Karamell som kronan på verket!

Garnera och dekorera med karamell, så gör du!

Med en vacker och dekorativ karamelltopping på efterrätten kan du imponera stort. En garnering som ser komplicerad ut, men som i själva verket inte alls är svår att göra. Vi visar hur du gör, med en enkel film och steg för steg beskrivning!

Karamelldekorationer, så gör du!

Gör din dessert både vacker och god med karamelltopping. Se vår film och steg för steg beskrivning nedan. Och här hittar du receptet "Karamell som kronan på verket".

  1. 1. Blanda ingredienserna

    Värm socker och vatten i en kastrull på medelvärme. Ha i några droppar ättiksprit eller citronjuice. Rör om till sockret har lösts upp.

  2. 2. Koka till karamell

    Koka i 15-20 minuter utan omrörning till det har fått en brun färg och segare konsistens.

  3. 3. Kyl ner

    Kyl i ett kallt vattenbad. Perfekt konsistens är när karamellen är som sirap.

  4. 4. Skapa mönster

    Ringla karamellen med en sked på ett bakplåtspapper. Du väljer själv vilket mönster du vill ha, men du kan exempelvis först ringla i cirklar och därefter uppåt och nedåt ovanpå cirklarna. Använd din stelnade karamell som dekoration till valfri efterrätt.

Artiklar (1511)

Matskola

Dela en hummer!

Se hit och bli en mästare på att dela denna delikatess.

Duka vackert!

Rosenknopp!

Bli en mästare på att vika med vår enkla steg för steg beskrivning.

Glassigt!

Krans av glass och bär

Skapa er egen glasstårta med bär och choklad! Perfekt till jul- och nyårsbordet.

Mums!

Lyxiga efterrätter

Middagens höjdpunkt med extra allt, recept på tjusiga och galet goda efterrätter!