Krans av glass och bär
Skapa er egen glasstårta med bär och choklad! Perfekt till jul- och nyårsbordet.
Bjud på en sprakande glassbomb som höjdpunkt på barnkalaset eller som dessert på festmåltiden. Med färdig glass och sorbet är den förvånansvärt enkel att göra. Här visar vi, steg för steg, hur du gör och ger självklart tips på recept och smaksättningar.
Här beskriver vi, steg för steg, hur du bygger en glassbomb med ett inre av uppfriskande sorbet och ett yttre av krämig glass. Antingen använder du dig av färdig sorbet och glass eller av glass som du gör själv.
Ta fram två skålar. En större som rymmer ca 3 liter och en mindre som rymmer ca 1 liter (för ca 10 portioner).
Klä insidan av den större skålen med plastfolie. Låt plastfolien gå en bra bit över kanten.
Tryck ut glass, som du låtit tina i ca 10 minuter, i ett tjockt lager runt den folietäckta skålens kanter och botten med en sked. Lämna ett hål i mitten så att den mindre skålen får plats. Täck med plastfolie.
Tryck ner den mindre skålen i det hål du skapat. Ställ in i frysen ca 3 timmar.
Ta ut alltsammans ur frysen och ta ur den lilla skålen. Fyll hålet med sorbet. Släta ut den övre ytan så att den blir jämn. Täck med plastfolie och ställ in i frysen minst 5 timmar.
Ta ut glassbomben en halvtimme före servering. Det är viktigt att den inte är för kall när man skär i den, hellre att den börjat smälta lite smått – den blir som godast då.
Vänd skålen uppochner på ett tjusigt fat. Avlägsna skålen. Voilà, där har du din glassbomb. Garnera eller servera tillbehör vid sidan av.
Stick gärna ner några tomtebloss och tänd dem vid servering, så har du en dessert värdig Nobelfesten!
En tjusig glassbomb är alltid ett säkert kort. Det finns oändligt många varianter av denna efterrätt och du kan garnera den hur du vill. Se våra recept och tips på toppings nedan.
Finns det något mer festligt än en glassbomb? Under ett fluffigt täcke av italiensk maräng gömmer sig lager av krämig vaniljglass och sötsyrlig sorbet på en krispig botten av maräng. En riktigt smakbomb till nyårsdessert!
Glassbomb med italiensk marängDen här maffiga glassbomben är fylld med knapriga cookies och finaste mörk choklad. En grann efterrätt som serveras tillsammans med en frisk apelsin- och hallonsallad. En glassdessert som gör succé och är enklare att göra än vad den ser ut.
Glassbomb med krossad choklad och cookiesDetta är ett recept på en helt sagolik glassbomb! Själva glassen gör du dagen innan så den hinner frysa. Servera glassbomben garnerad med physalis och mynta och tillsammans med ananas och passionsfrukt som du smaksatt med syrlig lime.
Glassbomb med ananas, passionsfrukt och limeHärligt gott recept på en festlig glassbomb. Du gör den tjusiga tårtan av vaniljglass, jordgubbsglass och mangosorbet. Dekorera med maränger och färska bär. Glasstårtan passar perfekt att servera som efterrätt på kalas!
GlassbombMed en sprakande glassbomb som dessert behövs inga andra fyrverkerier. Glassbomben är förvånansvärt enkel att göra, men med ett imponerande resultat. Med färdig glass och sorbet går det fort. Toppa med hembakta maränger och ringla kokoskolasås över.
Glassbomb med maränger och kokoskolasåsEn riktig bomb med guldkant för ett sprakande avslut! Inspirerad av Nobelfesternas glassbomber men i det lilla formatet. Det här är en uppfriskande dessert där syrlig sorbet möter krämig vaniljmascarpone.
Hallonsorbet fylld med vaniljmascarpone på chokladkexbottenStila med en snygg glassbomb som middagsfinal! Och upplev kanske den godaste parfaiten någonsin med friska hallon och fräsch lime. Söta, kanderade valnötter och syrlig hallonsås gör desserten extra god och vacker att se på.
Hallon- och limeparfait med kanderade valnötterSkapa er egen glasstårta med bär och choklad! Perfekt till jul- och nyårsbordet.
Gör din dessert både vacker och god med denna karamelltopping. Så gör du!
En favoritdessert som har allt - vacker, enkel och god. Så här gör du!
Våra bästa recept på desserter som garanterat imponerar på dina nyårsgäster!
Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.
Middagens höjdpunkt med extra allt, recept på tjusiga och galet goda efterrätter!
Bli en mästare på att vika diamanter med vår enkla steg för steg beskrivning.