Glass med rårörda lingon, hasselnötscrumble och ingefära dulce de leche

8
1
Glass med rårörda lingon, hasselnötscrumble och ingefära dulce de leche

Syrliga lingon med nötig glass och crumble – kanske den perfekta kombon på glass! Servera på ett tjusigt fat för extra wow-effekt. Dulche de lechen går att förbereda i förväg och har man bråttom går det bra att smaksätta färdig kolasås med ingefära istället.

Glass med rårörda lingon, hasselnötscrumble och ingefära dulce de leche

Ingredienser

6 portioner

Dulche de leche

1 burk kondenserad mjölk (à 397 g)
1 tsk färsk, riven ingefära
1/2 tsk salt

Rårörda lingon

250 g frysta lingon
3 msk strösocker

Hasselnötscrumble

100 g hasselnötter
50 g mandel
60 g smör
3/4 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
1/4 dl strösocker
3/4 dl vetemjöl
1 krm salt

Till servering

1 paket vaniljglass (à 440 ml) med choklad och mandel (t ex Magnum Pints Almond)
1 tsk frystorkade lingon

För alla

Kontrollera innehållet i glassen i övrigt fri från ägg.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Ola

2021-07-12

Grym efterrätt! Bytte nötter mot solros & pumpa frö då en av gästerna har nötallergi.