Glass med rårörda lingon, hasselnötscrumble och ingefära dulce de leche

7
0
Glass med rårörda lingon, hasselnötscrumble och ingefära dulce de leche

Syrliga lingon med nötig glass och crumble – kanske den perfekta kombon på glass! Servera på ett tjusigt fat för extra wow-effekt. Dulche de lechen går att förbereda i förväg och har man bråttom går det bra att smaksätta färdig kolasås med ingefära istället.

Skriv ut
Glass med rårörda lingon, hasselnötscrumble och ingefära dulce de leche

Ingredienser

6 portioner

Dulche de leche

1
burk kondenserad mjölk (à 397 g)
1 tsk
färsk, riven ingefära
1/2 tsk
salt

Rårörda lingon

250 g
frysta lingon
3 msk
strösocker

Hasselnötscrumble

100 g
hasselnötter
50 g
mandel
60 g
smör
3/4 dl
ljust muscovadosocker eller farinsocker
1/4 dl
strösocker
3/4 dl
vetemjöl
1 krm
salt

Till servering

1
paket vaniljglass (à 440 ml) med choklad och mandel (t ex Magnum Pints Almond)
1 tsk
frystorkade lingon

För alla

Kontrollera innehållet i glassen i övrigt fri från ägg.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med Magnum Pints.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Testa liknande recept