska är ett annat ord för den klassiska franska desserten glace au four. Här i en variant med smör- och romstekt ananas, italiensk maräng och rostad kokos. En spektakulär och rasande grann dessert!

    Ananas "baked Alaska"
  • Semifreddo med rostad vit choklad och hallon

    Semifreddo med rostad vit choklad och hallon

    Betyg 4.6 av 5.
    44 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer.

    Semifreddo är en typ av glass som görs utan glassmaskin, liknande parfait. I detta recept gör vi semifreddon på en bas av mascarpone, grädde och ägg, som vi smaksätter med rostad vit choklad och serverar med hallon.

    Semifreddo med rostad vit choklad och hallon
  • Yoghurtpannacotta med citrussallad

    Yoghurtpannacotta med citrussallad

    Betyg 4.4 av 5.
    11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Yoghurt i pannacottan gör den extra fräsch! Här serverar vi den eleganta efterrätten med en sötsyrlig citrussallad och krispiga krutonger av sockerkaka. Yoghurtpannacotta är både enkelt att förbereda dagen innan och smidigt att göra till många.

    Yoghurtpannacotta med citrussallad
  • Fryst choklad- och hasselnötscheesecake

    Fryst choklad- och hasselnötscheesecake

    Betyg 4 av 5.
    82 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer.

    Cornflakes, hasselnötskräm, choklad och färskost. Tänk att så få ingredienser kan blandas till något så underbart och mäktigt gott som denna drömmiga cheesecake! På jakt efter den perfekta desserten? Som du lätt kan förbereda? This is it.

    Fryst choklad- och hasselnötscheesecake
  • Mousse med kardemumma, äpple och rostad vit choklad

    Mousse med kardemumma, äpple och rostad vit choklad

    Betyg 3.8 av 5.
    33 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer.

    För en enkel men lyxig efterrätt som passar perfekt till nyår: gör ljuvligt fluffig mousse med smak av kardemumma, och toppa kardemummamoussen med krispigt rostad vit choklad och saftiga bitar av äpple.

    Mousse med kardemumma, äpple och rostad vit choklad
  • Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötter

    Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötter

    Betyg 4.8 av 5.
    41 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer.

    Semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en magiskt god glassdessert med vispgrädde och ägg. Perfekt när du vill ha en dessert som kan göras i förväg! Här smaksätter vi semifreddon med choklad och toppar med dulce de leche och rostade hasselnötter.

    Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötter

Artiklar (1562)

Sagolikt sött

Sött på rekordtid!

Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.

Nu unnar vi oss!

Maffiga nyårsdesserter

Recept på svustiga nyårsdesserter som får prick alla att storkna pga så goda.