Vispad pannacotta med hallon och havresmul
Har du provat vispad pannacotta? Samma goda smak men med en luftigare konsistens! Bjud på den fluffiga vaniljpannacottan tillsammans med hallon marinerade i te och ett knaprigt havresmul.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Ingredienser
6 portioner
1 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
2 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl matyoghurt (10%)
Havresmul
50 g smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1 litet ägg (à ca 53 g)
Marinerade hallon
3 dl frysta hallon
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl vatten
2 tepåsar (t ex vinbär eller hallon)
Till servering
1 förp färska hallon (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Skippade yoghurten men hallonen med te i var ju helt makalöst gott och fräscht
Helene
2022-12-31Ska jag vispa med elvisp när yoghurten blandas i?
Ingela
2022-12-31God smak men när panacottan vispades blev den bara lös och rinnig, vad gjorde jag för fel?
Anette
2022-11-12