Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulis

39
0
Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulis

Barnsligt god dessert med bäriga smaker, len vaniljyoghurt och syrlig lemoncurd. Vitor som blir över när du gjort lemoncurden omvandlar du enkelt till frasiga maränger att strö över hela kalaset! Perfekta desserten till nyår.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulis

Ingredienser

6 portioner

Ingredienser

Maränger

3 äggvitor
1 dl socker
1 dl florsocker

Bärcoulis

4 dl frysta bär (t ex hallon, blåbär eller svarta vinbär)
3/4 dl socker
3 msk vatten

Vaniljyoghurt

1 vaniljstång
5 dl matyoghurt (10 %)
4 msk florsocker

Lemoncurd

3 äggulor
3/4 dl socker
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl färskpressad citronjuice
25 g smör

Till garnering

ca 300 g färska bär (t ex hallon, blåbär och björnbär)
färska myntablad

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Använd en rostfri bunke till marängvispet. Plastbunkar kan vara riskabelt – även om de ser helt rena ut kan det finnas fettrester kvar och minsta lilla fettrest kan göra att marängerna ”dör” under gräddningen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer