Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulis | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Broms pavlova med lemoncurd och bärcoulis

Barnsligt god dessert med bäriga smaker, len vaniljyoghurt och syrlig lemoncurd. Vitor som blir över när du gjort lemoncurden omvandlar du enkelt till frasiga maränger att strö över hela kalaset! Perfekta desserten till nyår.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Upp till 1 vecka före nyårsafton. Maränger: Sätt ugnen på 100°C.
  2. Vispa äggvitor och hälften av strösockret fluffigt med elvisp i en bunke. Tillsätt resten av strösockret och fortsätt vispa några minuter, tills det blivit ett fast skum.
  3. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt runt till en jämn smet.
  4. Spritsa eller klicka med sked små maränger på 2 bakpappersklädda plåtar (för 6 portioner).
  5. Grädda marängerna i nedre delen av ugnen ca 50 minuter, byt plats på plåtarna efter halva tiden om du inte använder varmluft.
  6. Stäng av ugnsvärmen och låt marängerna stå kvar och torka på eftervärmen ca 4 timmar.
  7. Bärcoulis: Koka upp bär, socker och vatten i en kastrull. Låt småkoka ca 15 minuter, rör då och då. Häll av i en sil, pressa bären mot silen så att all bärsaft kommer med. Ställ i kylen.
  8. Dagen före nyårsafton. Vaniljyoghurt: Skär ett snitt i vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna med kniv. Blanda frön, yoghurt och florsocker. Ställ i kylen. Hit kan förberedas.
  9. Lemoncurd: Vispa ihop äggulor, socker, citronskal och citronjuice i en rostfri bunke. Ställ bunken i vattenbad (kastrull med sjudande vatten). Rör tills det har tjocknat och blivit en kräm, ca 10 minuter. Ta bunken från värmen och klicka i smöret. Rör tills smöret har smält. Låt svalna och ställ i kylen.
  10. Nyårsafton, vid servering: Servera allt i ett härligt kaos av maränger, klickar av vaniljyoghurt och lemoncurd. Ringla över bärcoulisen. Toppa med bär och myntablad.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: Använd laktosfri matyoghurt och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), och byt smör mot mjölkfritt matfett.
Innehåller ägg.

Tips

Använd en rostfri bunke till marängvispet. Plastbunkar kan vara riskabelt – även om de ser helt rena ut kan det finnas fettrester kvar och minsta lilla fettrest kan göra att marängerna ”dör” under gräddningen.

Ingredienser

Portioner: 6

Ingredienser

Maränger
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 1 dl florsocker
Bärcoulis
  • 4 dl frysta bär (t ex hallon, blåbär eller svarta vinbär)
  • 3/4 dl socker
  • 3 msk vatten
Vaniljyoghurt
  • 1 vaniljstång
  • 5 dl matyoghurt (10 %)
  • 4 msk florsocker
Lemoncurd
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 25 g smör
Till garnering
  • ca 300 g färska bär (t ex hallon, blåbär och björnbär)
  • färska myntablad
Lägg till i inköpslistan