ÖVER 60 MIN | Enkel

Mango- och yoghurtglass med rostad kokos

Gör fräsch hemgjord yoghurtglass med smak av mango! En lite nyttigare glass där yoghurt, fryst mango och lite honung mixas till en glassmet och fryses in. Rostad kokos till servering blir pricken över i:et.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4-6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa yoghurt, mango och honung slätt. Ställ i frysen minst 2 timmar.
  2. Till servering: Lägg upp i glas eller skålar och toppa med kokos.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4-6
  • 3 dl naturell tjock yoghurt (10%)
  • 250 g fryst mango
  • 3 msk flytande honung
Till servering
  • rostad kokos

Näringsvärde
Per portion

Energi 766 kJ / 183 kCal