Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulis

Betyg 3.8 av 5.
41 personer har röstat
0
Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulis

Barnsligt god dessert med bäriga smaker, len vaniljyoghurt och syrlig lemoncurd. Vitor som blir över när du gjort lemoncurden omvandlar du enkelt till frasiga maränger att strö över hela kalaset! Perfekta desserten till nyår.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulis

Ingredienser

6 portioner

Ingredienser

Maränger

3   äggvitor
1 dl  socker
1 dl  florsocker

Bärcoulis

4 dl  frysta bär (t ex hallon, blåbär eller svarta vinbär)
3/4 dl  socker
3 msk  vatten

Vaniljyoghurt

1   vaniljstång
5 dl  matyoghurt (10 %)
4 msk  florsocker

Lemoncurd

3   äggulor
3/4 dl  socker
finrivet skal av 1   citron
1/2 dl  färskpressad citronjuice
25 g  smör

Till garnering

ca 300 g  färska bär (t ex hallon, blåbär och björnbär)
färska myntablad

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Använd en rostfri bunke till marängvispet. Plastbunkar kan vara riskabelt – även om de ser helt rena ut kan det finnas fettrester kvar och minsta lilla fettrest kan göra att marängerna ”dör” under gräddningen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillade nektariner och persikor
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pannacotta
Betyg 4.8 av 5.
107 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sabayongratinerade bär med fruktsorbet
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glasstårta med toffee- och chokladsås
Betyg 3.3 av 5.
289 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Pannacotta med choklad och bär
Betyg 3 av 5.
412 personer har röstat
Över 60 min att tillaga