Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulis

Barnsligt god dessert med bäriga smaker, len vaniljyoghurt och syrlig lemoncurd. Vitor som blir över när du gjort lemoncurden omvandlar du enkelt till frasiga maränger att strö över hela kalaset! Perfekta desserten till nyår.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013

Ingredienser
6 portioner
Ingredienser
Maränger
3 äggvitor
1 dl socker
1 dl florsocker
Bärcoulis
4 dl frysta bär (t ex hallon, blåbär eller svarta vinbär)
3/4 dl socker
3 msk vatten
Vaniljyoghurt
1 vaniljstång
5 dl matyoghurt (10 %)
4 msk florsocker
Lemoncurd
3 äggulor
3/4 dl socker
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl färskpressad citronjuice
25 g smör
Till garnering
ca 300 g färska bär (t ex hallon, blåbär och björnbär)
färska myntablad
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Använd en rostfri bunke till marängvispet. Plastbunkar kan vara riskabelt – även om de ser helt rena ut kan det finnas fettrester kvar och minsta lilla fettrest kan göra att marängerna ”dör” under gräddningen.
Har du lagat receptet?
Kommentarer