Ett gott nytt år!

Efterrätter till nyår – topplista!

Den festliga och lyxiga efterrätten är nyårsmenyns höjdpunkt för många. Här listar vi våra bästa recept på desserter, klassiker och nykomlingar, som kommer att imponera på dina nyårsgäster.

Cloetta
Tre påsar Polly i smakerna Original, Milkchoco och Juleskum

Fyll godisskålen till nyår

Det är alltid en bra idé att duka fram några skålar med godis på nyår och då går Polly går alltid hem. Bjud på älskade klassiker som Polly Original och Polly Milkchoco eller förläng julens smaker lite med Polly Juleskum? Gottigt!

Köp Polly och annat godis

Topplista på efterrätter till nyår

Avrunda årets sista festmåltid med en lyxig dessert. Här listar vi våra bästa desserter perfekta till nyår. 

  • Perfekt chokladfondant

    Perfekt chokladfondant

    Betyg 3.4 av 5.
    373 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer.

    Vår godaste chokladfondant är som en perfekt liten chokladvulkan, full med rinnig choklad. Det är en klassisk chokladfondant på kakao som du kan förbereda dagen innan och grädda precis innan servering. Det bästa är att du kan göra fondanten till din egen genom att lägga en ruta av din favoritchoklad i mitten.

    Perfekt chokladfondant
  • Pannacotta

    Pannacotta

    Betyg 4.8 av 5.
    121 personer har röstat
    Receptet har 24 kommentarer.

    Klassiskt grundrecept på pannacotta, som är en underbart god efterrätt med lyxig känsla. Pannacottan, italienarnas klassiska efterrätt, får här en fin vaniljsmak från vaniljstången som kokas med grädden och den serveras allra helst med färska bär.

    Pannacotta
  • Tiramisu

    Tiramisu

    Betyg 3.6 av 5.
    485 personer har röstat
    Receptet har 61 kommentarer.

    Gör din egen lyxiga tiramisu med detta härliga recept! Häll ner len mascarpone- och äggsmet med konjak i en form där botten är täckt av smakliga, espressodoppade savoiardikex. Ställ in i kylen över natten och servera tiramisun pudrad med kakao och färska hallon.

    Tiramisu
  • Crème brûlée

    Crème brûlée

    Betyg 4.1 av 5.
    1066 personer har röstat
    Receptet har 98 kommentarer.

    En riktig klassiker bland desserter! Crème brûlée är en högklassig efterrätt som imponerar. Vid serveringen strör du socker på desserten och bränner sockret snabbt med en brännare för att få till den läckert knäckiga ytan.

    Crème brûlée
  • Klassisk chokladmousse

    Klassisk chokladmousse

    Betyg 4.4 av 5.
    10 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Upptäck vårt klassiska recept på chokladmousse, perfekt när du behöver enkel men lyxig och krämig efterrätt. Denna enkla chokladmousse är en klassisk chokladdessert som passar utmärkt till alla tillfällen. Följ stegen nedan och imponera med en hemgjord mousse som smälter i munnen. Smaksätta gärna med lite apelsin och kaffe för en dessert med extra twist.

    Klassisk chokladmousse
  • Glasstårta tiramisu

    Glasstårta tiramisu

    Betyg 3.9 av 5.
    28 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer.

    Krämig vaniljglass och kaffe i kombination med den lite bittra likören amaretto ger smak till denna höjdarefterrätt. Glasstårtan är perfekt som nyårsdessert då den går att göra i förväg och frysa in. Pudra bara över kakao vid servering.

    Glasstårta tiramisu
  • Gino

    Gino

    Betyg 4.5 av 5.
    144 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer.

    Ugnsgratinerad frukt med vit choklad är en klassisk efterrätt som skapades på stockholmskrogarna i början på 90-talet. Denna enkla och läckra dessert innehåller endast bananer, kiwi, jordgubbar och vit choklad och blir klar på 5 snabba minuter i ugnen. Serveras med vaniljglass.

    Gino
  • Daimpannacotta

    Daimpannacotta

    Betyg 4.4 av 5.
    289 personer har röstat
    Receptet har 36 kommentarer.

    Bjud på en liten daimpannacotta till dessert och imponera stort på dina gäster. Med några få men goda ingredienser kokar du enkelt ihop denna efterrätt som ingen kan motstå. Servera pannacottan med vispad grädde och bär.

    Daimpannacotta
  • Vit chokladmousse

    Vit chokladmousse

    Betyg 4 av 5.
    41 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Ett fantastiskt gott recept på vit chokladmousse som passar utmärkt att servera till efterrätt. Du gör desserten av vit choklad, grädde, ägg och vit rom. Lyxigt och oemotståndligt!

    Vit chokladmousse
  • Vispad pannacotta med hallon och havresmul

    Vispad pannacotta med hallon och havresmul

    Betyg 4.4 av 5.
    49 personer har röstat
    Receptet har 16 kommentarer.

    Har du provat vispad pannacotta? Samma goda smak men med en luftigare konsistens! Bjud på den fluffiga vaniljpannacottan tillsammans med hallon marinerade i te och ett knaprigt havresmul.

    Vispad pannacotta med hallon och havresmul
  • Hallonmousse med rostad vit choklad

    Hallonmousse med rostad vit choklad

    Betyg 3 av 5.
    11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer.

    Att ta en tugga av den här ljuvliga hallonmoussen är som att bita i ett sött, rosa och fluffigt moln. Servera moussen med vit choklad som rostas krispig, vispad grädde och färska hallon. 

    Hallonmousse med rostad vit choklad
  • Enkel efterrätt - syrlig sviss i glas

    Enkel efterrätt - syrlig sviss i glas

    Betyg 4.8 av 5.
    19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer.

    Den här enkla efterrätten är perfekt för fest, middagsbjudning eller nyår! Det är som en tjusig, fräsch och lite syrlig variant av marängsviss. En superenkel dessert i glas som du svänger ihop med bara 4 ingredienser – frukt, färdig sorbet, vispgrädde och maränger. Vi gör den på citrusfrukter men du kan anpassa som du vill!

    Enkel efterrätt - syrlig sviss i glas
  • Glassbomb med italiensk maräng

    Glassbomb med italiensk maräng

    Betyg 4.5 av 5.
    28 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer.

    Finns det något mer festligt än en glassbomb? Under ett fluffigt täcke av italiensk maräng gömmer sig lager av krämig vaniljglass och sötsyrlig sorbet på en krispig botten av maräng. En riktigt smakbomb till nyårsdessert!

    Glassbomb med italiensk maräng
  • Nyårstårta

    Nyårstårta

    Betyg 5 av 5.
    2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Imponera på nyårsgästerna med en nyårstårta dekorerad som en klocka! Varva tårtbottnar med en härligt syrlig passionsfruktscurd, toppa med grädde smaksatt med rostad kokos och dekorera som en klocka. Gott nytt år!

    Nyårstårta
  • Citrontiramisu

    Citrontiramisu

    Betyg 4.4 av 5.
    10 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer.

    Gör en citrontiramisu med limoncello! Tiramisu betyder pigga upp mig på italienska vilket är en utmärkt beskrivning på denna variant med fräsch och uppiggande smak av citron.

    Citrontiramisu
  • Nutella semifreddo

    Nutella semifreddo

    Betyg 4.6 av 5.
    78 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer.

    En semifreddo med Nutella är lyxig nog att servera som efterrätt på nyår. Elvispen kommer att gå varm – du vispar först äggulor med socker, sedan äggvitor och sist grädde som du marmorerar med Nutellan. Blanda med maränger och servera i glas eller skålar. Dekorera med mer Nutella, salta jordnötter och annat gott. Ställ in i frysen i tre timmar.

    Nutella semifreddo
  • Lyxig nyårsdessert i glas

    Lyxig nyårsdessert i glas

    Betyg 5 av 5.
    1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    En chokladdröm till efterrätt i glas som verkligen imponerar på gästerna, men som faktiskt är busenkel att svänga ihop! Bjud på denna lyxiga nyårsdessert med enkel chokladmousse, bitar av kladdkaka, färska hallon, rostad vit choklad och vackra chokladdekorationer.

    Lyxig nyårsdessert i glas
  • Kolacheesecake med popcorn

    Kolacheesecake med popcorn

    Betyg 5 av 5.
    1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Fryst kolacheesecake som toppas med en otrolig kolasås och popcorn. Perfekt att servera som dessert på nyår och vid andra festliga tillfällen.

    Kolacheesecake med popcorn

Artiklar (1603)

Sagolikt sött

Sött på rekordtid!

Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.