Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon

Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
0
Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon

Glace au four är en lyxig, fransk dessert fylld med glass blandad med mascarponeost, hallon och apelsin. På en botten av mandelmassa och apelsin, och toppad med maräng. Sött, kallt, varmt och frasigt – allt på en gång. En riktigt god och glassig efterrätt till festen!

Glace au four med mascarponeglass, apelsin och hallon

Ingredienser

8 portioner

Botten

200 g  mandelmassa
1   apelsin
2   äggulor

Fyllning

1/2 l  vaniljglass
125 g  mascarpone
1   apelsin
125 g  hallon

Maräng

2   äggvitor
1 dl  strösocker

Till servering

apelsiner
hallon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1715 KJ / 411 kCal
Fett22.8 g
Kolhydrater43.1 g
Protein7.1 g

Testa liknande recept

Jordgubbsblixt
Betyg 2.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelquesadilla
Betyg 2.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Syrlig citronsorbet
Betyg 4 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glasstårta tiramisu
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gelato med pistage – italiensk pistageglass
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Festglass för alla kalas
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga