Vispad pannacotta med hallon och havresmul

30
11
Vispad pannacotta med hallon och havresmul

Har du provat vispad pannacotta? Samma goda smak men med en luftigare konsistens! Bjud på den fluffiga vaniljpannacottan tillsammans med hallon marinerade i te och ett knaprigt havresmul.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Vispad pannacotta med hallon och havresmul

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
2 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl matyoghurt (10%)

Havresmul

50 g smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1 litet ägg (à ca 53 g)

Marinerade hallon

3 dl frysta hallon
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl vatten
2 tepåsar (t ex vinbär eller hallon)

Till servering

1 förp färska hallon (à 125 g)

För alla

Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde, yoghurt och smör.

Gör så här

Tips

Gör pannacottan, havresmulet och de marinerade hallonen i förväg. Vid servering: vispa pannacottan och lägg upp.

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Charlotte

2022-01-14

Så himla god efterrätt. Jag kan hålla med om att man kan minska mängden socker i de marinerade hallonen.

Ellen

2022-01-02

Supergott, men fick tyvärr inte till det så vi kunde spritsa - den blev för rinnig. Smaken var det som sagt inget fel på ändå, men något fel måste jag gjort???

Lotten

2022-01-01

Gott men mycket citronsmak.