Ge det nya året ett välsmakande välkomnande med en skräddarsydd trerättersmeny. Något grönt, något från havet eller något klassiskt? Inspireras av våra tips på recept och välj den förrätt, varmrätt och efterrätt som passar just din fest.
Mer inspiration?
Se alla våra nyårsrecept.
Här hittar du totalt nio recepttips att inspireras av. Tre förrätter, tre varmrätter och tre efterrätter. Sätt ihop din egna trerättersmeny - välj den förrätt, varmrätt och efterrätt du gillar bäst.
En lyxig förrätt till nyårsmiddagen sätter verkligen tonen för kvällen, vilken får det bli?
Vilken av dessa varmrätter tror du kommer att imponera på dina gäster?
Vilken av dessa efterrätter eller desserter kommer att få avrunda din nyårsmiddag?
Här får du lite hjälp med hur du kan tänka kring förberedelse och tillagning av din nyårsmeny.
2 dagar innan
Baka rödbetorna och pickla löken.
Gör hummermajonnäsen.
Gör kokossorbeten.
Gör yoghurtpannacottan och sockerkakskrutongerna.
Gör chokladterinnen.
1 dag innan
Gör svampsoppan.
Gör pastadegen, pumpapurén och fröpeston.
Gör rotselleripurén, vitlöksskyn och svartkålschipsen.
Samma dag
Skär rödbetorna i små tärningar.
Skala hummern, hyvla moroten och koka sockerärtorna.
Gör mandelpotatisstompet, skär gurkan i tärningar och bryn smöret.
Gör raviolin och förvara övertäckt i kylen.
Gör citrussalladen.
Gör mango- och passionsfruktsalladen.
30 minuter före servering
Blanda rödbetstartaren.
Marinera moroten till hummersalladen.
Värm soppan och mixa skummig med mjölken.
Rimma torsken och sätt in i ugnen. Blanda ihop brynt smör-vinägretten och värm potatisstompet.
Koka raviolin.
Stek ryggbiffen och värm rotselleripurén. Värm vitlöksskyn och mixa ner smöret.
Karamellisera ananasen.
Skär chokladterrinen i bitar.
Lycka till!