Sött på rekordtid!
Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.
Den festliga och lyxiga efterrätten är nyårsmenyns höjdpunkt för många. Här listar vi våra bästa recept på desserter, klassiker och nykomlingar, som kommer att imponera på dina nyårsgäster.
Tips! Se flera underbara och goda desserter till nyår.
Avrunda årets sista festmåltid med en lyxig dessert. Här listar vi våra bästa desserter perfekta till nyår.
Klassiskt grundrecept på pannacotta, som är en underbart god efterrätt med lyxig känsla. Pannacottan, italienarnas klassiska efterrätt, får här en fin vaniljsmak från vaniljstången som kokas med grädden och den serveras allra helst med färska bär.
Här har du en marängsviss med twist! Syrliga björnbär möter söta maränger och krämig vaniljglass. Vaniljglassen varvas med lemoncurd, björnbär och grädde med smak av lakrits. Snabb, enkel och lyxig dessert, bättre blir det knappast!
Krämig vaniljglass och kaffe i kombination med den lite bittra likören amaretto ger smak till denna höjdarefterrätt. Glasstårtan är perfekt som nyårsdessert då den går att göra i förväg och frysa in. Pudra bara över kakao vid servering.
Den omåttligt populära efterrätten pannacotta är både enkel och god! Här smaksätts den med grapefrukt och serveras med filéer av grapefrukt, vispad vaniljgrädde och hackade pistagenötter. Addera lite röd karamellfärg om du vill ha en rosa pannacotta!
Ugnsgratinerad frukt med vit choklad är en klassisk efterrätt som skapades på stockholmskrogarna i början på 90-talet. Denna enkla och läckra dessert innehåller endast bananer, kiwi, jordgubbar och vit choklad och blir klar på 5 snabba minuter i ugnen. Serveras med vaniljglass.
Godaste chokladmoussen, vi lovar! Den här klassiska chokladmoussen kan du lugnt förbereda och servera som efterrätt vilken nyårsafton, lördagkväll eller parmiddag som helst. Smält bara choklad, blanda med äggulor, tillsätt florsocker och om du vill kan du smaksätta med lite apelsin och kaffe. Vispa grädde och vänd ned i smeten. Häll upp chokladmoussen i glas och servera efter några timmar i kylen.
Finns det något mer festligt än en glassbomb? Under ett fluffigt täcke av italiensk maräng gömmer sig lager av krämig vaniljglass och sötsyrlig sorbet på en krispig botten av maräng. En riktigt smakbomb till nyårsdessert!
Sugen på en fräsch efterrätt? Gör granité av saftig citrus och servera med frisk crème fraiche och flarn av hemgjord maräng kryddad med svartpeppar. En oväntad och magiskt god smakkombination som garanterat gör succé hos gästerna!
Låt karamelliserad ananas bli en ljuvlig och festlig dessert tillsammans med hemgjord kokossorbet. Du gör sorbeten i glassmaskin av mjölk, socker, honung, kokosmjölk och limejuice.
En riktig klassiker bland desserter! Crème brûlée är en högklassig efterrätt som imponerar. Vid serveringen strör du socker på desserten och bränner sockret snabbt med en brännare för att få till den läckert knäckiga ytan.
Smarrigare pannacottapaj med vit choklad än denna hittar du inte. Pannacottapajen passar bra till efterrätt på nyår men du kan naturligtvis servera den hela året. Toppa pajen med pannacotta med fräscha hallon och gärna mynta.
Chokladmousse på kakao med jordnötsströssel säger du när du serverar detta till gästerna! Låt de sedan gissa den hemliga ingrediensen. Ok, vi skvallrar – det är avokado. Med kakao, vanilj, honung, avokado, salta jordnötter och finriven mörk choklad lämnar denna lena och mäktiga kreation inget kvar att önska.
Baked Alaska är ett annat ord för den klassiska franska desserten glace au four. Här i en variant med smör- och romstekt ananas, italiensk maräng och rostad kokos. En spektakulär och rasande grann dessert!
Semifreddo är en typ av glass som görs utan glassmaskin, liknande parfait. I detta recept gör vi semifreddon på en bas av mascarpone, grädde och ägg, som vi smaksätter med rostad vit choklad och serverar med hallon.
Yoghurt i pannacottan gör den extra fräsch! Här serverar vi den eleganta efterrätten med en sötsyrlig citrussallad och krispiga krutonger av sockerkaka. Yoghurtpannacotta är både enkelt att förbereda dagen innan och smidigt att göra till många.
Cornflakes, hasselnötskräm, choklad och färskost. Tänk att så få ingredienser kan blandas till något så underbart och mäktigt gott som denna drömmiga cheesecake! På jakt efter den perfekta desserten? Som du lätt kan förbereda? This is it.
För en enkel men lyxig efterrätt som passar perfekt till nyår: gör ljuvligt fluffig mousse med smak av kardemumma, och toppa kardemummamoussen med krispigt rostad vit choklad och saftiga bitar av äpple.
Semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en magiskt god glassdessert med vispgrädde och ägg. Perfekt när du vill ha en dessert som kan göras i förväg! Här smaksätter vi semifreddon med choklad och toppar med dulce de leche och rostade hasselnötter.
Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.
Signerad kocken Joel Åhlin. Inspireras av ett antal magiska recept perfekta till nyår.
Lyxiga, enkla och perfekta tilltugg att fira in det nya året med.
Recept på svustiga nyårsdesserter som får prick alla att storkna pga så goda.
Inled årets sista festmåltid med någon av dessa goda och galet eleganta förrätter.
Med dessa munsbitar, tilltugg och snittar får festen en glittrig start.