Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon

Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
0
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon

Glace au four är en lyxig, fransk dessert fylld med glass blandad med mascarponeost, hallon och apelsin. På en botten av mandelmassa och apelsin, och toppad med maräng. Sött, kallt, varmt och frasigt – allt på en gång. En riktigt god och glassig efterrätt till festen!

Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon

Ingredienser

8 portioner

Botten

200 g  mandelmassa
1   apelsin
2   äggulor

Fyllning

1/2 l  vaniljglass
125 g  mascarpone
1   apelsin
125 g  hallon

Maräng

2   äggvitor
1 dl  strösocker

Till servering

apelsiner
hallon

För alla

Efterrätten är fri från gluten men innehåller mjölkprotein, laktos och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Förbered med att baka mandelmassebotten. Blanda ihop glassfyllningen och bred den över botten. Täck den väl och frys tills den ska serveras. Går bra att göra dagen innan serveringen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1715 KJ / 411 kCal
Fett0 g
Kolhydrater0 g
Protein0 g

Testa liknande recept

Syrlig citronsorbet
Betyg 3.9 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelquesadilla
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glasstårta tiramisu
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu affogato
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Semifreddo med rostad vit choklad och hallon
Betyg 4.6 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad efterrättstoast med jordgubbar och mascarpone
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga