Vispad pannacotta med hallon och havresmul

Har du provat vispad pannacotta? Samma goda smak men med en luftigare konsistens! Bjud på den fluffiga vaniljpannacottan tillsammans med hallon marinerade i te och ett knaprigt havresmul.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021

Ingredienser
6 portioner
1 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
3/4 dl strösocker
2 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl matyoghurt (10%)
Havresmul
50 g smör
3/4 dl strösocker
1 1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1 litet ägg (à ca 53 g)
Marinerade hallon
3 dl frysta hallon
1 1/2 dl strösocker
3/4 dl vatten
2 tepåsar (t ex vinbär eller hallon)
Till servering
1 förp färska hallon (à 125 g)
Gör så här
08:00:00
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god efterrätt. Efter att pannacottan stelnat i kylen behöver man köra med elvisp en god stund för att den ska gå ihop sig (och inte bli rinnig). Rörde sedan i yoghurten. Den fasta konsistensen håller sig sedan bra i kylen i flera dygn. Sockermängden till hallonen bör vara 1,5 msk till 6 port (ej dl!). Mycket gott att strö lite havssalt på havresmulet.
Malin
2025-01-03Hur får man den spritsbar? Som tidigare kommenterat blev den lös. Men sååå gott! Ska yoghurten i innan den stelnar över natten eller efter? Min pannacotta hade stelnat så fint. Sen precis innan servering blandades yoghurt i. Lös!
Annika
2025-01-01Hade varit bra om receptskaparen kunde svara på alla frågor om den rinniga pannacottan. Hur får man den fluffig? Receptet i sig verkar fantastiskt men det blev fiasko på nyårsafton. Smakerna satt hyfsat och hallonen med svartvinbärs-te var magiska. Så synd på vad som verkar vara en fin dessert.
Hanna
2025-01-01