Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulis
Barnsligt god dessert med bäriga smaker, len vaniljyoghurt och syrlig lemoncurd. Vitor som blir över när du gjort lemoncurden omvandlar du enkelt till frasiga maränger att strö över hela kalaset! Perfekta desserten till nyår.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2013
Ingredienser
6 portioner
Ingredienser
Maränger
3 äggvitor
1 dl socker
1 dl florsocker
Bärcoulis
4 dl frysta bär (t ex hallon, blåbär eller svarta vinbär)
3/4 dl socker
3 msk vatten
Vaniljyoghurt
1 vaniljstång
5 dl matyoghurt (10 %)
4 msk florsocker
Lemoncurd
3 äggulor
3/4 dl socker
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl färskpressad citronjuice
25 g smör
Till garnering
ca 300 g färska bär (t ex hallon, blåbär och björnbär)
färska myntablad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer